Waterdichte golftas

De beste waterdichte golftas kopen? In dit golf artikel vind je diverse informatie over waterdichte golftassen. We geven je advies over de diverse golftas merken als Ogio, Titleist en Callaway. We helpen je met het zoeken naar de beste golftas aanbiedingen en geven een tip om je huidige golftas te beschermen tegen regen en water waarmee je de tas waterproof of waterafstotend maakt. Ga je over tot de aanschaf van een nieuwe waterdichte golftas bedenk dan goed aan welke eisen de tas moet voldoen. Zoek je bijvoorbeeld een tas voor je golftrolley of wil je misschien een draagtas? Ben je opzoek naar de beste waterdichte golftas of mag het ook een goedkoop golftas model zijn? Een waterdichte golftas kopen is met deze tips lekker makkelijk.

waterdichte golftas callaway
waterdichte golftas

Beste waterdichte golftas

Veel golfmerken roepen al dat zij de beste waterdichte golftas verkopen maar toch zit er wel een groot verschil in. Er zijn ook bekende golfmerken die helemaal geen waterdichte golftas maken en verkopen. Om aan te geven wat de beste waterdichte golftas is, is bijna onmogelijk aangezien dit afhangt van het materiaal, kwaliteit maar ook zeker van de wensen van een golfer zelf. Wel kennen we, net zoals bij golfclubs, de betere merken:

 • Ogio
 • SunMountain
 • Callaway
 • Mizuno
 • Titleist
 • Nike
 • Taylormade
 • Ping

Golftassen merken

Beste waterdichte standbags

De standbag ofwel de carrybag zie je veel in het golf. Vooral in de winter als deze vaak verplicht is en je geen golftrolley mag gebruiken. De standbag is een golftas die je op je rug draagt doormiddel van een handige draagband. Een van de grote voordelen van deze tas is dat je hem bijna overal in de golfbaan mag neerzetten, behalve op de teebox en op de green natuurlijk. Je kunt met deze tas dus veel dichter bij de green komen dan met een golftas op een golftrolley. Niet alle merken verkopen een waterdichte draagtas!

Sunmountain

sunmountain golftas

Callaway

waterdichte golftas

Orbiter

waterdichte golftassen

Beste waterdichte cartbags

De cartbag is speciaal voor de golftrolley gemaakt. Vaak heb je de mogelijkheid om deze golftas ook te dragen maar dat is niet zo heel handig want de cartbag kent namelijk vaak maar 1 draagriem en kan dus maar over 1 schouder. Daarnaast heeft de cartbag geen steuntjes dus het plaatsen van deze tas is ook vrij lastig. Echt één die je gebruikt in de zomer op je golftrolley. Heb je wel een golftrolley dan biedt deze golftas je ook veel voordelen. De tas is vaak vrij groot en heeft veel opbergvakken. Je hebt dus gewoon iets meer ruimte wat altijd fijn is om je golfspullen in te stoppen. Vooral in de zomer met extra water en zonnebrand. Veel cartbags zijn waterdicht!

Mizuno tourbag

Mizuno tourbag golftas

Callaway tourbag

Callaway tourbag golftas

Titleist tourbag

Titleist tourbag golftas

Waterdichte golftas kopen

Je wilt een nieuwe golftas kopen, maar waar moet je op letten? Bij deze een paar golftas kooptips:

Wat kost een golftas

Koop een golftas die je echt kunt betalen maar wees niet te zuinig! Een goede golftas kost gewoon geld maar hier heb je heel veel plezier van de komende jaren. Daarnaast moet de tas ook van goede kwaliteit zijn en stevige draagriemen hebben.

Merk golftas bij je merk golfclubs

Als je al een tijdje golft en je speelt met een merk dan is het wel tof om van dit merk de golftas te hebben. Wissel je nou nog vaak van golfmerk dan maakt dit niks uit. Vind je nou echt een ander merk mooi dan koop je die gewoon.

Geschikte golftas kopen

Als je een golftas koopt bedenk dan goed waar deze aan moet voldoen. Veel golftassen hebben hun eigen kenmerken en handige snufjes. Denk hierbij aan:
– Genoeg opbergruimte voor je ballen
– Een flessen vakje
– Een paraplu drager
– Koel mogelijkheden
– Stevige pootjes of mogelijkheid tot…
– Een combi van standbag en tourbag
– Functies voor kleding, scorecard of golf afstandsmeter
– Stevige en soepele draagriemen.

standbags golftassen
cartbags golftassen
tourbags golftassen

Golftas waterdicht maken

Je kunt ook je eigen golftas zelf waterdicht maken al geeft dat niet de kwaliteit van een echte waterdichte golftas. Met een impregneermiddel wat je over je golftas spuit zorg je ervoor dat je een waterafstotende golftas krijgt. Dit is niet alleen handig voor water maar ook voor vuil!

Als je een golftas hebt gekocht probeer deze dan zo snel mogelijk te impregneren. Als er eenmaal vuil op je golftas zit zal de impregneer minder goed zijn werk doen.

 • Golftas kopen of oude goed reinigen.
 • Impregneer volgens de gebruiksaanwijzing aanbrengen.
 • Goed laten drogen
 • 2e behandeling geeft vaak een beter resultaat.
zelf waterdichte golftas

Golftassen aanbieding

Zoeken naar een golftas aanbieding helpt je geld te besparen. Wacht een aanbieding af en check hierbij regelmatig onze nieuwsbrief met de laatste deals. Sommige golftassen aanbiedingen schelen je gewoon €50 en dat is toch weer een rondje golf en een drankje.

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief