Putting mat

Wil je echt scoren tijdens het golfen dan moet je trainen om beter te putten! Met putten maak je namelijk echt het verschil en dit kun je perfect oefenen op de driving range maar ook thuis met een putting mat. In dit golf artikel gaan we het hebben over de beste putting mat en laten we je zien welke verschillen er zijn in matten. Naast de beste matten om te putten geven we je alle informatie waar je deze kunt je kopen, wat de richtprijs is en waar je op moet letten bij de aanschaf van zo’n groen matje voor thuis.

Putting mat kopen

Er zijn wat ons betreft 3 punten waarop je moet letten bij een golf putt mat kopen. De stimp, opdruk en oprolbaarheid.

Stimp
De stimp geeft de snelheid van de green aan. De gemiddelde golfbaan in Nederland kent een stimp van 8.1 en als we kijken naar golfbanen waar grote toernooien worden gespeeld dan zien we een stimp van ongeveer 10.3. Een puttmat met een gemiddelde stimp is dus het beste want daarmee kun je de meeste greens vergelijken.

Opdruk
We zien veel golfmatten met een opdruk om diverse oefeningen te doen. Kies een opdruk die het meest bij je past en wat aan hebt. Je kunt eindeloos diverse spelletjes spelen maar goed oefenen vraagt ook concentratie en dan kunnen gekke opdrukken je afleiden.

Oprolbaarheid
Heb je de ruimte en de mat blijft liggen dan is het geen probleem maar anders is de oprolbaarheid en hoe de mat komt te liggen als je hem uitrolt wel van belang. Erg prettig als je de mat uitrolt dat deze dan vlak is in plaats van een glooiend kleedje.

Beste putting mat

Om maar gelijk met het kleedje in huis te vallen gaan we het hebben over de beste putting mat. Er zit namelijk nogal een verschil in de diverse modellen en dat geldt ook voor de prijs. Je hebt matten tot wel 8 meter maar de putting matten die wij hebben geselecteerd kennen een afmeting tot 4 meter.

Wellputt

Wellputt

Pure 2 improve

pure2improve

Puttout

puttout

Putting mat met terugkeersysteem

Hoe lekker zou het zijn dat als je een putt maakt dat de golfbal vanzelf terugkomt? Nou, dat kan, met een terugkeersysteem! Soms elektrisch maar vaak doormiddel van een verhoging aan het eind van de mat zelf waardoor de bal terugrolt.

Accessoires voor een puttmat

Als je denkt dat je alleen maar de ball hoeft te putten dan heb je het mis. De verschillende matten hebben ook accessoires. Denk hierbij aan een spiegeltrainer, poortjes, aparte golfballen en opbergtassen.

 

Special edition putt mat

Heb je niet genoeg aan 3, 4 of een 8 meter putting matje dan kun je nog altijd kiezen voor een speciale editie. Verschillende kleuren als zwart, paars, oranje en

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Ping G430 driver

De nieuwe driver van Ping, de G430! In 2023 de driver waar Ping de markt mee probeert te veroveren. 3 knallers met ieder hun eigen specs. Afstand en vergevingsgezindheid staat voorop!

Callaway Paradym driver

De nieuwe driver van Callaway, de Paradym! Volgens Callaway zelf kan dit de #1 driver van 2023 worden die geschikt is voor elk niveau golfer. Check hier meer info over deze nieuwe modellen.

Golf slice

Heb jij dat ook? Dat je met je dikke golf driver vaak een afwijking naar rechts hebt. Een slice noemen we dat en hier hebben we een oplossing voor!

Duurste golftas

Opzoek naar de duurste golftas oftewel “the most expensive golfbag”? In dit golf artikel geven we je een paar mooie voorbeelden van dure golftassen van diverse golfmerken

Taylormade Stealth driver

Taylormade Stealth driver, alleen naam klinkt al beestachtig! Gelukkig is het niet alleen de naam die krachtig is maar ook de driver zelf.

Beste driver 2022

De beste drivers 2022? In dit golf artikel een handig overzicht van de modellen van afgelopen jaar!

Titleist TSR driver

En daar is ie dan, de nieuwe driver van Titleist, de TSR! Volgens experts is dit een kanon en zal dit de #1 driver van de tour worden! Check hier meer info over de nieuwe modellen.

PGA Tour 2K23

Hij is terug, Tiger Woods, in de nieuwe PGA Tour 2K23 golf game! Wordt dit de beste golf game ooit?