Golf weekend

Steeds meer golfers boeken een golf weekend weg. Een  goedkoop golf arrangement waarmee je kunt genieten van een heerlijk golfweekend. In dit golfartikel een overzicht van een paar leuke golf weekend aanbiedingen. Een paar tips voor een huisje of hotel aan de golfbaan. En waar je kun een golfweekend of golfarrangement goedkoop boeken?

golfreizen duitsland

Golfweekend

Je hebt even zin om een weekendje te golfen. Als je online gaat zoeken naar een golf weekendje weg dan schrik je bijna van alle advertenties en mogelijkheden. De afgelopen jaren zijn er zoveel golfarrangementen te boeken dat wij dat niet in 1 overzicht kunnen bijhouden. Elke golfbaan in Nederland heeft wel een aanbieding met een hotel of een vakantiepark aan de golfbaan. Dat is natuurlijk wel heel fijn want dan heb je voldoende keuze! Om te beginnen naar het zoeken van een golf weekend weg moet je bedenken waar je naartoe wilt. Wordt het golfen op een golfbaan in Nederland of wil je de grens over? Wat kost nou een golfweekendje weg en zitten de greenfees hier ook bij in?

  • Waar in Nederland of buitenland zou je een huisje willen boeken?
  • Wat is je budget?
  • Op wat voor golfbaan wil je golfen? (par 72 / 18 holes / 9 holes etc.)
  • Wil je op 1 golfbaan of meerdere spelen?

Hotels aan golfbanen Nederland

Een hotel aan de golfbaan is altijd goed en een perfectie optie om een golf weekend te genieten. Bij de meeste golfarrangementen zit er alles wel bij in. Ontbijt, greenfees, diner en overnachting. In onderstaand overzicht een paar leuke golfweekend aanbiedingen:

kasteel engelenburg golf

Golfbaan Engelenburg

Kasteel Engelenburg ligt op een eigen landgoed met 9-holes golfbaan midden op de Veluwe. Een oase van rust en ruimte. Over de slotgracht kijk je het kasteelpark in. Ooit proefde baron Schimmelpenninck van der Oye zijn wijnen in de middeleeuwse wijnkelder. Geniet van dit hotel aan de 18 holes golfbaan.

westcord hotel golf

Rijk van Nunspeet

Vanuit WestCord Hotel De Veluwe wandel je zo het bos in. Door de rustige ligging middenin de bossen van Garderen vormt dit hotel het ideale rustpunt voor een golfvakantie. Het hotel ligt vlakbij Het Rijk van Nunspeet waar je de keuze hebt uit 27 uitdagende holes.

hotel martensplek golf

Golf hotel Martensplek

Het kleinschalige Hotel Restaurant Martensplek bied je persoonlijke service en ligt direct aan de baan. Eenmaal aangekomen hoef je Martensplek dus niet meer te verlaten. Na een ronde golf geniet je in het restaurant van een heerlijk à la carte-diner met seizoensproducten. Een verblijf in Martensplek is comfortabel en onbezorgd, zeker als je de prijs ziet.

golf hotel breda

Hotel de Villa

Hotel de Villa is een kleinschalig en gezellig hotel met een historisch karakter in het centrum van het Brabantse Dongen. Subtiel verscholen in het groen van een prachtig oud park. De monumentale villa dateert van eind 19e eeuw. Het pand is zorgvuldig gerenoveerd en de authentieke uitstraling is bewaard gebleven. Meerdere golfbanen in de buurt!

Huisje aan de golfbaan

Een huisje aan de golfbaan is ook een leuk idee voor een golf weekendje weg. In sommige gevallen kun je ook bij vakantieparken een ontbijt en een diner reserveren. Landal greenparcs is bijvoorbeeld een vakantiepark bij wie je een golfweekend weg kunt boeken. Scherpe prijzen qua huisjes en korting op je greenfee bij diverse golfbanen.

Golfen op Texel

Als voorbeeld van huisjes aan de golfbaan nemen wij Texel. Wil je golfen op Texel dan liggen er rond de golfbaan meerdere hotels en vakantieparken. Deze parken hebben allen fantastische voorzieningen en daarnaast leuke aanbiedingen om te golfen op de Texelse golfbaan. Landal Greenparcs is er daar 1 van met meerdere accommodaties. Daarnaast ontvang je tot wel 40% korting op je greenfee.

landal texel golf
  • Luxe huizen en huisjes
  • Overdekt zwembad
  • Gezellig restaurant
  •  24 persoons huis
  • 8.8 gastwaardering
  • 40% korting op greenfees

Golf arrangement

Nederland telt ongeveer 215 golfbanen met een status. Nederland heeft wel meer golfbanen maar deze 215 banen zijn de officiële golfbanen. Naast de officiële banen bestaan er ook nog golfbanen die bijvoorbeeld geen status hebben. Op deze banen kun je wel golfen maar bijvoorbeeld niet je handicap verbeteren. Naast deze golfbanen zijn er ook nog aardig wat Pitch and Putt golfbanen. Inmiddels heeft Nederland er daar rond de 15 van. Grote kans dus dat er naast de golfbanen een hotel ligt die een leuke aanbieding heeft.

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief