golfhorloge

Beste golfhorloge

In dit golf artikel vind je diverse informatie over het beste golfhorloge 2023. We geven je advies over de verschillende golfhorloge merken en de GPS golfhorloge aanbiedingen. We geven je info over het verschil tussen de klokken die je kunt kopen en de diverse merken golfhorloges functies. De bekende merken golfhorloges als Garmin en Tom Tom worden getest! Daarnaast gaan we het hebben over het tweedehands golfhorloge en hoe je ervoor kunt zorgen dat je een goed maar zeker beste golfhorloge gaat aanschaffen.

Het beste golfhorloge

De afgelopen jaren zie je steeds meer discussies over de vraag welk merk het beste golfhorloge heeft. De ene golfer zweert bij Garmin en de ander roept TomTom. Het is ook lastig om te bepalen welk golfhorloge het beste is en dan vooral welke versie. Buiten het feit dat het vooral om een mening gaat hebben we natuurlijk wel het design en de diverse functies. Ook hebben we gekeken naar het golf horloge wat het beste verkocht is de afgelopen jaren.

Beste golfhorloge test

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; wat is het beste golfhorloge? Lastig beste golfer, want als we online zoeken dan zijn er diverse reviews en testen over de golfhorloges te vinden. Wat wel meteen opvalt is dat vaak de duurdere sporthorloges goed uit de reviews komen. Er bestaan diverse golfhorloge merken maar net zoals alle andere golfmerken hebben je een paar toppers. Garmin, Tom Tom en Skycaddie zijn de bekendste merken. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook Bushnell maar die is meer gespecialiseerd in de afstandsmeter. Garmin heeft inmiddels echt heel veel modellen op de golfmarkt gebracht. Ook in andere sporten zie je dat Garmin wel tot de beste behoort. Op dit moment zijn dit de beste golfhorloges;

Garmin S62
Garmin S60
Garmin S40
TomTom Golfer 2
Garmin S20
Apple golf horloge

Golfhorloge merken

Ben je opzoek naar een nieuw golfhorloge of wil je een nieuwe kopen? Klik dan op 1 van onze golfmerken en ga direct naar de shop.


Golf horloge kopen

Voordat je een nieuw of tweedehands golfhorloge gaat kopen is het misschien wel handig om jezelf een aantal vragen te stellen;

 • Ga je het golf horloge echt gebruiken op de golfbaan?
 • Heb je op jouw niveau ook echt wat aan het horloge?
 • Heb je niet meer aan een afstandsmeter dan aan een nieuwe klok?
 • Wat is je budget?
 • En is een tweedehands golf horloge wel zo verstandig?

Verschillende vragen voor je nieuwe gadget. En dit terwijl jij misschien wel denkt, boeien ik ga toch een golfhorloge kopen. Maar je wil toch wel met het juiste model om lopen?

Golfhorloge modellen

Elke golfer wil er graag over meepraten of een golfhorloge waardevol is of niet. Eigenlijk is er geen discussie meer over de voordelen of nadelen van een horloge op de golfbaan. De enige vraag die nu geldt is, welk merk heeft het beste golf horloge?
We gaven je net al even een top 5 op basis van verkoopcijfers. Laten we nu even inzoomen op de specificaties en functies van de golfhorloges.
Laten we eerst even duidelijk aangeven dat de meeste golfhorloges een batterijduur hebben van ongeveer 15 uur. Bijna alle modellen kennen een app waarmee je de statistieken kunt uitlezen of analyseren. Is er verschil, ja zeker namelijk de prijs. Is dat het enige? Nee, er zit ook verschil in de bandjes, apps en analytische gegevens.

Garmin S62

De Garmin S62 is niet zomaar een golfhorloge. Het model biedt een paar nieuwe functies die echt een meerwaarde bieden voor je golfspel. Naast deze speciale functies zijn er ook een paar leuke opties in vergelijking met de oudere modellen:

 • Groter scherm
 • Download Watch Faces
 • Snel horlogebandjes wisselen
 • Virtuele Caddy om de pols
 • Windsnelheid en windrichting
 • 41.000 golfbanen in geheugen
 • Pinpointer

Garmin S60

De Garmin S60 is het meest geavanceerde golfhorloge van dit moment. Misschien wel ook het beste!
Golfnavigatie is 1 ding maar met dit horloge zie je ook de Touch Targeting. Hiermee kun je een bepaalde plek op de golfbaan zien en precies de afstand meten. Naast deze leuke functie heeft het horloge ook een swing analyse en autoshot voor het registreren van afstanden en de diverse slagen. Daarnaast ook nog een soort Strava voor golfers waarmee je de competitie aan kunt gaan met andere golfers. Uiteraard ook te gebruiken voor hardlopen, zwemmen en fietsen. Alles is trouwens terug te vinden in de Garmin app.

 • Helder beeld
 • Duidelijke afstanden
 • Verschillende activity functies
 • Mooi design

Garmin S40 (approach)

De Garmin Approach S40. Veelal dezelfde functionaliteiten en op golfbaanniveau zit dit horloge tussen de S60 en S20 in en is de opvolger van de Garmin S5. Eigenlijk wel een dikke klok!

Met meer dan 41.000 golfbanen over de hele wereld voorgeprogrammeerd is dit wel één van de beste golfhorloges. Met de Autoshot gametrackingfunctie worden je slaglocaties en afstanden automatisch vastgelegd en gemeten net zoals bij de S60. Alle obstakels, waterpartijen en bunkers worden op de Garmin S40 weergegeven. Ook dit model is voor meerdere sporten te gebruiken.

Tom Tom Golfer 2

De Tom Tom golfhorloge 2. Dit golfhorloge heeft echt bijna alles behalve een mooi kleurenscherm zoals de Garmin S60. Voor de rest heeft het golfhorloge de volgende functies;

 • Afstand tot de green
 • Afstand tot de hindernissen
 • Scores en afstanden.

Garmin S20

Het nieuwste model is de Garmin S20. De S20 van Garmin heeft functies als het bijhouden van je statistieken. Daarnaast automatische slagdetectie, courseview, greenview en lay-up afstanden. De Garmin S20 is ook te gebruiken, net zoals de andere watches, als activitytracker.

Apple golfhorloge

De Apple watch golf doet het goed. Misschien niet alleen het horloge maar vooral de combinatie tussen het Apple golfhorloge en de app Hole 19. Een compleet overzicht van alle slagen en scores. Meer dan 40.000 banen wereldwijd. En de overige functies die Apple je biedt!

Tweedehands golfhorloge

De keuze om een tweedehands golfhorloge te kopen is logisch. Je betaalt veel minder tweedehands dan voor een nieuw model. Toch moet je wel even opletten als je de keuze maakt om een tweedehands golfhorloge te kopen;

 • Gebruikssporen
 • Garantie
 • 100% in orde
 • Betrouwbare verkoper

Laat je niet zomaar verleiden beste golfer! Vind je een aanbieding die eigenlijk niet kan, doe het dan gewoon niet en zoek lekker verder.

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief