Beste wedges

Je bent klaar met je standaard golfset en het is tijd voor nieuwe golfclubs! Daar horen natuurlijk goede golf wedges bij dus je gaat opzoek naar de beste modellen die jouw golfspel verbeteren. Dat is ook het moment dat je erachter komt dat er heel veel golf wedges, ofwel graden wedges, bestaan die er heel tof uitzien. In dit golfartikel geven we je advies over de aanschaf van nieuwe golf wedges en hebben we een paar handige tips als je opzoek bent naar het beste merk. We laten je een paar modellen zien van de bekende golfmerken die in het zogenaamde “als beste getest golf wedges” overzicht staan en hebben een aantal goedkope golf wedge aanbiedingen. Naast dit alles nog aandacht voor de loft en afstanden per wedge in een handig overzicht! Kortom veel graden, merken en het korte werk.

Beste wedges golf

Om maar gelijk bij het belangrijkste onderwerp te beginnen hebben we in onderstaand overzicht de golfmerken opgenomen die de beste wedges verkopen. Uit diverse reviews en vergelijkingen komen deze graden wedges als beste uit de test. Uitvoerig getest op spin, stabiliteit, controle en grip zijn dit de 6 beste golf wedges van dit moment;

Titleist Vokey SM9 wedge
Cleveland CBX Zipcore
Ping Clide 4.0
Taylormade Hi-Toe 3
Mizuno S23
Callaway Jaws Mack Daddy

Titleist Vokey


Cleveland CBX


Ping Glide


Taylormade Hi-Toe


Mizuno S23


Callaway Jaws


Golf wedge kopen

Bedenk van tevoren of  wedges wel echt binnen jouw golfspel passen. Gebruik je die 60, 58 of 54 graden wedges eigenlijk wel? Je wilt namelijk niet weten hoeveel golfers een golf wedge set in hun tas hebben zitten maar er geen gebruik van maken, omdat ze meer vertrouwen hebben in hun ijzer 9. Als je er zeker van bent er wel gebruik van te maken of dat deze golfclubs het verschil kunnen maken in jouw score,  dan gaan we snel verder! Stel jezelf de volgende vragen;

Welke graden wedges wil ik?

Er zijn verschillende uitvoeringen graden wedges. De graden hebben weer invloed op de afstand. Op welke afstanden wil je scoren? Wat doen 60, 58, 54 of 50 graden wedges met jouw golfspel? Verder op deze pagina hebben we een overzicht met de loft en afstanden.

Welke graden wedges heb ik nodig?

Er is een vuistregel als het gaat om welke wedges je nodig hebt. Er moet namelijk tussen elke club 4 graden zitten anders heeft het minimaal effect.

Welk merk graden wedges?

Je hele golfset is van Titleist, moet je dan ook Titleist wedges kopen? Nee, ga voor een wedge waar je vertrouwen in hebt. Dit geldt overigens ook voor je driver. Sla je beter met een Callaway driver dan met een Titleist, dan de Callaway!

Advies van een golfshop?

Laat je golfswing analyseren met een simulator. Sla 50 golfballen met 5 verschillende golf wedges die worden aanbevolen door de verkoper. Mocht je wedges hebben gevonden die je wel interessant vindt dan neem je die mee naar de driving range. Tijdens zo’n analyse kom je erachter welke loft, shaft en welk merk golf wedge beste bij jouw golfswing past.

Op welke afstanden heb je moeite?

Zoek in de komende weken uit op welke afstanden je een golf wedge zou kunnen gebruiken. Als dat de bunker is of rondom de green dan is een pw voldoende en als het goed is heb je die al in je golfset zitten. Het gaat hier echt om de afstanden tussen de 15 en 80 meter.

Golf wedge afstanden

Type wedgeLoft (in graden)Volle swing in meters3/4 swing in meters1/2 swing in meters
Pitching wedge (PW)44 – 481079884
Gap of Approach wedge (GW of AW)50 – 52948472
Sand wedge (SW)54 – 56837262
Lob wedge (LW)58 – 64746148

Golf wedges kopen

Ben je opzoek naar een nieuwe driver? Met welk golfmerk wil je spelen dan? Klik op 1 van onze golfmerken voor meer informatie.


Golf wedges aanbieding

Een set golf wedges kopen is niet goedkoop en profiteren van een aanbieding zou dus een goede optie zijn. Het beste is als je geen haast het met kopen. Wacht gewoon rustig een aanbieding of sale af en profiteer van hoge kortingen die kunne oplopen tot wel 40%.
Daarnaast zou je ook kunnen kijken naar de modellen van het jaar ervoor. De nieuwe graden wedges maken het dat het oudere model goedkoper zijn.

Golfaanbieder.nl nieuwsbriefGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *