Halve golfset

Een veel besproken term in golf is de halve golfset! Je bent een beginnende golfer en hebt nog niet echt alle golfclubs nodig of je bent een gevorderde golfer en vindt het dragen van een golftas erg fijn maar liever niet met een zware complete golfset erin! In dit golf artikel vind je diverse informatie over een de beste golfset kopen maar dan een halve versie. We bieden je een overzicht van de beste golfclubs en beantwoorden diverse vragen die veel beginnende golfers zichzelf stellen voordat ze een nieuwe golfset aanschaffen. Zoek je bijvoorbeeld een goede golfset van een merk of wil je misschien als gevorderde golfer zelf een golfset samenstellen en testen? Welke golfclubs zitten er in de beste halve golfset en waar kun je nou goedkope golfclubs kopen?

halve golfset beginners

Halve golfset beginners

Het is echt een fabeltje dat alleen beginnende golfers met een halve golfset golfen. Ook gevorderde golfers zien wij regelmatig met een aangepaste golfset over de golfbaan lopen en dragen niet alle golfclubs uit een complete golfset met zich mee. Als je eenmaal golf speelt zal je merken dat je echt niet altijd alle golfclubs uit je golfset gebruikt maar slechts enkele. Het komt natuurlijk wel een keer voor maar als je er goed op let dan merk je dat er clubs tussen zitten die je bijna nooit aanraakt. Het is natuurlijk wel zo dat een beginnende golfer eigenlijk genoeg heeft aan een halve golfset want in het begin van de golfcarrière ligt de focus meer op de bal raken dan met welke golfclub je welke afstand slaat.

ping golfset

Wat zit er in een halve golfset?

Dat bepaal je zelf! Tuurlijk zijn er golfmerken met een standaard halve golfset waar de gebruikelijke golfclubs inzitten, maar zoals net uitgelegd kun je deze golfset ook zelf samenstellen. Als we het dan hebben over wat er standaard voor golfclubs in een half golfsetje zitten dan zijn dat de volgende:

 • Ijzer 5, 7, 9
 • Sandwegde
 • Fairwaywood 3
 • Putter

Beste halve golfset

Om aan te geven wat de beste halve golfset is moeten we je eerst iets anders uitleggen. Een halve set is niks anders dan minder golfclubs. In plaats van dat je ijzers 5, 6, 7, 8 ,9 in je golftas hebt zitten heb je alleen de ijzers 5, 7, en de 9. In plaats van graden wedges heb je alleen de sandwedge en ga zo maar door! Je kunt golfclubs vergelijken en kiezen voor een complete halve golfset of er 1 samenstellen van de beste golfclubs merken die je hieronder ziet staan.

 • Titleist
 • Callaway
 • Mizuno
 • TaylorMade
 • Ping

Titleist

beste titleist golfset

Callaway

beste golfset callway

Taylormade

beste golfset taylormade

Goedkope halve golfset

Ben je er nog niet zo zeker van dat je blijft golfen dan kun je ook een goedkope golfset kopen. Diverse merken verkopen betaalbare golfclubs die prima zijn voor een beginnende golfer. Weet je zeker dat je golf leuk vindt, koop dan een beter merk! Skymax en Wilson zijn de merken als je een goedkope halve golfset wilt kopen!

goedkope halve golfset

Golfset kopen tips

De keuze is gemaakt, je gaat door met golfen, en terecht! Voordat je opzoek gaat naar een nieuwe golfset moet je eigenlijk een aantal punten van tevoren op papier zetten om ervoor te zorgen dat je geen miskoop doet. We hebben het dan over welke prijs jij voor je nieuwe golfclubs wil betalen en welke golfset echt het geld waard is. Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van je nieuwe golfset en hoe je de verschillende golfclubs kunt vergelijken.

1. Wat is je maximaal te besteden budget?

Bepaal van tevoren je maximaal te besteden budget, dus het bedrag wat je maximaal wilt uitgeven aan nieuwe golfclubs. Dit beperkt je zoekvolume en scheelt je tijd en frustratie. Goedkoop is altijd fijn, maar bespaar op je eerste golfset niet teveel. Met dit setje speel je de komende jaren!

2. Maak een golfswing analyse!

Een golfswing analyse laten maken heeft echt veel voordelen. Er komen allerlei gegevens uit deze analyse die je een goed inzicht geven van je golfswing en dus ook van de golfclubs die bij je passen. Laat je adviseren maar maak wel je eigen keuze! Het is daarbij ook een idee dat je eens in de zoveel tijd een golf analyse laat uitvoeren om te kijken waar de verbeterpunten zitten voor je golfspel. Veel golfshops maar ook golfpro’s hebben wel zo’n golfswing analyse apparaat.

3. Een vergevingsgezinde golfset

Tegenwoordig zijn er bijna geen “moeilijke” golfclubs meer. Alle nieuwe merken hebben wel een type of serie die is gemaakt om makkelijker de golfbal te raken of de bal omhoog te krijgen. Deze golfclubs zorgen ervoor dat als je de bal iets verkeerd raakt toch nog redelijk terecht komt.

4. Hele of halve golfset?

Wij zijn voorstander van de “hele” golfset in plaats van een “halve”. Een halve golfset houdt in dat er slechts enkele golfclubs(degene die je het meeste gebruikt)  in je golftas zitten. Leuk voor het begin maar later heb je meer aan een hele golfset omdat je focus meer ligt op alle afstanden om te scoren.

