Footgolf

Footgolf, de term zegt het al, golfen met je voeten. Al enige tijd is deze sport op diverse golfbanen te spelen en in dit artikel geven je graag meer informatie over voetgolf! Hoe werkt het, wat kost het, wat zijn de spelregels en waar kun je footgolf spelen in Nederland?

voetgolf

Hoe gaat footgolf?

Footgolf is een combinatie van voetbal en golf en wordt over het algemeen gespeeld op Pitch en Putt golfbanen of op een par 3 golfbaan. De bedoeling is precies zoals bij golf, namelijk de bal in zo min mogelijk schoten in de hole krijgen. Je schiet de voetbal vanaf de afslagplek richting de hole en dat allemaal met de voet. Je moet de bal spelen zoals deze ligt en er mag niet uit de handen worden geschoten. Ze hebben hole groter dan bij golf gemaakt zodat er een voetbal in past, dat is wel zo makkelijk ;). Het leuke aan voetgolf is dat je er geen dure golfset of golfvaardigheidsbewijs voor nodig hebt en dat bijna iedereen het spel kan speen.

Wat heb je voor voetgolf nodig?

Sportieve kleding waarin je lekker kunt bewegen en sportschoenen. Op verschillende footgolfbanen mag je gebruik maken van voetbalschoenen maar dit is niet overal toegestaan. Het beste zijn kunstgrasschoenen of sneakers. Je hebt dus geen golfset, tees, handschoen of meerdere ballen nodig. Dat je de bal bij voetgolf kwijt raakt is zeer klein.

Wat kost footgolf?

Het ligt eraan hoeveel holes je speelt maar de prijzen lopen uiteen van €12 tot wel €35. Vaak is voetgolf te combineren met een arrangement waar je na afloop lekker wat kunt eten en drinken. Erg leuk als teamuitje dus!

Golfbanen Brabant


Golfbanen Drenthe

Pitch en Putt Orveltermarke

Sellingen


Golfbanen Flevoland

Harderwold golf

Pitch en Putt golf Strand Horst


Golfbanen Gelderland

Multigolf Maurik

Pitch en Putt Doetichem


Golfbanen Friesland

Pitch & Putt Golf Esonstad


Golfbanen Groningen

Pitch & Putt Groningen


Golfbanen Limburg

Golfresort Brunssummerheide


Golfbanen Noord-Holland

Golfbaan Spierdijk

Golfbaan Spaarnwoude


Golfbanen Overijssel

Golfbanen Utrecht

Golfbanen Zeeland

Golfbanen Zuid-Holland

Golfbaan Tespelduyn

 

Footgolf of voetgolf?

Weet jij nog meet leuke banen of plekken waar je voetgolf kunt spelen dan horen wij dat graag!

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief