Hotels aan de golfbaan

Waar vind je hotels aan de golfbaan in Nederland? Als je er niet goed op let dan valt het ook niet op maar we hebben in Nederland echt een paar leuke hotels aan de golfbaan. Veel golfers boeken jaarlijks een golfweekend weg voor een nachtje in een hotel aan de golfbaan en dit zien we steeds populairder worden. In dit golf artikel een overzicht van een paar de beste hotels aan golfbanen in Nederland waar je een golfweekendje of golfarrangement kunt boeken. Het boeken van golfreizen in eigen land is dan ook echt een aanrader want er zitten een paar leuke golfhotels aanbiedingen tussen.

kasteel engelenburg golf

Golf arrangement

Het zal niet gelijk bij je opkomen maar Nederland staat echt bekend om het golfarrangement. Koffie of thee met gebak, een rondje golfen en afsluiten met een heerlijk diner. Veel buitenlandse golfers boeken zo’n golfarrangement bij een golfbaan in Nederland. Steeds meer golfbanen spelen hier handig op in. Denk bijvoorbeeld aan typische streekproducten of na de golfronde een Hollands bittergarnituur met een Heineken pils. De golfbanen in de randstad profiteren het meest van de toeristen. Golfbanen in Amsterdam of in de buurt van onze hoofdstad ontvangen jaarlijks veel buitenlandse golfers. Ook onze Nederlandse golfers boeken steeds vaker een golfweekendje met hotels aan de golfbaan.

golfreizen duitsland

Hotels aan golfbanen Nederland

Golfen in het buitenland maakt het vaak extra speciaal maar ook in hotels aan golfbanen in Nederland hebben we hele leuke opties. Mooie hotels aan schitterende golfbanen en dat in eigen land. Voordat je een golfweekendje naar zo’n hotel gaat boeken moet je natuurlijk wel over een paar dingen nadenken.

  • Wat is je budget?
  • Op wat voor golfbaan wil je golfen?
  • Wil je op 1 golfbaan of meerdere spelen?
  • Waar in Nederland zou je een hotel aan een golfbaan willen bezoeken?

Pin High golf heeft elke week de weektopper. Een speciale aanbieding om zo goedkoop een golfweekendje te boeken!

Golfbanen in Nederland

Nederland telt ongeveer 215 golfbanen. Nederland heeft wel meer golfbanen maar deze 215 banen zijn de officiële golfbanen. Naast de officiële banen bestaan er ook nog golfbanen die bijvoorbeeld geen status hebben. Op deze banen kun je wel golfen maar bijvoorbeeld niet je handicap verbeteren. Naast deze golfbanen zijn er ook nog aardig wat Pitch and Putt golfbanen. Inmiddels heeft Nederland er daar rond de 15 van. Grote kans dus dat er hotels aan de golfbaan liggen of in ieder geval in de buurt van de baan.

Hotels aan golfbanen

kasteel engelenburg golf

Golfbaan Engelenburg

Kasteel Engelenburg ligt op een eigen landgoed met 9-holes golfbaan midden op de Veluwe. Een oase van rust en ruimte. Over de slotgracht kijk je het kasteelpark in. Ooit proefde baron Schimmelpenninck van der Oye zijn wijnen in de middeleeuwse wijnkelder. Geniet van dit hotel aan de 18 holes golfbaan.

westcord hotel golf

Rijk van Nunspeet

Vanuit WestCord Hotel De Veluwe wandel je zo het bos in. Door de rustige ligging middenin de bossen van Garderen vormt dit hotel het ideale rustpunt voor een golfvakantie. Het hotel ligt vlakbij Het Rijk van Nunspeet waar je de keuze hebt uit 27 uitdagende holes.

hotel martensplek golf

Golf hotel Martensplek

Het kleinschalige Hotel Restaurant Martensplek bied je persoonlijke service en ligt direct aan de baan. Eenmaal aangekomen hoef je Martensplek dus niet meer te verlaten. Na een ronde golf geniet je in het restaurant van een heerlijk à la carte-diner met seizoensproducten. Een verblijf in Martensplek is comfortabel en onbezorgd, zeker als je de prijs ziet.

golf hotel breda

Hotel de Villa

Hotel de Villa is een kleinschalig en gezellig hotel met een historisch karakter in het centrum van het Brabantse Dongen. Subtiel verscholen in het groen van een prachtig oud park. De monumentale villa dateert van eind 19e eeuw. Het pand is zorgvuldig gerenoveerd en de authentieke uitstraling is bewaard gebleven. Meerdere golfbanen in de buurt!

Golfaanbieder.nl nieuwsbriefMeer hotels aan golfbanen

Golfpark Soestduinen, Soestduinen

Aantal holes: 9
Aantal hotelkamers: 113
Golfpark Soestduinen ligt achter het Royal Hilton Parc Hotel in Soestduinen en bestaat uit een licht glooiende 9-holes par-3-baan met oefenfaciliteiten. De baan ligt in een mooie bosomgeving dicht bij zandduinen.

Drentsche G&CC, Zeijerveen

Aantal holes: 45
Aantal hotelkamers: 24
De Drentsche golf ligt in een bosrijke omgeving iets ten noorden van Assen. Een 27-holes wedstrijdbaan en ook een 9-holes par-3-baan.

Golfresort De Purmer, Purmerend

Aantal holes: 36
Aantal kamers: 97
Een uitdagende golfbaan van BurgGolf  met diverse waterpartijen, strategisch geplaatste bunkers en mooie grote greens. Het bijzondere van de viermaal negen holes is dat de baanluscombinaties dagelijks wisselen.

Golfclub Sint Nyk, St. Nicolaasga
Aantal holes: 18
Aantal kamers: 22
Sint Nyk is aangesloten bij BurgGolf en is een mooie openbare baan. Leuke bosholes en open holes met waterhindernissen. De baan met grote greens is ook geschikt voor golfers met weinig ervaring.

Golfbaan Zuid-Drenthe, Erica

Aantal holes: 15
Aantal kamers: 27
Naast de grote negen holes heeft Zuid-Drenthe ook een 6-holes par-3-baan, voor het oefenen van het korte spel voor alle handicapniveaus. De baan ligt op een uitloper van de Drentsche Hondsrug en heeft een flink glooiend landschap met een natuurlijk karakter.

Lauswolt G&CC, Beetsterzwaag

Aantal holes: 18
Aantal kamers: 65
Deze golfbaan in Friesland is uitdagend en zeer divers. Met holes in het bos maar ook met open holes waar de wind het je lastig kan maken. En het is oppassen voor de diverse waterplassen.