Goedkope golfballen

Golfen is al duur genoeg en als we ook regelmatig een paar golfballen het water in rossen of kwijt raken in de rough dan lopen de kosten alleen maar op. In dit golf artikel gaan we het hebben over goedkope golfballen en geven we je meer informatie over de verschillen en prijzen? We geven een aantal tips welke merken tot de echte lowbudget ballen horen en wat de voor en nadelen van tweedehands golfballen zijn. Hebben deze “lakeballs” echt wel zoveel impact op je score? Als je denkt dat een golfbal het verschil in jouw golfspel niet gaat maken moet je toch even verder lezen want misschien is dan een goedkope golfbal niet de beste optie. Sla je er wel elke hole een paar weg dan hebben we ook een oplossing!

inesis golfballen

Goedkoopste golfballen

We beginnen bij de vraag; wat zijn de goedkoopste golfballen? Er is geen goedkopere golfbal, dan een gevonden bal. Altijd fijn als je gratis een Titleist ProV1, een Srixon of een dikke Callaway golfbal vindt! Als beginnend golfer is het helemaal niet zo interessant om al met een golfbal merk bezig te zijn en is elke golfbal die je vindt meegenomen. Waarschijnlijk raak je tijdens je rondje golf aardig wat golfballen kwijt en dan zou het zonde zijn als deze €6 per stuk kosten. Er zijn prima goedkope golfballen te koop voor een leuke prijs waarmee je lekker kunt slaan. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de aanbiedingen goed in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat het minder pijn doet als je weer een bal het water in slaat. We kennen deze situatie allemaal!

Goedkope golfballen

Wil je alleen spelen met nieuwe golfballen en niet met lakeballs of tweedehands, dan behoren onderstaande merken tot de goedkoopste golfballen:

  • Black Diamond
  • Inesis
  • Spalding

Black Diamond


Black Diamond | €0,64 per golfbal

Inesis


Inesis | €0,75 per golfbal

Spalding


Spalding Color | €0,56 per golfbal

Tweedehands golfballen

Een markt die de afgelopen jaren enorm is toegenomen is de handel in tweedehands golfballen. Diverse partijen vissen naar golfballen, maken deze schoon en verkopen ze door. De prijzen van tweedehands golfballen zijn zeer interessant en liggen tussen de €0,10 en €1,60 voor een goede kwaliteit golfbal. Het voordeel zit dus voornamelijk in de prijs maar ook het milieu natuurlijk. Maar wat zijn de nadelen dan? Een golfbal waarmee veel geslagen is, lang in het water heeft gelegen en diverse weersomstandigheden (kou/warmte) op de dimples heeft gehad verliest zijn kwaliteit. Dit hoeft uiteraard niet heel erg te zijn maar het is wel handig om rekening mee te houden. Daarnaast worden er vaak diverse soorten van 1 merk verkocht wat je ook kunt merken als je een gevorderde golfer bent.

inesis golfballen

Goedkope golfballen kopen

Wil je nou nieuwe golfballen kopen denk dan even aan onderstaande punten. Ben je een beginnende golfer dan is 1 type bal heel fijn maar geen must. Ben je een gevorderde golfer dan is het wel belangrijk om met 1 type golfbal te gaan spelen om zo je golfspel te verbeteren en je handicap te verlagen.

Budget bal

Je kunt de duurste golfbal kopen maar dat geeft nog geen garantie op de beste kwaliteit van je golfspel. Koop een golfbal die je kan betalen en ga hier een halfjaartje mee spelen of het bevalt.

Een betere golfbal maakt verschil in het korte spel

De meeste winst zit in het gevoel voor het korte golfspel. Topklasse golfballen, dus de AAA+, verschillen nauwelijks qua lange afstanden met elkaar. Het verschil zit bij deze golfballen vooral in de spin in combinatie met je golfclub en de touch ofwel het gevoel.

Meer spin

Met de betere golfballen creëer je vaak meer spin vandaar de vooruitgang voor het korte spel. Veel spin zorgt ervoor dat de bal minder doorrolt op de green en dat je meer controle hebt. Het ligt echter ook aan je golfswing en impact hoeveel dit gaat schelen per bal.

Golfbal test

Koop 3 soorten of merken golfballen en ga hier eens mee oefenen. Begin met putten en chippen en speel daarna 3 golfrondes met de verschillende golfballen. Hiermee test je met welke bal je lekker slaat, punten scoort en een goed gevoel hebt. Misschien vind je weleens een golfbal van een merk waarmee je sowieso lekker speelt. Koop hier een paar doosje van.

Golfballen aanbieding

Golfballen zijn niet echt goedkoop! Maar als je regelmatig zoekt naar de golfbal aanbiedingen dan voorkom je dat je de hoofdprijs moet betalen. Wij promoten vaak de goedkope golfballen aanbieding van JumboGolf want daar is een 2e doos vaak voor de helft van de prijs. Ook voor de dure golfballen hebben zij mooie aanbiedingen en kortingen. Zorg ervoor dat je altijd genoeg golfballen in je golftas hebt zitten zodat je nooit misgrijpt. Check regelmatig hoeveel je er nog hebt en koop op tijd een nieuw doosje met korting.

jumbo golfbal

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief