Golfvakantie

Steeds meer golfers boeken jaarlijks een golfvakantie of een weekendje weg in een hotel aan een golfbaan. Je kunt diverse golfreizen boeken met voor elk niveau golfer wel een passende aanbieding. In dit golf artikel aandacht voor golfvakanties en alles wat daarbij komt kijken. Golfreizen Portugal, naar Spanje, Duitsland, Frankrijk en Turkije komen voorbij en daarnaast aandacht voor de golfvakantie met lessen. Naast deze artikelen ook nog aandacht voor de all inclusive golfreizen en tips om je golfclubs mee op reis te nemen!

golfvakanties

Golfreizen

Over de hele wereld kun je golfen en vooral golfen in het buitenland maakt het vaak extra speciaal. Of je nu gaat golfen in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal of Turkije. In al deze landen hebben ze ook mooie groene fairways en strakke greens maar dan met wat extra’s en dat zijn de mooie uitzichten. Het kan voor een langere periode maar je kunt natuurlijk ook een kort golfweekend boeken. Voordat je opzoek gaat naar leuke golfreizen moet je natuurlijk wel over een paar dingen nadenken voordat je een golfvakantie boekt:

  • Wat is je budget voor een golfvakantie?
  • In welk land wil je golfen?
  • Neem je eigen golfclubs mee op reis?
  • Boek je zelf de greenfees of moet de golfreis aanbieder dit regelen?
  • Hoe vaak wil je golfen op je vakantie?
  • Huur je een auto tijdens je golfvakantie?
golfvakantie bestemmingen

Goedkope golfreizen

We beginnen bij goedkope golfvakantie aanbiedingen. Het budget wat je hebt voor een golfreis is toch wel bepalend voor de reis zelf. Door uitgebreid te zoeken naar golfreizen en vergelijken van golf reisorganisaties kun je jouw budget het beste benutten. Veel golfreis aanbieders hebben leuke golfvakantie aanbiedingen en kortingen waardoor jij een goedkope golfreis kunt boeken. Het zoeken naar deze aanbiedingen geeft je dus de kans om meer “waar voor je geld” te krijgen. Een aanbieder die al heel wat jaren op de golfreis markt de nummer 1 is, is Pin High golftravel. Bij Pin High golf vind je diverse golfvakanties naar verschillende bestemmingen met de beste golfhotels. Daarnaast heeft Pin High altijd aantrekkelijke deals of golf vakantie aanbiedingen naar leuke hotels aan golfbanen! Ook Sunweb biedt steeds meer golfvakanties aan met hotels en appartementen aan een golfbaan.

golfreizen duitsland

In welk land wil je golfen?

Ok, je hebt een bepaald budget maar in welk land zou je willen golfen? Golfbestemmingen als Spanje, Frankrijk en Turkije zijn al jaren enorm populair, maar ook de hotels aan golfbanen in Portugal mogen niet in het lijstje ontbreken. Het mooie weer en de prijzen zijn vaak scherp. Genieten van het buitenlandse sfeertje en eten aan de mooie golfbanen is natuurlijk heerlijk en maakt het totaal. In alle landen kun je terecht voor hotels met golfbanen of een golfvakantie inclusief golflessen. Kies hieronder een land!

golfen portugal

golfen Duitsland

golfen spanje

golfen engeland

golfen frankrijk

golfen belgie

Golfvakantie Spanje

Als je een beetje goed zoekt dan kun je voor een leuk bedrag een appartement huren in de buurt van een golfbaan in Spanje. Boek een vliegreis, huur een auto, eten en drinken erbij en je bent echt geen hoog bedrag kwijt aan deze golfreis. Vooral in en rond Malaga zijn de greenfee prijzen enorm laag en de golfbanen geweldig. Omdat er zo’n 40 golfbanen rondom Malaga liggen zijn de prijzen erg aantrekkelijk. De kosten voor eten en drinken in Spanje zijn ook erg goed te doen. Dit kun je niet vergelijken met de prijzen die wij in Nederland hanteren. Een Golfvakantie naar Spanje is een echte aanrader. Je kunt ook bijvoorbeeld via Sunweb een leuk appartement boeken en daar zit de vliegreis al bij in.

Golfvakantie Portugal

Portugal, en dan met name de Algarve, staat goed bekend als we het hebben over een prettige golfbestemming. Net als in Spanje kun je ook hier voor een leuk bedrag een appartement huren in de buurt van een golfbaan. De greenfee prijzen liggen in Portugal echter iets hoger dan in Spanje, houd daar dus rekening mee! Mocht je meer een hotel aan de golfbaan zoeken dan zit je in Portugal ook goed!

golfreizen portugal kaart

Golfvakantie Turkije

Een andere voorkeur die wij hebben gaat naar Turkije en dan all inclusive golfreizen. Met de auto naar Schiphol en parkeren op P3. Vliegreis en eigen golfclubs mee in een travelbag. Vanaf de luchthaven Antalya met transfer naar Belek. Daar een 5* sterren hotel met onbeperkt golfen op een golfbaan naast het hotel. In Belek heb je de keuze uit meerdere golfbanen want het dorp kent in een straal van 10 kilometer ongeveer 18 golfbanen. De greenfee prijs op de verschillende golfbanen ligt wel hoog. Voor een greenfee 18 holes betaal je op een golfbaan in Belek gemiddeld €85. Toch kun je prima greenfee package deals maken met de golfbanen in Turkije. Mail of bel ze en leg de situatie uit. We willen met 6 man golfen en heeft u een speciale greenfee prijs voor ons. Wij hebben er aanbiedingen uit weten te slepen met een korting van €9o. Dus €15 per greenfee. Het scheelt als je ze een voorstel stuurt dat je op tijden wil golfen wanneer het wat rustiger is op de golfbaan. Wat betreft het vervoer hoef je jezelf ook niet druk te maken. Bij elk hotel staan er taxi’s die je voor een scherp tarief naar de golfbanen brengen. Ze brengen je naar de baan en geven je een kaartje met een telefoonnummer. Dit nummer kun je laten bellen door de receptie van de golfbaan als je weer terug naar je hotel wilt.

Complete golfreis

In veel compleet verzorgde golfreizen zitten de greenfees in het pakket. Een week in een luxe hotel met een golfbaan naast de deur. Toch is het in sommige gevallen ook prima te doen om je golfvakantie zelf samen te stellen. Zoek een hotel in de buurt van golfbanen, boek een vlucht en huur een auto waar in ieder geval je golfclubs in passen. Bezoek de websites van de golfbanen in de nabijheid van jouw accommodatie en boek rechtstreeks de greenfees. Deze golfbanen kun je eenvoudig vinden via Google Maps. In veel gevallen kun je de greenfees ook pas reserveren als je al op je golfbestemming bent. In Spanje staan bij sommige golfbanen de greenfee acties op grote borden langs de weg! Als je dan een leuke aanbieding ziet kun je er direct van profiteren.

All inclusive golfvakantie

De all inclusieve golfvakantie kun je zien als een compleet verzorgde golfreis. De meest bekende golfbestemming voor het all inclusive concept is inmiddels Turkije Belek. Toch zie je de all inclusive golfvakanties ook steeds meer in Portugal en Spanje. Het is ook echt een aanrader beste golfers! Vlucht, hotel, eten en drinken onbeperkt en de greenfees zijn geregeld. Het enige waar je zelf nog voor moet zorgen is;

  • De transfer naar de luchthaven in Nederland.
  • Drivingrange om warm te slaan
  • Eventueel een drankje en een hapje in het clubhuis
  • Eventuele taxikosten naar de golfbaan toe.
golf travel bag

Golfclubs huren in het buitenland

Boek je een complete golfvakantie dan is de kans groot dat je golfclubs meegaan in het vliegtuig. De afgelopen jaren is het huren van golfclubs in het buitenland echt verbeterd. Een paar jaar geleden kreeg je nog een verouderde golfset mee de golfbaan in maar tegenwoordig krijg je mooie huur golfclubs mee van topmerken. Een nadeel van golfclubs huren vind ik dat je niet gewend bent om met een andere golfset te spelen. Heb je nou een hoog handicap dan maakt het niet al teveel uit maar bij een gemiddeld en laag handicap vertrouw je toch aardig op je eigen golfclubs. Huren van een golfset is dus prima te doen en is ook betaalbaar. Het meenemen van eigen golfclubs kost je geld wat betreft een travelbag en vervoer.
Tip! Koop met meerdere golfers een travelbag. Of stop in 1 golftravelbag 2 golftassen.

golfreistassen

GVB halen op een golfreis

Voor de golfers die nog geen golfvaardigheids bewijs hebben is het tegenwoordig ook mogelijk om het GVB op een golfvakantie te halen. Diverse landen als België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Portugal hebben mogelijkheden voor de GVB golfreis. In een midweek of week haal je een GVB op een buitenlandse golfbaan. De GVB golfvakantie wordt georganiseerd door een Nederlandse reisorganisatie die een volledige golfreis verzorgd. Zowel theorie als praktijkvormen komen er tijdens de GVB golfreis aan bod. Vooral het golfen in de praktijk zal dagelijks plaatsvinden. Na afloop van de golfweek heb je als het een beetje meezit je GVB.

Golfclinics tijdens een golfreis

Ook erg populair onder golfers zijn de golfclinics of golflessen tijdens een golfvakantie. Voor zowel de beginnende als gevorderde golfer zijn er diverse reisaanbieders die leuke golfclinis aanbieden om je golfspel te verbeteren. Een weekend, midweek of een week lang onder begeleiding van een golfprofessional je volledig focussen op je golfspel. Dit uiteraard in combinatie met een mooi hotel en golfbaan. Dit golfarrangement wordt steeds vaker aangeboden met greenfees.

Golfvakantie zoeken

Welke golfreisbureaus raden wij aan als het gaat om een golfvakantie boeken? Als we het hebben over complete golfvakanties dan hebben we het over 1 echt bekende aanbieder en dat is Pin High golf. In het verleden deden wij veel met Corendon Golf maar helaas heeft Corendon de golfvakanties afgestoten.

Pinhigh

Een bekende golfreis organisatie in Nederland.  Pinhigh een groot aanbod golfvakanties. In vrijwel geheel Spanje en een groot deel van de eilanden, waaronder Mallorca, Tenerife en Gran Canaria biedt Pinhigh al bijna 50 golfreizen aan.

golfreizen duitsland

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief