Golfhandschoenen

Golfhandschoen kopen of opzoek naar de beste golfhandschoen? In dit golf artikel een overzicht met handige tips om de beste golfhandschoen te vinden en info over de diverse modellen golfhandschoenen per merk. Met het dragen van een golfhandschoen krijg je minder de nijging om te knijpen in je golfclub, wat ten goede komt aan je golfspel. De golfhandschoen is dan ook een belangrijk hulpmiddel voor een perfecte golfswing. Zeker als je een beginnend golfer bent is het verstandig om direct te oefenen met een golfhandschoen aan. Als beginnend golfer heb je sneller de neiging om te knijpen en bij vele oefenslagen op de driving-range kan dit snel resulteren in blaren. Het dragen van een golfhandschoen als beginner is dus zeker niet overdreven. Eigenlijk een “must have” voor elke golfer.

Beste golfhandschoen

Om precies aan te geven welk merk de beste golfhandschoen heeft is lastig. Voor elk type golfer is er wel een model die het lekkerste zit of past. Wil je een golfhandschoen met veel grip of 1 die strak zit? Ga je voor een all weather of gaat je voorkeur uit naar een softtouch? Allemaal punten waar je rekening ee kunt houden bij de aanschaf van een golfhandschoen. De meest bekende merken golfhandschoenen zijn:

  • Footjoy
  • Callaway
  • Nike
  • Titleist
  • Zoom
  • Mizuno

Golfhandschoen

Bijna elke golfer speelt wel met een golfhandschoen. Een golfhandschoen zorgt voor een betere grip op je golfclubs. Een betere grip zorgt er weer voor dat je beter je golfspel kunt spelen. Je kunt je golfclubs beter vasthouden en door de betere grip schuift je golfclub veel minder in je hand. Hiermee kun je blaren aan de hand voorkomen en dat enkel door het dragen van een golfhandschoen.

Soorten golfhandschoenen

Er zijn tegenwoordig veel type golfhandschoenen. We kennen de normale golfhandschoen, de all weather golfhandschoenen en de winter handschoen. Daarnaast zien we sinds enkele jaren ook de winter golfwanten. Dit zijn golf handschoenen die je kunt dragen over je standaard handschoenen om geen koude handen te krijgen. Als je dan moet slaan doe je ze even uit. Ook de winter handschoenen in golf worden steeds beter gemaakt. Ze lijken en voelen steeds meer aan als een gewone golfhandschoen.

Winter golfhandschoenen

In de winter heb je te maken met koude en soms ook natte weersomstandigheden. Het hebben van te koude handen gaat ten koste van je golfspel als je 18 holes moet lopen. Je gaat namelijk met koude handen harder in de stok knijpen wat effect heeft op uw swing. Het is dan ook aan te raden om in de winter speciale  winter golfhandschoenen te dragen. Onder meer de merken Mizuno en Footjoy hebben fijne golfhandschoenen voor in de winter.

Perfect voor als je gaat golfen in de winter. welke je kunt dragen onder alle weersomstandigheden. Ze zijn gefabriceerd van synthetisch materiaal en deels van leer. Daarnaast is er de leren golfhandschoen, welke ideaal is voor het zomerseizoen, maar niet geschikt is om bij regen te golfen. Leer vormt zich echter mooi naar je hand en ademt meer dan de allweather handschoenen wat transpirerende handen voorkomt.

Golfhandschoen kopen

Wil je een golfhandschoen kopen dan heeft Jumbo Golf en Hockey altijd een mooie aanbieding. De 2e golfhandschoen krijg je namelijk voor de halve prijs. Mooie golfhandschoen aanbieding toch? Wij geven je altijd de tip mee om 2 paar te kopen. Dit is namelijk ook heel handig als je gaat golfen in de regen en de grip van je handschoen minder wordt.