golfclubs

Golfclubs kopen

Je wilt nieuwe golfclubs kopen of bent opzoek naar de beste golfset! In dit golf artikel geven we je advies over de beste golfclubs en merken met complete golfsets. We helpen je met zoeken van originele golfsets en bieden je een overzicht van diverse merken golfclubs. Daarnaast beantwoorden we verschillende vragen die veel golfers zichzelf stellen voordat ze een nieuwe golfset kopen. Zoek je bijvoorbeeld een beginners golfset of wil je misschien als gevorderde golfer zelf een golfset samenstellen? Welke clubs horen er in een goede golfset thuis en waar kun je goedkope golfclubs kopen? Zijn er golfclubs die bij jouw golf handicap passen en welke golfclubs helpen nou echt om je golfspel te verbeteren? Welke afstanden worden er geslagen met de verschillende soorten golfclubs en wat biedt marktplaats voor tweedehands golfclubs aan? Opzoek naar tips voordat je overgaat tot aanschaf van een nieuwe golfset? Simpele vragen maar met een grote waarde.

halve golfset beginners

Golfclubs kopen

Je wilt een nieuwe golfset kopen maar voordat je overgaat tot de aanschaf van je nieuwe ijzers moet je eigenlijk een aantal zaken op papier zetten om goed te vergelijken. We hebben het dan over welke prijs jij voor je nieuwe golfclubs wil betalen en welke golfset het geld waard is. Wil je alleen de beste golfclubs kopen of is een goedkope golfset voor nu ook oké? 5 tips en vragen waar je rekening mee moet houden.

1. Wat is je maximaal te besteden budget?

Bepaal van tevoren je maximaal te besteden budget, dus het bedrag wat je maximaal wilt uitgeven aan nieuwe golfclubs. Dit beperkt je zoekvolume en scheelt je tijd en frustratie. Goedkoop is altijd fijn, maar als je €500 kunt uitgeven dan ga je niet naar een golfset kijken van €100. Dit bespaart je tijd!

2. Wat wil je bereiken met je golf handicap?

Welk golf handicap heb je nu en waar wil je naartoe? Speel je eigenlijk wel prima zo maar ben je opzoek naar een golfset die wat makkelijker slaat geef dit dan aan bij de verkopende partij. Heb je een lager golf handicap en wil je wat meer gevoel bij het golfen kijk dan voor een golfset voor de lage handicapper. Je zal dan eerder in het sigment “blade” golfclubs komen. Allemaal dingen die je wel moet aangeven op het moment van kopen. De verkoper kan zich dan aanpassen aan jouw wensen.

3. Maak een golfswing analyse!

Een golfswing analyse laten maken heeft echt veel voordelen. Er komen allerlei gegevens uit deze analyse die je een goed inzicht geven van je golfswing en dus ook van de golfclubs die bij je passen. Laat je adviseren maar maak wel je eigen keuze! Het is daarbij ook een idee dat je eens in de zoveel tijd een golf analyse laat uitvoeren om te kijken waar de verbeterpunten zitten voor je golfspel. Veel golfshops maar ook golfpro’s hebben wel zo’n golfswing analyse apparaat.

4. Welke voorkeur qua merken golfclubs heb je?

Na de golfswing analyse en de bijbehorende golfclubs ga je eerst online even zoeken naar de goedkoopste aanbieder. Je ziet veel golfshops dit op het moment van verkoop al doen. Analyse is gemaakt en de keuze golfclubs ook en direct pakt de verkoper de laptop/tablet erbij om te kijken wat de online prijzen zijn. Wacht op een goed aanbod en laat de golfclubs niet voor een paar tientjes lopen. Garantie en tussentijds advies is namelijk ook veel waard. Het mooie hiervan is, is dat je gelijk een scherpe prijs voor je golfclubs hebt. Mocht de golfwinkel of verkoper niet willen kijken neem dan zelf even de tijd om dat wel te doen. Dit kan je een hoop geld besparen. Bijna alle merken hebben wel golfclubs voor elk niveau golfer dus daar hoeft het niet aan te liggen.

5. Wat voor type golfset zou je willen kopen?

Beetje rare vraag natuurlijk omdat je nog opzoek bent naar golfclubs, maar soms heb je al eens met golfclubs geslagen van een vriend of kennis en heb je stiekem al een bepaalde keuze gemaakt. De keuze tussen een stalen of een graphite golfset bijvoorbeeld of tussen een hele of halve golfset. Neem deze keuze al mee in de zoektocht naar je nieuwe setje. Ook dit bespaart je tijd en frustratie!

complete golfset

Tweedehands golfclubs kopen

Al jaren is er ook de markt van tweedehands golfclubs. Wie een nieuwe of andere golfset koopt zet vaak zijn oude golfclubs op Marktplaats. Het is ook prima om een tweedehands golfset via Ebay of Marktplaats te kopen, maar er zijn wel een paar punten waar je op moet letten. Niet iedereen heeft namelijk een oude golfset te koop. Er zijn diverse oplichters die fake golfclubs of imitatie golfsets te koop aanbieden. Op het eerste oog lijken deze clubs heel erg op originele clubs en zie je de verschillen niet. Totdat je goed kijkt of na 3 maanden het clubhead eraf slaat. Een beetje het effect van: “deze auto is van een oud oma-tje geweest”. Ken je dat?

Waar moet je rekening mee houden als je tweedehands golfclubs gaat kopen?

1. Lees reviews over de verkoper van de tweedehands golfclubs

Zoek de naam van het bedrijf waar je de golfclubs gaat kopen op via Google. Liever 30 minuten zoeken naar reviews van golfclubs, dan over 2 maanden een gebroken golfclub of een golfset die je kunt weggooien. Koop je rechtstreeks van een persoon probeer dan eerst in contact te komen en achter zijn/haar echte naam te komen. Stel de contactpersoon diverse vragen (zie punt 6).

2. Serie nummers op golfclubs

Alle originele golfclubs hebben een serienummer. Vaak zit deze op de shaft of op het clubhead. Probeer ook deze nummers te achterhalen. Mail de verkoper en stel vragen over deze serienummers. Eventueel vraag je een telefoonnummer om telefonisch een aantal vragen te stellen.

3. Goedkope golfclubs

Je kunt geen originele golfclubs met 80% korting kopen. Al helemaal niet als het een nieuw type betreft. Denk nou niet dat je een perfecte deal hebt gesloten. Dit kan gewoon niet!

4. Complete golfsets in verpakking

Vaak worden van de echte golfmerken geen complete sets verkocht. Dus geen “package deals” van ijzers, putter, woods en een golf driver in één koop. Alles wordt los verkocht. Dus losse golfclubs van PW t/m 5, en apart de putter, fairwaywoods en golf driver. Veel imitatie golfsets uit bv China wel. Je kijkt op Marktplaats.nl en ziet daar een complete nieuwe Callaway golfset staan met alles erop en eraan, en dat voor maar €650. Als je even goed nadenkt dan weet je dat een nieuw type golf driver al €350 kost, dus…..

5. Koop golfclubs die voldoen aan jouw lengte

Hoe groot ben je en heb je ooit je golfclubs op laten meten of op maat laten maken? Bij de aanschaf van je nieuwe golfclubs moet je daar wel rekening mee houden. Misschien moeten je golfclubs wel verlengd worden of iets worden ingenomen. Daarom is de golfswing analyse zo belangrijk. Houdt hier ook rekening mee als je tweedehands golfclubs koopt!

6. Probeer in contact te komen met de verkopende partij

We schreven het al een paar keer maar in contact komen met de verkoper is echt heel belangrijk. Eerst mailen en vragen stellen en dan proberen zijn/haar telefoonnummer te krijgen. Stel de verkoper vragen als;

 • Serienummer
 • Waar de verkoper de golfset zelf heeft gekocht
 • Waarom de set verkocht wordt
 • Straat / adres waar de verkoper woont
 • Of je alvast een deel van het geld kan overmaken voordat je komt en zijn/haar bankrnmr kunt krijgen en deze weer kunt controleren
 • Waar de verkoper zelf golft
 • En ga zo maar verder…..

Het zijn eigenlijk normale vragen maar in de haast of bescheidenheid stellen we ze minimaal. Gewoon doen, is misschien ook wel gezellig.

Soorten Golfclubs

Veel golfers weten al wel wat voor soorten golfclubs er zijn. Ben je nou een beginnende golfer of wil je meer weten over de verschillende soorten clubs, dan hebben we hieronder een handig overzicht.
Als voorbeeld hebben we onze eigen golfclubs genomen…

Shafts golfclubs

We kennen 2 soorten shafts, namelijk stalen of graphite shafts. Er gaan verschillende verhalen over de kwaliteit, flexibiliteit en wat voor soort type golfer je bent maar tegenwoordig zie je elk niveau golfer met beide shafts spelen. Vroeger zeiden ze dat de stalen shaft voor de snelle golfswing was en de graphite shaft voor de trage golfswing, maar nu zijn beide types gemaakt voor elk niveau. Je zult het dus echt moeten testen op de drivingrange of bij de golfshop. Wel is het zo des te langer je bent des te beter het is om stalen shafts te kopen!

IJzers

Het verschilt per golfmerk hoeveel ijzers er in een golfset zitten. Als we uitgaan van het “gemiddelde” aantal dan zitten de ijzers PW t/m 5 in je golftas. Het komt soms voor dat deze golfsets zijn aangevuld met ijzer 3 en 4 en daarnaast misschien wel een SW oftewel de Sandwedge. Stel je zelf een golfset samen dan kun je net zoveel golfclubs kopen als dat je zelf wilt. Houdt er wel rekening mee dat je max. 14 golfclubs in je golftas tijdens je rondje golf mag hebben.

Graden wedges

Als beginnende golfer zul je de graden wedges niet zo snel aanschaffen en al helemaal niet als er een SW in je golfset zit. Het zijn vaak de gevorderde golfers die deze wedges kopen om hun golfspel te verbeteren. Graden wedges heb je in verschillende graden en zijn bedoelt voor het korte spel. Denk hierbij aan afstanden tussen de 30 en 100 meter.

Putter

De golfclub die het meeste gebruikt tijdens het golfspel wordt is de golf putter. Het is dan ook belangrijk dat je vertrouwen in je golf putter hebt om beter te scoren. Bij de meeste bekende merken wordt er geen putter bij een golfset geleverd, deze dien je los te kopen. Er zijn diverse soorten putters:

 • Two ball
 • Three ball
 • Blade
 • Drone
 • Belly

Hybride Golfclubs

Sinds een aantal jaren zijn de hybride golfclubs oftewel de rescue woods op de golfmarkt. Deze golfclubs zijn geïntroduceerd als de vervanger van de ijzer 2/3/4. De shafts zijn vaak even lang als die van een ijzer 5 en heeft een klein clubhead. Het clubhead is ook best zwaar waardoor de golfclub makkelijker door het hoge gras (rough) te slaan is. De rescue clubs zijn er in diverse graden en afhankelijk van deze graden vervangt het een bepaalde golfclub. De hybride 3 met 20 graden is dus de vervanger van de ijzer 3. De clubs maken het makkelijker om de golfbal de lucht in te krijgen en te raken en zodoende zijn deze golfclubs zeer gewild.

Fairway Woods

De fairwaywood is de golfclub waarmee veel golfers afslaan voordat ze de Golf Driver gaan gebruiken tijdens hun golfronde. De fairwaywoods zijn er in verschillende graden en zoals de naam al zegt, kun je er makkelijk mee vanaf de fairway slaan. De fairwaywoods zijn een kruising van een kleine driver en een grote rescue club.

Golf driver

De golf driver is de golfclub waar de meeste afstand mee wordt gehaald. Voordat je de driver echt goed onder controle hebt ben je al wat golfrondjes verder. Amateur golfers met een gemiddeld golf handicap slaan tussen de 180 en 200 meter met de driver. Lage handicappers slaan richting de 240 meter en professionals zoals Joost Luiten rond de 270 meter. De Golf driver is ook best een dure golfclub. Het ligt er natuurlijk aan wel merk driver je koopt maar een goede nieuwe driver kost al gauw rond de €300. Nieuw model driver met een speciale shaft kost rond de €400.

Golfaanbieder.nl nieuwsbriefMerken

Er zijn op de golfmarkt ongeveer 16 golfmerken als we het hebben over golfclub fabrikanten. Daarvan zijn er een paar marktleiders die diverse golfprofs hebben gecontracteerd. Door een bekend gezicht met deze golfclubs te laten spelen op de verschillende golftoernooien maken zij naamsbekendheid en proberen ze jou te overtuigen dat zij de beste golfclubs verkopen. Kijk maar naar Tiger Woods! Je wilt niet weten hoeveel golfers er golfclubs kopen van Nike, alleen al omdat Tiger Woods het merk speelt. Hij heeft zelfs voor Nike Golf zijn eigen label gemaakt.
Jimenez met Ping, Mickelson met Callaway golfclubs, Sergio Gargia met Taylormade, Adam Scott met Titleist, Luke Donald met Mizuno en natuurlijk onze eigen Joost Luiten met Titleist golfclubs! Het zijn maar een paar voorbeelden van golfmerken als sponsor van bekende golfers en veel van deze golfers wisselen ook van sponsor om de paar jaar.

Overzicht merken Golfclubs:

– Titleist
– Callaway
– Mizuno
– TaylorMade
– Ping
– Nike
– Wilson Staff
– Cobra
– Srixon
– Adams
– Cleveland
– Bridgestone
– Qmax
– Miura

Golfclubs kopen

Ben je opzoek naar nieuwe golfclubs of wil je een nieuwe golfset kopen? Klik dan op 1 van onze golfmerken!


Afstanden Golfclubs

In onderstaand overzicht vind je de gemiddelde afstanden die door golfers worden geslagen met de verschillende golfclubs. Er staan golfclubs tussen die je nog maar weinig in een golfset ziet omdat deze zijn vervangen door clubs die makkelijker slaan, bijvoorbeeld de ijzer 1 is vervangen door de hybride 1 of de fairwaywood 1.

Naam / typeClubnaamGradenAfstanden
DriverGolf driver8.5-12.5175 – 220m
Fairway woodsHouten 315174 – 195m
Fairway woodsHouten 519155 – 175m
Fairway woodsHouten 721145 – 165m
Rescue woodsHybride 115-16170 – 200m
Rescue woodsHybride 216-18160 – 180m
Rescue woodsHybride 319-21150 – 170m
Rescue woodsHybride 422-24140 – 160m
Rescue woodsHybride 525-27135 – 150m
Rescue woodsHybride 628-31125 – 145m
Lang ijzerIJzer 117180 – 200m
Lang ijzerIJzer 218170 – 190m
Lang ijzerIJzer 320155 – 180m
Lang ijzerIJzer 423145- 175m
Midden ijzerIJzer 526135 – 155m
Midden ijzerIJzer 630125 – 145m
Midden ijzerIJzer 734120 – 135m
Kort ijzerIJzer 838110 – 125m
Kort ijzerIJzer 942100 – 120m
WedgesPitching Wedge4680 – 100m
WedgesGap Wedge50-5270 – 85m
WedgesSand Wedge5665 – 80m
WedgesLob Wedge6050 – 70m
PutterPutter1X

Golfclubs kopen online

De online golfshops schieten als paddenstoelen uit de fairway en de keuze golfclubs is enorm. Als er veel partijen zich op de markt bevinden dan is de concurrentie hoog en daar kan jij dan weer mooi van profiteren! Toch is er een groot verschil tussen de diverse online golfshops. Niet alle online golfshops verkopen namelijk de bekende merken golfclubs en ook niet alle golfshops hebben naast de website ook nog een golfwinkel. Daarbij moet je ook nog heel goed kijken naar de leveringsvoorwaarden en garantietermijnen. Als je golfclubs online koopt zoek dan een grote aanbieder met goeie reviews.

Golfwinkel

Wij promoten vaak Jumbo golfwereld als het gaat om golfclubs, golftassen, golfballen of andere golfartikelen. Jumbo Golf heeft een breed assortiment aan golfspullen, scherpe prijzen, bekende golfmerken en vaak leuke golf aanbiedingen. Daarnaast heeft Jumbo golf ook nog diverse vestigingen in Nederland.

Wil je als 1e op de hoogte zijn van de goedkoopste greenfee acties, de beste golfswing tips en scherpste golf aanbiedingen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.
Ook als je gratis greenfees wilt winnen!

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief