Golf weekend

Steeds meer golfers boeken een golf weekendje weg. Een goedkoop golf arrangement waarmee je kunt genieten van een heerlijk golf weekend. In dit golfartikel een overzicht van een paar leuke golfweekend aanbiedingen, een paar tips voor een huisje of een hotel aan de golfbaan. Waar kun je eigenlijk een goedkoop golfweekend of golfarrangement boeken?

vakantiepark golf

Golfweekend

Je hebt zin in een weekendje golfen met je golfvrienden. Als je online gaat zoeken naar een golf weekend weg dan schrik je bijna van alle advertenties en mogelijkheden. De afgelopen jaren zijn er zoveel golfarrangementen te boeken dat wij dat niet in 1 overzicht kunnen bijhouden. Elke golfbaan in Nederland heeft wel een aanbieding met een hotel of een vakantiepark vlakbij de golfbaan. Dat is natuurlijk heel fijn want dan heb je in ieder geval voldoende keuze!

Golfweekend

Om te beginnen naar het zoeken van een golf weekend moet je bedenken waar je naartoe wilt. Wordt het golfen op een golfbaan in Nederland of wil je de grens over? Wat kost nou een golfweekendje weg en zitten de greenfees hier ook bij in?

  • Waar in Nederland of buitenland wil je een huisje boeken?
  • Wat is je budget?
  • Op wat voor golfbaan wil je golfen? (par 72 / 18 holes / 9 holes etc.)
  • Wil je op 1 of meerdere golfbanen spelen?
golfreizen duitsland

Hotels aan golfbanen Nederland

Een hotel aan de golfbaan is altijd goed en een perfectie optie om een golf weekend te genieten. Bij de meeste golfarrangementen zit er alles wel bij in. Ontbijt, greenfees, diner en overnachting. In onderstaand overzicht een paar leuke golfweekend aanbiedingen:

Golfbaan Engelenburg

kasteel engelenburg golf

Kasteel Engelenburg ligt op een eigen landgoed met 9-holes golfbaan midden op de Veluwe. Een oase van rust en ruimte. Over de slotgracht kijk je het kasteelpark in. Ooit proefde baron Schimmelpenninck van der Oye zijn wijnen in de middeleeuwse wijnkelder. Geniet van dit hotel aan de 18 holes golfbaan.

Rijk van Nunspeet

westcord hotel golf

Vanuit WestCord Hotel De Veluwe wandel je zo het bos in. Door de rustige ligging middenin de bossen van Garderen vormt dit hotel het ideale rustpunt voor een golfvakantie. Het hotel ligt vlakbij Het Rijk van Nunspeet waar je de keuze hebt uit 27 uitdagende holes.

Golf hotel Martensplek

hotel martensplek golf

Het kleinschalige Hotel Restaurant Martensplek bied je persoonlijke service en ligt direct aan de baan. Eenmaal aangekomen hoef je Martensplek dus niet meer te verlaten. Na een ronde golf geniet je in het restaurant van een heerlijk à la carte-diner met seizoensproducten. Een verblijf in Martensplek is comfortabel en onbezorgd, zeker als je de prijs ziet.

Huisje aan de golfbaan

Een huisje aan de golfbaan is ook een leuk idee voor een golf weekendje weg. In sommige gevallen kun je ook bij vakantieparken een ontbijt en een diner reserveren. Landal greenparcs is bijvoorbeeld een vakantiepark bij wie je een heel golfweekend weg kunt boeken. Scherpe prijzen qua huisjes en in de meeste gevallen korting op je greenfee bij diverse golfbanen.

Weekendje golfen

Met verschillende vakantieparken verdeeld over Nederland is de kans groot dat er een golfbaan in de buurt ligt van een Landal vakantiepark. Maar om het nog mooier te maken heeft Landal ervoor gezorgd dat sommige er naast liggen en dat je met korting kunt golfen. We geven je hieronder een overzicht van 8 Landal vakantieparken aan een golfbaan.


Golfen op Texel

Als voorbeeld van huisjes aan de golfbaan nemen wij Texel. Wil je golfen op Texel dan liggen er rond de golfbaan meerdere hotels en vakantieparken. Deze parken hebben allen fantastische voorzieningen en daarnaast leuke aanbiedingen om te met korting te golfen op de Texelse golfbaan.

landal texel golf
  • Luxe huizen en huisjes
  • Overdekt zwembad
  • Gezellig restaurant
  •  24 persoons huis
  • 8.8 gastwaardering
  • 40% korting op greenfees

Golf arrangement

Nederland telt ongeveer 215 golfbanen met een status. Nederland heeft wel meer golfbanen maar deze 215 banen zijn de officiële golfbanen. Naast de officiële banen bestaan er ook nog golfbanen die bijvoorbeeld geen status hebben. Op deze banen kun je wel golfen maar bijvoorbeeld niet je handicap verbeteren. Naast deze golfbanen zijn er ook nog aardig wat Pitch and Putt golfbanen. Grote kans dus dat er naast de golfbanen een hotel ligt die een leuke aanbieding heeft.

Golfweekend aanbieding

We schreven het net al, grote kans dat er naast de golfbanen in Nederland een vakantiepark met huisjes een ligt. Het voorbeeld van de Texelse golfbaan met Landal Golf is natuurlijk fantastisch maar ook Centerparcs en Roompot kennen deze formule!

Landal Greenparcs golfbanen

Landal Greenparcs staat bekend om de vakantieparken aan de golfbaan. Met 11 golfbanen aan bungalowparken voor elke niveau golfer misschien wel de bekendste reisorganisatie. In veel gevallen kun je van tevoren een aanvraag doen om op een bepaalde golfbaan te spelen via Landal. Zij boeken een starttijd voor je en je betaalt direct aan de balie je greenfee af.

Centerparcs golfbanen

Ook Centerparcs heeft een aantal bungalowparken in de buurt van golfbanen. Wat dacht je van Center Parcs Sandur in Emmen vlakbij Golfparc Sandur? Of een paar kilometer rijden en je kan heerlijk golfen op Golfbaan Zuid Drenthe. Maar ook Center Parcs Eemhof met in de buurt Golfclub Zeewolde, Harderwold en Dorhout Mees!

Roompot golfbanen

De laatste in ons rijtje maar zeker niet de minste zijn de vakantieparken van Roompot. Ook Roompot heeft diverse parken in de buurt van golfbanen. Wat dacht je van Roompot Bospark ’t Wolfsven bij Eindhoven met golfclub de Gulbergen om de hoek en natuurlijk De Swinkelsche.

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief