golfclubs

Golfclubs voor beginners

Je bent net begonnen met golfen en opzoek naar de beste golfclubs voor beginners, lekker bezig dus! In dit golf artikel vind je diverse informatie over golfclubs kopen en de beste golfset voor beginners. We geven je advies welke golfclubs er in een golftas horen en waar je goedkope golfclubs voor beginners kan kopen? We besteden ook aandacht aan de meest gestelde vragen van golfers die net beginnen.

 • Welke golfclubs kopen als beginner?
 • Wat is de beste golfset voor beginners?
 • Waaruit bestaat een complete golfset?
 • Heb ik als beginner een driver nodig?
 • Verschillen tussen de golfclubs?
 • Tweedehands beginners golfclubs via Marktplaats kopen?
ping golf set

Beginners golfset

Om aan te geven wat de beste golfclubs voor beginners zijn is lastig. Je hebt namelijk te maken met verschillende aspecten;

 • lengte van de golfer
 • swingsnelheid
 • budget
 • gevoel
 • gebruik

Niet elke beginnende golfer is hetzelfde en dat geldt ook voor golfclubs. We gaan er in dit artikel vanuit dat je echt een beginnende golfer bent bent en pas bent begonnen met een paar golflessen. Je hebt wel de intentie om vaker te gaan golfen! Op dat moment zijn wij voorstander van een hele golfset en daarmee ook de golf driver. Eigenlijk gewoon alles erop en eraan om je zoveel mogelijk te laten genieten van het golfspel.

Verschillen golfclubs

Veel beginnende golfers weten al aardig wat voor soorten golfclubs er zijn en wat de verschillen hierin doen. Toch hebben we hieronder een handig overzicht voor je om de vraag “welke golfclubs zijn er?” te beantwoorden. Als voorbeeld hebben we onze eigen golfclubs genomen:

Shafts golfclubs


We kennen 2 soorten shafts, namelijk de stalen of de graphite shafts. Er gaan verschillende verhalen over de kwaliteit, flexibiliteit en wat voor soort type golfer je bent maar tegenwoordig zie je elk niveau golfer met beide shafts spelen. Vroeger zeiden ze dat de stalen shaft voor de snelle golfswing was en de graphite shaft voor de trage golfswing, maar nu zijn beide types gemaakt voor elk niveau. Je zult het dus echt moeten testen op de drivingrange of bij de golfshop.

IJzers


Het verschilt per golfmerk hoeveel ijzers (zo noem je de golfclubs) er in een golfset zitten. Als we uitgaan van het “gemiddelde” aantal dan zitten de ijzers PW t/m 5 in je golftas. Het komt soms voor dat deze golfsets zijn aangevuld met ijzer 3 en 4 en daarnaast misschien wel een SW oftewel de Sandwedge. Stel je zelf een golfset samen dan kun je net zoveel golfclubs kopen als dat je zelf wilt. Houd er wel rekening mee dat je max. 14 golfclubs in je golftas mag hebben tijdens je rondje golf.

Wedges


Als beginnende golfer zul je de graden wedges niet zo snel aanschaffen en al helemaal niet als er een SW in je golfset zit. Het zijn vaak de gevorderde golfers die deze wedges kopen om hun golfspel te verbeteren. Graden wedges heb je in verschillende graden en zijn bedoelt voor het korte spel. Denk hierbij aan afstanden tussen de 30 en 100 meter..

Putter


De golfclub die het meeste gebruikt tijdens het golfspel wordt is de golf putter. Het is dan ook belangrijk dat je vertrouwen in je golf putter hebt om beter te scoren. Bij de meeste bekende merken wordt er geen putter bij een golfset geleverd, deze dien je los te kopen. Er zijn diverse soorten putters te koop en neem dan ook je tijd om de juiste aan te schaffen.

Fairwaywood


De fairwaywood is de golfclub waarmee veel golfers afslaan voordat ze de grote golf driver gaan gebruiken tijdens hun golfronde. De fairwaywoods zijn er in verschillende graden en zoals de naam al zegt, kun je er makkelijk mee vanaf de fairway slaan. De fairwaywoods zijn een kruising van een kleine driver en een grote rescue club.

Golf driver


De golf driver is de golfclub waar de meeste afstand mee wordt gehaald. Voordat je de driver echt goed onder controle hebt ben je al wat golfrondjes verder. Amateur golfers met een gemiddeld golf handicap slaan tussen de 180 en 200 meter met de driver. Lage handicappers slaan richting de 240 meter en professionals zoals Joost Luiten rond de 270 meter.

Beginners golfset kopen

Voordat je golfclubs gaat kopen moet je eigenlijk een aantal zaken van tevoren op papier zetten. We hebben het dan over welke prijs jij voor je nieuwe clubs wil betalen en welke golfset het geld waard is. Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van je nieuwe golfset?

1. Wat is je maximaal te besteden budget?

Bepaal van tevoren je maximaal te besteden budget, dus het bedrag wat je maximaal wilt uitgeven aan nieuwe golfclubs. Dit beperkt je zoekvolume en scheelt je tijd en frustratie. Goedkoop is altijd fijn, maar bespaar op je eerste golfset niet teveel. Met dit setje speel je de komende jaren!

2. Maak een golfswing analyse!

Een golfswing analyse laten maken heeft echt veel voordelen. Er komen allerlei gegevens uit deze analyse die je een goed inzicht geven van je golfswing en dus ook van de golfclubs die bij je passen. Laat je adviseren maar maak wel je eigen keuze! Het is daarbij ook een idee dat je eens in de zoveel tijd een golf analyse laat uitvoeren om te kijken waar de verbeterpunten zitten voor je golfspel. Veel golfshops maar ook golfpro’s hebben wel zo’n golfswing analyse apparaat.

3. Een vergevingsgezinde golfset

Tegenwoordig zijn er bijna geen “moeilijke” golfclubs meer. Alle nieuwe merken hebben wel een type of serie die is gemaakt om makkelijker de golfbal te raken of de bal omhoog te krijgen. Deze golfclubs zorgen ervoor dat als je de bal iets verkeerd raakt toch nog redelijk terecht komt.

4. Hele of halve golfset?

Omdat wij voorstander zijn van de aanschaf van een volwaardige golfset voor een x aantal jaar promoten wij ook de “hele” golfset in plaats van een “halve”. Een halve golfset houdt in dat er slechts enkele golfclubs(degene die je het meeste gebruikt)  in je golftas zitten.

5. Driver?

Wat ons betreft hoort de driver zeker in de golftas van een beginnende golfer. Ja, de golf driver swing is een moeilijke om onder controle te krijgen maar de driver is natuurlijk wel 1 van de leukste golfclubs! Deze hoort zeker in de beginners golftas thuis.

Callaway golfset

Merken

Op de golfmarkt kennen we ongeveer 16 golfmerken als we het hebben over golfclub fabrikanten. Daarvan zijn er een paar marktleiders die diverse golfprofs hebben gecontracteerd. Al deze golfclub merken verkopen wel golfclubs voor de beginnende golfer.

– Titleist
– Callaway
– Mizuno
– TaylorMade
– Ping
– Nike
– Wilson Staff
– Cobra
– Srixon
– Adams
– Cleveland
– Bridgestone
– Qmax
– Miura

Golfclubs kopen

Ben je opzoek naar nieuwe golfclubs of wil je een nieuwe golfset kopen? Klik dan op 1 van onze golfmerken!


Goedkope complete golfset

Je weet nu de verschillen tussen golfclubs en je hebt een opzetje gemaakt om nieuwe golfclubs te kopen. Je weet wat daarbij komt kijken en je hebt de verschillende golf merken in beeld. Veel sites promoten dan de zogenaamde beste beginners golfset en je krijgt dan 3 goedkope golfsetjes te zien. Zoals eerder vermeld gaan wij er vanuit dat je langer blijft spelen en zo ook met je nieuwe golfset. Voordeel hiervan is dat je deze altijd nog goed kunt verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats. Wil je niet al teveel geld kwijt zijn maar toch een complete golfset kopen dan zijn er wel mogelijkheden om onder de €400 te blijven!

Heren

beginners golfset

Dames

golfset beginnende golfer

Denk je echt de smaak te pakken te hebben en ben je eigenlijk wel toe aan een set voor een nog langere periode? Of heb je wel het budget voor een duurdere golfset waarmee je waarschijnlijk nog meer progressie boekt dan zijn er nog 2 mogelijkheden.

 1. Een golfset zelf samenstellen. (ijzers, putter, driver en golftas)
 2. Een dure complete golfset kopen

Complete golfset

complete beginners golfset

Hele golfset

complete golfset

Tweedehands Golfclubs kopen

Al jaren is er ook de markt van tweedehands golfclubs. Wie een nieuwe of andere golfset koopt zet vaak zijn oude golfclubs op Marktplaats. Het is ook prima om een tweedehands golfset via Ebay of Marktplaats te kopen, maar er zijn wel een paar punten waar je op moet letten.

1. Lees reviews over de verkoper van de tweedehands golfclubs

Zoek de naam van het bedrijf waar je de golfclubs gaat kopen op via Google. Liever 30 minuten zoeken naar reviews van golfclubs, dan over 2 maanden een gebroken golfclub of een golfset die je kunt weggooien. Koop je rechtstreeks van een persoon probeer dan eerst in contact te komen en achter zijn/haar echte naam te komen. Stel de contactpersoon diverse vragen (zie punt 6).

2. Serie nummers op golfclubs

Alle originele golfclubs hebben een serienummer. Vaak zit deze op de shaft of op het clubhead. Probeer ook deze nummers te achterhalen. Mail de verkoper en stel vragen over deze serienummers. Eventueel vraag je een telefoonnummer om telefonisch een aantal vragen te stellen.

3. Te goedkope golfclubs

Je kunt geen originele golfclubs met 80% korting kopen. Al helemaal niet als het een nieuw type betreft. Denk nou niet dat je een perfecte deal hebt gesloten. Dit kan gewoon niet!

4. Complete golfsets in verpakking

Vaak worden van de duurdere golfmerken geen complete sets verkocht. Dus geen “package deals” van ijzers, putter, woods en een golf driver in één koop. Alles wordt los verkocht. Dus losse golfclubs van PW t/m 5, en apart de putter, fairwaywoods en golf driver. Veel imitatie golfsets uit bv China wel. Je kijkt op Marktplaats.nl en ziet daar een complete nieuwe Callaway golfset staan met alles erop en eraan, en dat voor maar €650. Als je even goed nadenkt dan weet je dat een nieuw type golf driver al €350 kost.

5. Koop golfclubs die voldoen aan jouw lengte

Hoe groot ben je en heb je ooit je golfclubs op laten meten of op maat laten maken? Bij de aanschaf van je nieuwe golfclubs moet je daar wel rekening mee houden. Misschien moeten je golfclubs wel verlengd worden of iets worden ingenomen. Daarom is de golfswing analyse zo belangrijk. Houdt hier ook rekening mee als je tweedehands golfclubs koopt!

 6. Probeer in contact te komen met de verkopende partij

We schreven het al een paar keer maar in contact komen met de verkoper is echt heel belangrijk. Eerst mailen en vragen stellen en dan proberen zijn/haar telefoonnummer te krijgen. Stel de verkoper vragen als;

 • Serienummer
 • Waar de verkoper de golfset zelf heeft gekocht
 • Waarom de set verkocht wordt
 • Straat / adres waar de verkoper woont
 • Of je alvast een deel van het geld kan overmaken voordat je komt en zijn/haar bankrnmr kunt krijgen en deze weer kunt controleren
 • Waar de verkoper zelf golft
 • En ga zo maar verder…..

Golfaanbieder.nl nieuwsbriefCallaway golf driver