pitch en putt golf

Pitch putt golf

Je wilt een keer golf spelen maar je hebt geen golfvaardigheidsbewijs, dan is Pitch&putt golf echt wat voor jou! In dit golf artikel geven we je alle informatie over het pitch&putt golfspel en hebben we een handig overzicht voor je van de mooiste pitch en putt golfbanen in Nederland op de kaart. Daarnaast beantwoorden diverse vragen over de duur van het golfspel en de pitch&putt prijzen. Kortom, alles wat je wilt weten over het spelen op kleinere golfbaan genaamd pitch en Putt golf.


wat is pitch&putt

Wat is Pitch en Putt?

Net zoals bij “gewoon” golf is het ook bij pitch&putt golf de bedoeling dat je de golfbal vanaf de afslagplaats in zo min mogelijk slagen in de hole slaat. Wie aan het eind de minste slagen heeft is de winnaar. De pitch en putt golfbaan is een kleinere golfbaan in vergelijking met de banen die we zien bij de golfclubs in Nederland en eigenlijk pitch en putt je alleen maar. Een pitch is een type slag in golf waarmee je korte afstanden slaat. De afstanden met een pitch liggen tussen de 20 en 80 meter. Met de putt bedoelen we het putten zoals je dat misschien ook wel een keer hebt gedaan tijdens midgetgolf. Met een vlakke golfclub, een golf putter, tik je de golfbal over de grond de  hole in.

Hoe speel je Pitch en Putt golf?

Een Pich&Putt golfbaan kent 9 of 18 holes. Aangekomen bij de hole mag je je golfbal op een tee leggen. Een tee is een houten of plastic stokje waar de bal op ligt en dat zorgt ervoor dat je de bal makkelijker kan raken. Je slaat de golfbal met een golfclub richting de vlag. Deze vlag staat op de green, dit is een korter gemaaid stukje gras. Heb je de golfbal op de green geslagen dan pak je de golf  putter om de golfbal mee in de hole te putten.

pitch&putt golf

Pitch en putt golfbanen Nederland

Hieronder hebben we een overzicht met de pitch en putt golfbanen in Nederland. LET op! dit zijn echt alleen maar de pitch&putt golfbanen die bekend staan om deze formule. Er zijn nog meer golfbanen in Nederland die naast een grote golfbaan ook een par 3 of pitch en putt golfbaan hebben liggen. Hier later meer over. Op diverse locaties door heel Nederland vind je een pitch en putt golfbaan:

 • Pitch & Putt Peel en Maas
 • Pitch & Putt Oirschot
 • Pitch & Putt Doetinchem
 • Pitch & Putt Rhoon
 • Pitch & Putt Molenhoek
 • Pitch & Putt Kameryck
 • Pitch & Putt Papendal/Arnhem
 • Pitch & Putt Groenlo
 • Pitch & Putt Strand-Horst
 • Pitch & Putt Diepenheim
 • Pitch & Putt Lemele
 • Pitch & Putt Koudum
 • Pitch & Putt Groningen
 • Pitch & Putt Leeuwarden

Pitch en putt golfbanen kaart

Mooiste Pitch & Putt baan

Om aan te geven wat de beste pitch en putt golfbaan is kunnen we niet. De verschillende banen hebben allemaal hun eigen karakter en per golfer ligt het er maar net aan wat je leuk vindt om te spelen. De ene golfer vindt een pitch en putt baan in het bos leuk, de ander houdt meer van een open golfbaan. De verschillende Pitch & Putt banen in Nederland maken het dat er keuze genoeg is!

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief



Voetgolf en pitch en putt

We zien het steeds vaker, de combi tussen voetgolf en pitch en putt banen. Voetgolf is al populair aan het worden en waarom dan niet combineren? Het is niet zo dat je het tegelijk speelt maar dat je de hole deelt. Bij voetgolf schiet je met je voet vanaf de afslagplaats en bij pitch en putt gebruik je een golfclub. Eenmaal bij de green ligt er een groot gat voor de green voor het voetgolf en een klein gat, de golfhole, voor de pitch en putt.

voetgolf

Wat kost pitch en putt golf?

De pitch en putt golf prijzen verschillen per golfbaan maar reken op tarieven rond de €18. Je kunt vaak kiezen tussen 9 holes en 18 holes.

Hoe lang duurt pitch & putt?

Een golf ronde pitch & putt duurt ongeveer 1 uur en een kwartier voor 9 holes en 2,5 voor 18 holes met een groep van 4 personen. Uiteraard ligt het er wel aan of je het vaker hebt gedaan, de baan al kent en met hoeveel personen je bent.

Is pitch & putt moeilijk?

Eerlijk gezegd, het best lastig dat pitche ne putten. Golfen zelf is sowieso al best moeilijk en dat geldt ook voor het kortere werk. Bij pitch en putt golf geldt ook dat de banen smaller zijn en de greens kleiner. Maar het wel ontzettend leuk om te doen!

Hoeveel calorieën verbrand je met pitch en putt?

Een klein baantje en met een stok achter een balletje aanlopen lijkt heel simpel, toch? Maar golf is intensiever dan je denkt!  Wist je dat een golfer van ca. 70 kilo rond de 1050 calorieën verbrand tijdens een 18 holes ronde? We hebben het dan wel over 18 holes lopen en niet rondrijden in zo’n hip karretje. De pitch en putt banen zijn kleiner en kennen minder afstand dus we doen een gok: 425 calorieën.

Moet ik zelf golfclubs hebben voor pitch en putt?

Tuurlijk zou dat heel chill zijn als je deze hebt maar als je een rondje pitch en putt speelt krijg je deze er ook vaak bij! Dit geldt overigens niet voor de pitch en putt banen bij golfbanen zelf. Dan kun je voor ongeveer €2,50 golfclubs huren.

golfbaan plattegrond holes