golfclubs

Golfclubs voor gevorderden

Je golft al een tijdje en bent opzoek naar de beste golfclubs voor gevorderden? In dit golf artikel vind je diverse informatie over golfclubs kopen en welke golfset geschikt is voor de gevorderde golfer. We geven je advies welke golfclubs er in een golftas van een doorgewinterde golfer moeten zitten en waar je de beste golfset voor gevorderden kunt kopen? We besteden aandacht aan de meest gestelde vragen van golfers die al langere tijd golfen:

 • Welke golfclubs kopen als gevorderden?
 • Wat is de beste golfset voor gevorderden?
 • Wel of geen nieuwe driver?
 • Tweedehands golfclubs via Marktplaats kopen?
ping golf set

Beste golfset gevorderden

Om aan te geven wat de beste golfset is voor gevorderden is een beetje lastig en misschien wel niet te doen. Je hebt namelijk te maken met verschillende aspecten;

 • lengte van de golfer
 • swingsnelheid
 • budget
 • gevoel
 • gebruik

Niet elke gevorderde golfer is hetzelfde en dat geldt ook voor golfclubs. Je wil echter wel van je beginners golfset af en overstappen naar een nieuwe complete golfset. De intentie is je handicap verlagen en weer een paar jaar vooruit te kunnen met je clubs.

mp golfclubs

Welke golfclubs voor gevorderden?

Allereerst moet je in deze fase af van een kant en klare complete golfset. Je weet wel….. zo’n complete golfset van Wilson bijvoorbeeld met alles erop en eraan. Als gevorderde golfer moet je opzoek naar een custom made golfset. Sla je bijvoorbeeld goed met Mizuno golfclubs, een Taylormade driver en een Titleist putter, dan moet je dit kopen. Veel gevorderde hebben zelf hun golfset samengesteld!

Shafts golfclubs


Zoals je weet kennen 2 soorten shafts, namelijk de stalen of de graphite shafts. Er gaan verschillende verhalen over de kwaliteit, flexibiliteit en wat voor soort type golfer je bent maar tegenwoordig zie je elk niveau golfer met beide shafts spelen. Je zult het dus echt moeten testen op de drivingrange of bij de golfshop.

IJzers


Als we uitgaan van het “gemiddelde” aantal dan zitten de ijzers PW t/m 5 in je golftas. Het komt soms voor dat deze golfsets zijn aangevuld met ijzer 3 en 4 en daarnaast misschien wel een SW oftewel de Sandwedge. Kan dus ok een hybride worden met een aantal graden wedges.

Wedges


Als gevorderde golfers zijn graden wedges wel aan te raden. Zoals je ziet hoeven deze niet van hetzelfde merk te zijn. Graden wedges heb je in verschillende graden. TIP: laat er wel dezelfde grip opzetten als de rest van je golfset!

Putter


Er zijn diverse soorten putters te koop en neem dan ook je tijd om de beste putter aan te kopen. De echte scores worden namelijk op en rond de green beslist. Koop en putter die stabiel in de handen ligt en waarmee je het gevoel hebt niet te kunnen missen.

Fairwaywood


De fairwaywood is de golfclub waarmee veel beginnende golfers afslaan voordat ze de grote golf driver gaan gebruiken. Als golfer die inmiddels al heel wat rondes achter de rug heeft moet je deze club toch ook wel gaan gebruiken op de fairway. Zeker een aanwinst dus…

Golf driver


Je wilt afstand halen om beter te scoren en minder verre approaches te maken. Een goede driver is daarom ook wel een must om het beste uit je golfspel te halen. Ja, een golf driver is prijzig maar zeker het geld waard. Ga voor een driver die stabiel slaat en niet één waarmee je 1 van de 5 keer de fairway raak maar toevallig wel ver.

Golfset kopen

Welke prijs wil jij voor je nieuwe clubs betalen en welke golfset is het geld waard? Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van je nieuwe golfclubs?

1. Maximaal te besteden budget

Bepaal van tevoren je maximaal te besteden budget, dus het bedrag wat je maximaal wilt uitgeven aan je nieuwe golfclubs. Dit beperkt je zoekvolume en scheelt je tijd en frustratie. Goedkoer is altijd fijn, maar bespaar niet teveel. Met dit setje speel je de komende jaren weer met veel plezier en dat is ook wat waard.

2. Maak een golfswing analyse!

Een golfswing analyse laten maken heeft echt veel voordelen. Er komen allerlei gegevens uit deze analyse die je een goed inzicht geven van je golfswing en dus ook van de golfclubs die bij je passen. Laat je adviseren maar maak wel je eigen keuze! Het is daarbij ook een idee dat je eens in de zoveel tijd een golf analyse laat uitvoeren om te kijken waar de verbeterpunten zitten voor je golfspel. Veel golfshops maar ook golfpro’s hebben wel zo’n golfswing analyse apparaat.

3. Op maat gemaakte golfset?

Het hoeft niet helemaal custom made te zijn maar het zou wel fijn zijn als je nieuwe golfset voldoet aan jouw golfswing en daarmee ook lengte en lie. Het is iets duurder maar wel belangrijk voor je lichaam en golfspel.

Callaway golfset

Beste golfmerken

Op de golfmarkt kennen we ongeveer 16 golfmerken als we het hebben over golfclub fabrikanten. Daarvan zijn er een paar marktleiders die diverse golfprofs hebben gecontracteerd. Al deze golfclub merken verkopen wel golfclubs voor de beginnende golfer.

– Titleist
– Callaway
– Mizuno
– TaylorMade
– Ping
– Nike
– Wilson Staff
– Cobra
– Srixon
– Adams
– Cleveland
– Bridgestone
– Qmax
– Miura

Golfclubs kopen

Ben je opzoek naar nieuwe golfclubs of wil je een nieuwe golfset kopen? Klik dan op 1 van onze golfmerken!


Nee!

complete golfset

Tweedehands Golfclubs kopen

Tweedehands golfclubs via marktplaats kopen? Liever niet toch? Maar wie een nieuwe of andere golfset koopt zet vaak zijn oude golfclubs wel op Marktplaats. Het is dus ook prima om een tweedehands golfset via Ebay of Marktplaats te kopen, maar er zijn wel een paar punten waar je op moet letten.

1. Lees reviews over de verkoper van de tweedehands golfclubs

Zoek de naam van het bedrijf waar je de golfclubs gaat kopen op via Google. Liever 30 minuten zoeken naar reviews van golfclubs, dan over 2 maanden een gebroken golfclub of een golfset die je kunt weggooien. Koop je rechtstreeks van een persoon probeer dan eerst in contact te komen en achter zijn/haar echte naam te komen. Stel de contactpersoon diverse vragen (zie punt 6).

2. Serie nummers op golfclubs

Alle originele golfclubs hebben een serienummer. Vaak zit deze op de shaft of op het clubhead. Probeer ook deze nummers te achterhalen. Mail de verkoper en stel vragen over deze serienummers. Eventueel vraag je een telefoonnummer om telefonisch een aantal vragen te stellen.

3. Te goedkope golfclubs

Je kunt geen originele golfclubs met 80% korting kopen. Al helemaal niet als het een nieuw type betreft. Denk nou niet dat je een perfecte deal hebt gesloten. Dit kan gewoon niet!

4. Complete golfsets in verpakking

Vaak worden van de duurdere golfmerken geen complete sets verkocht. Dus geen “package deals” van ijzers, putter, woods en een golf driver in één koop. Alles wordt los verkocht. Dus losse golfclubs van PW t/m 5, en apart de putter, fairwaywoods en golf driver. Veel imitatie golfsets uit bv China wel. Je kijkt op Marktplaats.nl en ziet daar een complete nieuwe Callaway golfset staan met alles erop en eraan, en dat voor maar €650. Als je even goed nadenkt dan weet je dat een nieuw type golf driver al €350 kost.

5. Koop golfclubs die voldoen aan jouw lengte

Hoe groot ben je en heb je ooit je golfclubs op laten meten of op maat laten maken? Bij de aanschaf van je nieuwe golfclubs moet je daar wel rekening mee houden. Misschien moeten je golfclubs wel verlengd worden of iets worden ingenomen. Daarom is de golfswing analyse zo belangrijk. Houdt hier ook rekening mee als je tweedehands golfclubs koopt!

 6. Probeer in contact te komen met de verkopende partij

We schreven het al een paar keer maar in contact komen met de verkoper is echt heel belangrijk. Eerst mailen en vragen stellen en dan proberen zijn/haar telefoonnummer te krijgen. Stel de verkoper vragen als;

 • Serienummer
 • Waar de verkoper de golfset zelf heeft gekocht
 • Waarom de set verkocht wordt
 • Straat / adres waar de verkoper woont
 • Of je alvast een deel van het geld kan overmaken voordat je komt en zijn/haar bankrnmr kunt krijgen en deze weer kunt controleren
 • Waar de verkoper zelf golft
 • En ga zo maar verder…..

Golfaanbieder.nl nieuwsbrieftaylormade golf putters