Wat kost golf?

Wat kost het om te golfen en waarom is golf zo duur? Wat kost golfen per maand en hoe zit dat eigenlijk met de prijs voor handicap registratie? In dit golf artikel geven we je alle informatie over de kosten en prijzen voor de verschillende onderdelen binnen golf, want niet alle beginnende golfers zijn op de hoogte van de kosten die golf met zich meebrengt! We gaan het hebben over goedkope golflessen, de prijs van een golf lidmaatschap bij een golfclub en de kosten voor de aanschaf van een golfset.


golf kosten

Waarom is golf zo duur?

De golfsport staat bekend als een dure sport en het leren golfen kost je veel tijd. Toch is dit de laatste jaren echt wel veranderd! Je kunt nu goedkoper golfen dan vroeger en er zijn veel golfclubs toegankelijker geworden. De drempel ligt veel lager om toe te treden tot de golfclub zelf. Daarnaast duurt het geen jaren meer om te leren golfen omdat de golflessen veel eenvoudiger te boeken zijn. Ook het “kakniveau” is veel minder en schrik niet, je ziet zelfs tegenwoordig “golfers” met een spijkerbroek op de golfbaan! Laten we beginnen met onderstaande punten;

 • Wat kosten golflessen?
 • Wat kost het om gebruik te maken van een drivingrange?
 • Wat kost een golfset?
 • Wat kost het GVB golf, golfvaardigheidsbewijs?
 • Wat kost golfkleding
 • Wat kosten golfschoenen?
 • Hoe duur is een lidmaatschap golf?
 • Wat kost een golftas?
 • Wat kost een golftrolley?
 • Wat kosten golfballen?
 • Wat kost een golfhorloge?
 • Wat kosten golfhandschoenen?
 • Welke golfspullen heb ik nodig?
 • Kan golfen goedkoper?

Wat kost golfles?

Je hebt een keer afgeslagen op de drivingrange en de smaakt te pakken! Je wilt eigenlijk wel beter leren golfen en het liefst zo snel mogelijk de baan op. Nog even je golfvaardigheidsbewijs halen en je kunt bijna op elke golfbaan spelen die je wilt, maar wel even een paar golflessen volgen. De gemiddelde kosten van een kennismakingsles liggen rond de €20. Neem daarna groepslessen en je betaald rond de €12 per golfles. Je hebt ook spoedcursussen of golflessen naar het handicap 54 bewijs en dan moet je rekenen op een prijs rond de €200. De prijs van individuele golflessen ligt rond de €50 per 50 minuten.

Let op! Vraag of de ballen en materiaal zijn inbegrepen want het gebeurt regelmatig dat je hier apart voor moet betalen.

Kosten drivingrange golfbaan

Wil je afslaan op de drivingrange van een golfbaan dan heb je verschillende manieren om af te rekenen. Op veel golfbanen betaal je per “drukje” ballen. Je krijgt dan voor €1,50 een x aantal golfballen om af te slaan. Er zijn ook golfbanen die vragen je een pasje of rittenkaart af te nemen. De kosten voor deze drivingrange ligt meestal op €10 per ballenkaart. Daarvoor krijg je 10 x een x aantal golfballen. Naast deze 2 voorbeelden zijn er een aantal golfclubs die hanteren een dagkaart. Hiermee kun je een hele dag gebruik maken van de diverse oefenfaciliteiten inclusief de golfballen. Erg leuk om een dagje te oefenen!

Wat kost een golfset?

De prijs voor een golfset loopt uiteen van €250 tot wel €1500. De prijs van een leuke goede complete golfset om een paar jaar te genieten van het golfspel ligt rond de €650. Als je deze een paar jaar later weer verkoopt krijg je er nog wel €300 voor terug. De beginnende golfer kan ook een tweedehands golfset op marktplaats kopen of een simpeler model in de golfshop. Koop je een tweedehands golfset op Marktplaats let dan wel goed op, er wordt heel wat rommel aangeboden. Als je weet dat je toch wel wilt blijven golfen koop dan een golfset voor een langere periode.

Heren

beginners golfset

Dames

golfset beginnende golfer

Wat kost een handicap 54?

Er is een verschil tussen de jaarlijkse NGF (Nederlandse Golf Federatie) kosten en je Handicap 54 ofwel Golfvaardigheidsbewijs. Handicapregistratie kost ongeveer €40 per jaar. De kosten om het Handicap 54 te halen verschillen per golfclub en aanbieder maar reken hiervoor op de ongeveer €180.

ngf pas

Wat kost golfkleding?

De golfkleding prijzen verschillen enorm! Je kunt natuurlijk een golfbroek, golfshirt en golfjas kopen maar dan ben je al snel €200 kwijt. Nog een mooi golf regenpak erbij en je bent nog eens €150 verder! Je kunt er ook voor kiezen om eerst te gaan golfen in een chino, een poloshirt met trui en een sportjack. Eigenlijk kan je het wat golfkleding betreft zo gek maken als je zelf wilt. Ga je vaker golfen dan in het wel aan te raden om wat betere kleding aan te schaffen in plaats van goedkope golfkleding of kleding wat je ook in het dagelijks leven draagt.

Tip: Check regelmatig onze Golfkleding sale. Kortingen die kunnen oplopen tot wel 60%

Wat kosten golfschoenen?

De goedkoopste golfschoenen kosten rond de €45. Denk niet dat je hiermee een goedkoop merk golfschoenen koopt want ook de bekende merken hebben regelmatig aanbiedingen. Nike, Adidas of Footjoy zie je veel in de sale terug en dat scheelt je serieus veel geld voor een leuk model golfschoen.

Tip: Check regelmatig onze goedkope golfschoenen sale. Kortingen die kunnen oplopen tot wel 60%.

kinder golfschoenen

Hoe duur is een lidmaatschap golf?

Een gemiddeld volwaardig lidmaatschap kost bij Nederlandse golfbanen rond de €1100. Uiteraard zijn er golfbanen bij waar de prijs voor een golflidmaatschap op €800 ligt, maar we hebben ook golfbanen waar je pas binnen bent met €10.000.

Rond de €1100 een volwaardig golfclub lidmaatschap met alles erop en eraan. Onbeperkt golfen, leuke golfwedstrijden en nog veel meer leuke activiteiten!

Wat kost een golftas?

De golftas prijzen liggen tussen de €60 en €380. Uiteraard ligt het eraan wat voor model je koopt en van welk merk. Wil je een standbag, dus een golftas die je kunt dragen, of 1 die altijd op je golftrolley staat. Bij de laatste optie moet je er wel rekening mee houden dat veel golfbanen in de winter de regel hebben dat er geen golftrolleys over de baan mogen rijden! Een goede golftas waar je jaren plezier van gaat hebben kost €170.

titleist golftassen

Wat kost een golftrolley?

Wil je een gewone of elektrische golftrolley? Een simpele 2-wiel golftrolley is er al vanaf €60, een 3-wiel vanaf €130 en een elektrische vanaf €600. Heb je interesse in een elektrische golftrolley houd dan rekening met de actieradius, het gewicht en formaat!

golftrolley kopen

Wat kosten golfballen?

De beste golfballen van bijvoorbeeld Titleist of Callaway kosten rond de €4 per stuk. Pinnacle en andere goedkopere merken kosten ongeveer €1,75 á €2 per golfbal. Lakeballs, ballen die zijn opgedoken uit vijvers rondom holes of zijn gevonden in de bosjes, worden aangeboden voor €0,50 per golfbal. Als beginnende golfer is een dure golfbal het niet echt waard aangezien je er waarschijnlijk heel wat gaat verliezen. Speel je op een gegeven moment wat stabieler golf dan kan een duurdere golfbal interessant worden. Je raakt gewend aan een golfbal en dat is heel fijn voor constante afstanden slaan en onder andere het gevoel bij putten.

beste golfbal

Wat kost een golfhorloge?

Afhankelijk van de functies, het merk en het model moet je rekenen op een prijs tussen de €240 en €500. Ja, je hebt al golfhorloges vanaf €110 maar daar heb je echt niet veel aan tijdens het golfen. Ga voor een Garmin Golfhorloge, bijvoorbeeld de Garmin S42, en je jaren lang plezier en de juiste afstanden voor €250.

golfhorloge

Wat kosten golfhandschoenen?

Ook hier liggen de prijzen van bekende merken golfhandschoenen hoger dan de zogenaamde b-merken. Een golfhandschoen is heel belangrijk tijdens het golfen en de prijs valt best mee. Voor zo’n €15 heb je één van de beste golfhandschoenen op de golfmarkt, een Footjoy. Nike, Mizuno en ook Callaway bieden je perfecte handschoenen voor het golfen. Geen blaren en meer grip en dat voor slechts €15 á €20.

Golfhandschoenen

Welke golfspullen heb ik nodig?

Met alleen golfkleding, schoenen, golftas en golfballen ben je er niet! Je hebt nog meer golfspullen nodig en sommige van deze golfartikelen zijn zelfs verplicht. Wat dacht je van een pitchfork! Er zijn ook golfspullen die erg handig zijn en niet verplicht maar eigenlijk wel nodig.

 • Pitchfork
 • Tees
 • Golfhanddoek
 • Marker
 • Potloodje
 • Afstandsmeter
 • Slagenteller
beste pitchfork golf

Wat kost een rondje golf?

Je bent lid van een golfclub maar wilt op een andere golfbaan golfen of je bent een vrije golfer? Om als gast op een golfbaan te spelen betaal je een “greenfee’. De greenfee van een korte baan kost 10 tot 25 euro. Een rondje van negen holes op een grote baan varieert op de meeste banen tussen de 25 en 45 euro. De greenfee voor 18 holes bedraagt in Nederland gemiddeld zo’n 55 euro per persoon. Op veel banen, maar niet overal, betaal je in het weekend iets meer dan op werkdagen. Voor jeugd zijn er bijna altijd speciale tarieven die veel lager zijn dan voor volwassenen.

greenfee prijs

Gemiddelde kosten golf

Zoals je in bovenstaande overzichten heb kunnen zien lopen de kosten om te golfen snel op! Uiteraard kan het allemaal goedkoper maar kijk wel even of dat het waard is. Soms is iets meer betalen voor een goed golfartikel de beste optie en heb je daar het meeste plezier van.

beste golfballen

Golfaanbieder.nl nieuwsbriefMeer golf tips en info?