5. Driver?

Wat ons betreft hoort de driver zeker in de golftas van een beginnende golfer. Ja, de golf driver swing is een moeilijke om onder controle te krijgen maar de driver is natuurlijk wel 1 van de leukste golfclubs! Deze hoort dus ook zeker in de beginners golftas thuis.

Golfclubs kopen

Ben je opzoek naar nieuwe golfclubs of wil je een nieuwe golfset kopen? Klik dan op 1 van onze golfmerken!


Beste golfset aanbieding

Wij promoten vaak Jumbo golf als het gaat om golfclubs, golftassen, golfballen of andere golfartikelen. Jumbo Golf heeft een breed assortiment aan golfspullen, scherpe prijzen, bekende golfmerken en vaak leuke golf aanbiedingen. Daarnaast heeft Jumbo golf ook nog diverse vestigingen in Nederland.

jumbo golf en hockey

Golfaanbieder.nl nieuwsbriefVeelgestelde vragen over golfclubs

Wat kost een halve golfset?

Een gemiddelde prijs voor een golfset is er niet echt. Dit ligt aan het merk, type, soort, model, jaar en of je de golfclubs koop in de aanbieding. Je kunt toch wel rekenen op zo’n €450 voor goede golfclubs en ongeveer €300 voor een simpele goedkope golfset.

Waarom zou je de keuze maken voor een complete golfset?

Je hebt meer mogelijkheden met een complete golfset. Vooral als je al wat langer golft zijn de afstanden die je met een bepaalde golfclub slaat cruciaal. Als je dan een club mist kan het zijn dat je de green mist.

Waarom zijn de topmerken zo duur?

De golfclubs van bekende golfmerken zijn zo duur omdat de kwaliteit veel beter is. De kwaliteit zit hem in de levensduur, het gevoel en de impact. Je moet niet vergeten dat als je deze golfclubs verkoopt je er ook meer geld voor terugkrijgt.

Hoe lang doe je met een golfset?

Dat ligt eraan wat voor golfclubs je hebt gekocht. Met merken als Black Diamond, Skymax of ander b-merk doe je niet zo heel lang als je een beetje fanatiek golft.

Wat is een complete golfset?

Je mag maximaal 14 golfclubs in je golftas hebben zitten tijdens je golfronde. Het is aan jou om te bepalen welke golfclubs je meeneemt. Voor ons is een complete golfset;

 • ijzer 5 t/m 9
 • Graden wedges
 • Fairway wood 3 en 5
 • Golf driver
 • Putter

Soorten golfclubs

Wil je meer informatie over de losse golfclubs om dadelijk de beste halve golfset in elkaar te knallen dan hebben we nog wat handige informatie voor je per golfclub!

Shafts golfclubs


We kennen 2 soorten shafts, namelijk de stalen of de graphite shafts. Er gaan verschillende verhalen over de kwaliteit, flexibiliteit en wat voor soort type golfer je bent maar tegenwoordig zie je elk niveau golfer met beide shafts spelen. Vroeger zeiden ze dat de stalen shaft voor de snelle golfswing was en de graphite shaft voor de trage golfswing, maar nu zijn beide types gemaakt voor elk niveau. Je zult het dus echt moeten testen op de drivingrange of bij de golfshop.

IJzers


Het verschilt per golfmerk hoeveel ijzers (zo noem je de golfclubs) er in een golfset zitten. Als we uitgaan van het “gemiddelde” aantal dan zitten de ijzers PW t/m 5 in je golftas. Het komt soms voor dat deze golfsets zijn aangevuld met ijzer 3 en 4 en daarnaast misschien wel een SW oftewel de Sandwedge. Stel je zelf een golfset samen dan kun je net zoveel golfclubs kopen als dat je zelf wilt. Houd er wel rekening mee dat je max. 14 golfclubs in je golftas mag hebben tijdens je rondje golf.

Wedges


Als beginnende golfer zul je de graden wedges niet zo snel aanschaffen en al helemaal niet als er een SW in je golfset zit. Het zijn vaak de gevorderde golfers die deze wedges kopen om hun golfspel te verbeteren. Graden wedges heb je in verschillende graden en zijn bedoelt voor het korte spel. Denk hierbij aan afstanden tussen de 30 en 100 meter..

Putter


De golfclub die het meeste gebruikt tijdens het golfspel wordt is de golf putter. Het is dan ook belangrijk dat je vertrouwen in je golf putter hebt om beter te scoren. Bij de meeste bekende merken wordt er geen putter bij een golfset geleverd, deze dien je los te kopen. Er zijn diverse soorten putters te koop en neem dan ook je tijd om de juiste aan te schaffen.

Fairwaywood


De fairwaywood is de golfclub waarmee veel golfers afslaan voordat ze de grote golf driver gaan gebruiken tijdens hun golfronde. De fairwaywoods zijn er in verschillende graden en zoals de naam al zegt, kun je er makkelijk mee vanaf de fairway slaan. De fairwaywoods zijn een kruising van een kleine driver en een grote rescue club.

Golf driver


De golf driver is de golfclub waar de meeste afstand mee wordt gehaald. Voordat je de driver echt goed onder controle hebt ben je al wat golfrondjes verder. Amateur golfers met een gemiddeld golf handicap slaan tussen de 180 en 200 meter met de driver. Lage handicappers slaan richting de 240 meter en professionals zoals Joost Luiten rond de 270 meter.

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief