golfclubs

Beste golfset

Opzoek naar nieuwe golfclubs of de beste golfset? In dit golf artikel vind je diverse informatie over golfclubs kopen en bieden we je een overzicht van de beste golf merken. Daarnaast beantwoorden we diverse vragen die veel golfers zichzelf stellen voordat ze een nieuwe golfset kopen. Zoek je bijvoorbeeld een complete golfset of wil je misschien als gevorderde golfer zelf een golfset samenstellen? Welke clubs horen er in een goede golfset thuis en waar kun je nou goedkope golfclubs kopen?

Wat is een goed golfset merk?

Er zijn op de golfmarkt ongeveer 16 golfmerken als we het hebben over golfclub fabrikanten. Daarvan zijn er een paar die behoren tot de beste golfset merken en die diverse golfprofs hebben gecontracteerd. Daarnaast zijn er ook merken die aardige golfclubs maken maar niet tot de top behoren. Het is maar net wat bij jouw golfswing past om het de term “beste golfclubs” te geven.

ping golfclubs

Beste golfset merken

  • Titleist
  • Callaway
  • Mizuno
  • TaylorMade
  • Ping

Soorten Golfclubs

Veel golfers weten al wat voor soorten golfclubs er zijn maar ben je nou een beginnende golfer of wil je meer weten over de verschillende soorten clubs, dan hebben we hieronder een handig overzicht. Als voorbeeld hebben we onze eigen golfclubs genomen met daarin de golf driver, ijzers, putter en nog meer:

Shafts golfclubs


We kennen 2 soorten shafts, namelijk de stalen of de graphite shafts. Er gaan verschillende verhalen over de kwaliteit, flexibiliteit en wat voor soort type golfer je bent maar tegenwoordig zie je elk niveau golfer met beide shafts spelen. Vroeger zeiden ze dat de stalen shaft voor de snelle golfswing was en de graphite shaft voor de trage golfswing, maar nu zijn beide types gemaakt voor elk niveau. Je zult het dus echt moeten testen op de drivingrange of bij de golfshop.

IJzers


Het verschilt per golfmerk hoeveel ijzers (zo noem je de golfclubs) er in een golfset zitten. Als we uitgaan van het “gemiddelde” aantal dan zitten de ijzers PW t/m 5 in je golftas. Het komt soms voor dat deze golfsets zijn aangevuld met ijzer 3 en 4 en daarnaast misschien wel een SW oftewel de Sandwedge. Stel je zelf een golfset samen dan kun je net zoveel golfclubs kopen als dat je zelf wilt. Houd er wel rekening mee dat je max. 14 golfclubs in je golftas mag hebben tijdens je rondje golf.

Wedges


Als beginnende golfer zul je de graden wedges niet zo snel aanschaffen en al helemaal niet als er een SW in je golfset zit. Het zijn vaak de gevorderde golfers die deze wedges kopen om hun golfspel te verbeteren. Graden wedges heb je in verschillende graden en zijn bedoelt voor het korte spel. Denk hierbij aan afstanden tussen de 30 en 100 meter..

Putter


De golfclub die het meeste gebruikt tijdens het golfspel wordt is de golf putter. Het is dan ook belangrijk dat je vertrouwen in je golf putter hebt om beter te scoren. Bij de meeste bekende merken wordt er geen putter bij een golfset geleverd, deze dien je los te kopen. Er zijn diverse soorten putters te koop en neem dan ook je tijd om de juiste aan te schaffen.

Fairwaywood


De fairwaywood is de golfclub waarmee veel golfers afslaan voordat ze de grote golf driver gaan gebruiken tijdens hun golfronde. De fairwaywoods zijn er in verschillende graden en zoals de naam al zegt, kun je er makkelijk mee vanaf de fairway slaan. De fairwaywoods zijn een kruising van een kleine driver en een grote rescue club.

Golf driver


De golf driver is de golfclub waar de meeste afstand mee wordt gehaald. Voordat je de driver echt goed onder controle hebt ben je al wat golfrondjes verder. Amateur golfers met een gemiddeld golf handicap slaan tussen de 180 en 200 meter met de driver. Lage handicappers slaan richting de 240 meter en professionals zoals Joost Luiten rond de 270 meter.

Beste golfset kopen

De beste golfset voor de gevorderde of beginnende golfer? Tsja, aan welke punten moet je dan denken om te komen tot een mooie test of vergelijking? Waarom noemen we het eigenlijk een golfset voor beginners want misschien speel je wel jaren met deze golfclubs en kun je maar beter investeren in een dikke set. Onderstaand een overzicht waarvan wij denken dat de behoren bij de beste golfsets:

Titleist

beste titleist golfset

Callaway

beste golfset callway

Taylormade

beste golfset taylormade

Golfset kopen

Voordat je opzoek gaat naar de beste golfset moet je eigenlijk een aantal zaken van tevoren op papier zetten. We hebben het dan over welke prijs jij voor je nieuwe golfclubs wil betalen en welke golfset echt het geld waard is. Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van je nieuwe golfset?

1. Wat is je maximaal te besteden budget?

Bepaal van tevoren je maximaal te besteden budget, dus het bedrag wat je maximaal wilt uitgeven aan nieuwe golfclubs. Dit beperkt je zoekvolume en scheelt je tijd en frustratie. Goedkoop is altijd fijn, maar bespaar op je eerste golfset niet teveel. Met dit setje speel je de komende jaren!

2. Maak een golfswing analyse!

Een golfswing analyse laten maken heeft echt veel voordelen. Er komen allerlei gegevens uit deze analyse die je een goed inzicht geven van je golfswing en dus ook van de golfclubs die bij je passen. Laat je adviseren maar maak wel je eigen keuze! Het is daarbij ook een idee dat je eens in de zoveel tijd een golf analyse laat uitvoeren om te kijken waar de verbeterpunten zitten voor je golfspel. Veel golfshops maar ook golfpro’s hebben wel zo’n golfswing analyse apparaat.

3. Een vergevingsgezinde golfset

Tegenwoordig zijn er bijna geen “moeilijke” golfclubs meer. Alle nieuwe merken hebben wel een type of serie die is gemaakt om makkelijker de golfbal te raken of de bal omhoog te krijgen. Deze golfclubs zorgen ervoor dat als je de bal iets verkeerd raakt toch nog redelijk terecht komt.

4. Hele of halve golfset?

Omdat wij voorstander zijn van de aanschaf van een volwaardige golfset voor een x aantal jaar promoten wij ook de “hele” golfset in plaats van een “halve”. Een halve golfset houdt in dat er slechts enkele golfclubs(degene die je het meeste gebruikt)  in je golftas zitten.

5. Driver?

Wat ons betreft hoort de driver zeker in de golftas van een beginnende golfer. Ja, de golf driver swing is een moeilijke om onder controle te krijgen maar de driver is natuurlijk wel 1 van de leukste golfclubs! Deze hoort dus ook zeker in de beginners golftas thuis.

Golfclubs kopen

Ben je opzoek naar nieuwe golfclubs of wil je een nieuwe golfset kopen? Klik dan op 1 van onze golfmerken!


Goedkope complete golfset

Denk je echt de smaak te pakken te hebben en ben je eigenlijk wel toe aan een golfset voor een langere periode? Dan heb je 2 keuzes! Wat ons betreft maar 1 maar we moeten de andere optie ook aan je voorleggen:

  1. Een golfset zelf samenstellen. (ijzers, putter, driver en golftas)
  2. Een complete golfset kopen.

Optie 1 heeft onze voorkeur! Als je dan toch de komende jaren van het golfspel wilt genieten stel dan zelf een golfset samen. Kies een goeie driver, mooi ijzer setje (pw t/m ijzer 5), een graden wedge en putter. Klaar ben je! En weet je wat het mooie is? Over een paar jaar verkoop je de set gewoon door of blijft ermee spelen.

Complete golfset

complete beginners golfset

Samengestelde golfset

complete golfset

Golfaanbieder.nl nieuwsbriefBeste golfset aanbieding

Wij promoten vaak Jumbo golfwereld als het gaat om golfclubs, golftassen, golfballen of andere golfartikelen. Jumbo Golf heeft een breed assortiment aan golfspullen, scherpe prijzen, bekende golfmerken en vaak leuke golf aanbiedingen. Daarnaast heeft Jumbo golf ook nog diverse vestigingen in Nederland.

jumbo golf en hockey