Beste golfparaplu

De beste golfparaplu kopen? In dit golfartikel geven we je advies voor de aanschaf van een nieuwe golfparaplu en tonen we een aantal leuke modellen van bekende golfmerken als Callaway, Titleist en Ping. We gaan een paar golfparaplu’s vergelijken en hebben zoeken een goedkope golfparaplu aanbieding voor je! Daarnaast geven we je antwoorden op diverse vragen die worden gesteld over een paraplu tijdens het golfen. Denk hierbij aan uv-bescherming, waterbestendigheid, inches en stormparaplu’s.

Golfparaplu kopen

Laten we vooropstellen dat wij een paraplu niet alleen gebruiken als het regent. Golfen in de regen zonder paraplu is geen optie, maar ook als het zonnetje schijnt is een paraplu in de baan erg handig. Een paraplu moet wat ons betreft ook lekker groot zijn, om jezelf, maar ook je golfclubs tegen de regen te beschermen. Hoe fijn is het als je een golfparaplu in de parapluhouder van je golftrolley hebt gestoken en je golftas ook droog blijf?
Daarnaast is het ook belangrijk om een golfparaplu te kopen die goed tegen de wind kan. Niet zo’n stokkie die bij windkracht 4 al dubbelvouwt of de lucht in vliegt bij een zuchtje wind.

Een paar punten waar je over moet nadenken voordat je een golfparaplu gaat kopen en kunt meenemen in het vergelijken:

  • Wil je een paraplu van een golfmerk? Net zoals je golftas of golfclubs bijvoorbeeld?
  • Welke kleur?
  • Wat is je budget?
  • Gebruik je de paraplu ook op ander momenten?
  • Moet ie uv-proof zijn?

Beste golfparaplu’s

Vaak zijn de beste golfparaplu’s de meest verkochte. We zien veel golfers die een paraplu kopen aan de hand van het merk van hun golfset. Callaway, Mizuno, Titleist, Cobra en de Ping golfparaplu zijn enorm populair. Veel van deze merken leveren een grote golfparaplu en sommige hiervan hebben zelfs uv-bescherming.

Titleist

170cm
UV proof
Dubbele luifel

Callaway

162cm
Dubbele luifel
Zeer stabiel

Cobra

162cm
Nieuwste model
Dubbele luifel

Taylormade

165cm
Lichtgewicht
Dubbele luifel

Ping

157cm
Dubbele luifel
UV-bescherming

Mizuno

142cm
Nieuwste model
Twin Canopy

Grote golfparaplu

Eén van de grootste golfparaplu’s is die van Under Armour. Ook al scheelt het maar 3cm met de Titleist paraplu is het model van Under Armour toch groter met 173cm.

  • UA Storm-technologie is waterafstotend om jou en je materiaal te beschermen tegen de elementen
  • Dubbel scherm zodat je beter droog blijft
  • Dubbel openingssysteem
  • Geruwde rubberen handgreep voor comfortabele grip

Goedkope golfparaplu aanbieding

Een dikke paraplu maar niet teveel betalen. Regelmatig verschijnen er leuke aanbiedingen die je korting geven op golfspullen. De prijzen van een merk paraplu liggen rond de €65. De goedkoopste golfparaplu is €19,95 bij de Decathlon! Deze goedkope paraplu van €19,95 is 123cm (vrij klein) met uv-bescherming.

Parapluhouder golftrolley

Bij veel nieuwe elektrische golftrolleys zit de parapluhouder er al op maar bij veel modellen wordt deze accessoire los verkocht. Met een paar schoeven/knoppen draai je de parapluhouder op het handvat van je golftrolley, paraplu erin…. en rijden maar!

Wat is het verschil tussen een normale paraplu en een golf paraplu?

Het verschil tussen beide paraplu’s is veelal de grootte. Een normale paraplu kent een gemiddelde diameter van 123cm en een golfparaplu zit rond de 155cm.
Toch zie je op straat ook steeds meer grotere paraplu’s en dan voornamelijk de stormparaplu.

Wat is een golfparaplu met UV-bescherming?

Er zijn diverse golfparaplu’s welke naast regen ook bescherming bieden tegen de zon. Deze paraplu’s bieden dus een uv-bescherming. Heel handig als je gaat golfen op een warme dag met veel zon.

Welke windkracht kan een golfparaplu aan?

Dat verschilt per golfmerk en paraplu! De meeste golfparaplu’s kunnen wel windkracht 6 aan. Vaak is het vasthouden van een paraplu wat lastiger.

Waarom een paraplu tijdens het golfen?

Zoals reeds eerder aangegeven is een paraplu handig voor de regen en zon. Een paraplu zorgt ervoor dat je zelf maar ook je golfclubs droog blijven. Op een zomerse dag zorgt de paraplu ervoor dat je lekker in de schaduw kunt staan!

Hoeveel cm is een 64 inch paraplu?

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief