Golftassen

Golftas kopen of opzoek naar de beste golftas? In dit golf artikel vind je diverse informatie over de beste golftassen. We geven je advies over de golftas merken en helpen je met het zoeken van de beste golftas aanbiedingen. We beantwoorden diverse vragen die veel golfers zichzelf stellen voordat ze een nieuwe golftas kopen en daarnaast geven we je ook een paar tips voordat je overgaat tot de aanschaf van een nieuwe golftas. Zoek je bijvoorbeeld een golftas voor je golftrolley of wil je misschien een standbag golftas?

golftassen

Golftas kopen

Eindelijk ben je er over uit, je wilt een nieuwe golftas kopen. Je huidige golftas is te klein of je nieuwe golfclubs zijn van een bepaalt merk en daar hoort ook een golftas van hetzelfde merk bij. Misschien is je oude golftas gewoon versleten en wil je weleens weten welke golftassen aanbiedingen er zijn. We beginnen met het belangrijkste onderwerp en dat is de beste golftas vergelijken.

Beste golftas

Om aan te geven wat de beste golftas is, is bijna onmogelijk. Dit hangt af van het materiaal, kwaliteit maar ook zeker de wensen van een golfer zelf. Wel kennen we, net zoals bij golfclubs en golf drivers, de betere golfmerken:

 • Titleist
 • Callaway
 • Mizuno
 • Nike
 • SunMountain
 • Taylormade
 • Ping
 • Ogio
titleist golftas
taylormade golftas

Golftassen aanbieding

Voordat je echt gaat zoeken is het misschien makkelijk dat je een budget gaat vaststellen. Je weet zelf hoe dat gaat op bijvoorbeeld Marktplaats, des te duurder des te mooier. Begin je bij een auto van €5000 en….. zo zit je op de €10.000. Voor rond de €100 heb je echt een dikke golftas. Tuurlijk kan dit €80 zijn voor het merk BigMax maar voor een paar tientjes meer heb je een golftas van Mizuno, Callaway of Taylormade. Zoeken naar een golftas aanbieding helpt je geld te besparen bij een golftas kopen. Sommige golftassen aanbiedingen schelen je gewoon €50.

Golftas soorten

Je hebt een budget in je hoofd maar wat voor soort golftas wil je eigenlijk? In de golftas branche kennen we 4 type golftassen:

 1. Stand bag of ook wel de carry bag draagtas
 2. Cart bag
 3. Tour bag
 4. Pencil bag

Standbag of de golf draagtas

De standbag golftas. Ook wel de carrybag genoemd, zie je veel in het golf. Vooral in de winter als deze verplicht is en je geen golftrolley mag gebruiken. Het is de grote draagtas waarmee je veel jongere golfers ziet lopen. De stand bag is een golftas die je op je rug draagt doormiddel van een handige draagband. Een van de grote voordelen van deze golftas is dat je de tas bijna overal in de golfbaan mag neerzetten, behalve op de teebox en green natuurlijk. Je kunt met deze golftas dus veel dichter bij de green komen dan met een golftas op een golftrolley. De golfcart, buggy of golftrolley moeten binnen de aangegeven paden en lijnen blijven en deze liggen meestal een paar meter voor de green. Je bent dus met de standbag golftas op je rug veel flexibeler. Je zet de tas naast je neer en bepaalt pas op het laatst met welke golfclub je gaat slaan. Er zitten ook nadelen aan een standbag. Niet elke golfer denk er zo over, want die zien het als sportief bezig zijn, maar je moet de standbag dus altijd dragen. Des te meer golfballen of golfclubs er in je golftas zit des te zwaarder. Je kunt het ook zien als een beetje extra sport!

standbags golftassen

Cart bag

Niet de meest gekochte golftas onder golfers maar toch wel een veel gebruikte. De cart bag is speciaal voor de golftrolley gemaakt. Vaak heb je de mogelijkheid om deze golftas ook te dragen maar dat is niet zo heel handig. De cart bag kent vaak maar 1 draagriem en kan dus maar over 1 schouder. Daarnaast heeft de cartbag geen steuntjes dus het plaatsen van deze golftas is ook vrij lastig. Echt een golftas die je gebruikt in de zomer op je golftrolley. Heb je wel een golftrolley dan biedt deze golftas je ook veel voordelen. De golftas is vaak vrij groot en heeft veel opbergvakken. Je hebt dus gewoon iets meer ruimte wat altijd fijn is.

cartbags golftassen

Tour bag

Het zijn de tanks onder de golftassen. Groot, stevig en ze hebben een dikke prijs. Niet veel golfers hebben een tour bag. Deze golftas is niet populair onder de amateur golfers en we zien deze goltassen bijna alleen maar op tv. Eigenlijk zien we de tourbag alleen maar bij de professionele golfers. Toch zijn er wel amateurs die deze golftas kopen en hem op hun golftrolley plaatsen. Kan ook prima en staat wel stoer. Een beetje tourbag kost al snel rond de €450.

tourbags golftassen

Pencil bag

Eigenlijk de kleine golftas die we bijna alleen maar in de winter zien of bij golfers die weinig golfclubs gebruiken. De laatste tijd zien we dit soort golftassen bijna niet meer. Dit komt omdat er veel lichtgewicht standbags op de markt zijn gekomen. Vroeger had de pencil golftas geen steuntjes en dat was erg onhandig.

pencil bags golftassen

Goedkope golftassen

De goedkope golftas staat bijna bij alle golfers wel op het wensenlijstje. Het liefst van een merk en waterdicht, maar is dat wel de beste keuze? Een goedkope golftas kopen is altijd leuk maar het moet ook een goede golftas zijn. Denk hierbij aan een paar punten;

 • Heb je genoeg opbergruimte?
 • Is het een draagtas? Zit de golftas lekker?
 • Zijn de draagriemen sterk genoeg?
 • Beschadigen de draagriemen je polo, trui of jas niet?
 • Goede ritsen? Niet 2x open en dicht en kapot.

Het zijn een paar simpele vragen maar hiermee kun je wel voorkomen dat goedkoop duurkoop wordt. Misschien dat je voor iets meer geld een betere golftas kunt kopen.

Golftassen merken

Tweedehands golftas kopen

Alles kun je tegenwoordig wel tweedehands kopen en zo is er ook een Marktplaats voor golftassen. Diverse tweedehands golftassen worden op Marktplaats.nl te koop aangeboden. Er zitten echt mooie modellen tussen en soms tegen hele scherpen prijzen. Toch komen wij op Marktplaats ook rare dingen tegen.

 • Nep tassen / merken
 • Merken die ons niets zeggen
 • Prijzen die hoger liggen dan in de winkel
 • Te hoge verzendkosten

Mocht je een golftas kopen op Marktplaats houdt dan rekening met bovenstaande punten. Je bent echt niet de eerste die wordt opgelicht. Staar je niet blind op die ene mooie golftas maar speur online even wat andere modellen af. Wat kost die tas die jij op Marktplaats heb gezien eigenlijk bij een golfshop? Zit er echt een heel groot verschil in dan klopt er iets niet. Misschien is de golftas wel gestolen of is hij nep.

Wil je een tweedehands golftas kopen vraag de verkopende partij altijd even of de tas nog goed is en geen mankementen heeft. Lees de advertentie nauwkeurig en stel zoveel mogelijk vragen die ervoor zorgen dat je weet wat je koopt.

Golfaanbieder.nl nieuwsbriefWij promoten vaak Jumbo golfwereld als het gaat om golfclubs, golftassen, golfballen of andere golfartikelen. Jumbo Golf heeft een breed assortiment aan golfspullen, scherpe prijzen, bekende golfmerken en vaak leuke golf aanbiedingen. Daarnaast heeft Jumbo golf ook nog diverse vestigingen in Nederland.

jumbo golf en hockey