Titleist golfclubs

Titleist golfset

Titleist golfset kopen? Titleist golfclubs behoren al jaren tot één van de beste golfclubs ter wereld. Het merk Titleist heeft in alle jaren al heel wat golfclubs en golf drivers op de markt gebracht. In dit golf artikel geven we je wat meer informatie over de Titleist golfclubs. Daarnaast helpen we je met het zoeken van een leuke betaalbare of goedkope Titleist golfset. Naast deze informatie hebben we nog wat andere info voor je over Titleist zoals golfcaps, Titleist golftassen en de beste golfbal, de Titleist Pro V1 golfballen.

Je spreekt Titleist niet uit met “tit” maar met “Teit”, en niet “leist” maar met “list”….dus eigenlijk Teitlist. Maar je schrijft wel Titleist!

Titleist golfclubs

Veel gevorderde golfers hebben een Titleist golfset. Een duidelijk percentage kan ik hier niet bij noemen maar regelmatig zie ik golfers met een Titleist golf driver of golfset. Veel bekende modellen zijn al bespeelt door de bekende prof golfers. Ian Poulter, Adam Scott, Steve Stricker en vele andere golfers spelen of speelde met Titleist clubs. De reden dat veel golfers kiezen voor Titleist golfclubs is misschien wel dat de kwaliteit enorm hoog is en dat je met de meeste Titleist ijzers goed op gevoel kunt spelen. Je kunt met de meeste ijzer golfsets goed sturen en manouvreren. Voor de beginnende golfer zullen Titleist golfclubs niet helemaal geschikt of interessant zijn. Echter heeft het merk nu wel een paar modellen die wat vergevingsgezinder zijn. Dit houdt in dat je de bal niet precies in het midden (de Sweetspot) hoeft te raken om een goede bal te slaan.

titleist golfset

Titleist golfset

Voordat je een Titleist golfset gaat kopen is het misschien wel handig dat je even een rondje golft met een aantal golfclubs. Ga naar een goede golfshop en probeer een aantal modellen. Als de golfshop een swinganalyse kan maken dan zou dat helemaal fantastisch zijn. Na de analyse zou duidelijk worden welke Titleist golfclubs bij jouw golfswing passen. In veel gevallen mag je van de winkel wel 2 verschillende ijzertjes zeven meenemen naar de drivingrange of golfbaan om te kijken welke het lekkerste slaan. Laat je goed informeren en kies de beste golfclubs voor jouw golfswing. Kost die ene golfset nou €100 meer dan moet je die keuze zeker maken. Titleist staat garant voor jaren golfplezier.

Titleist set

Ga je voor een halve of hele golfset?
Wat voor shaft past er bij jouw golfswing?
Ga je voor ijzers of graphite shafts op je nieuwe golfset?
Welke grips staan mooi en zijn geschikt voor jouw handen?
Wat is nou een gemiddelde prijs voor een Titleist golfset?
Allemaal vragen die je van tevoren moet stellen en moet beantwoorden.

Halve set

De vraag voor een halve of hele golfset is makkelijk. Gebruik je alle ijzers of speel je alleen met je ijzers 5, 7, en 9? Sla je echt met elke golfclub bepaalde afstanden (ca. 10 meter verschil per golfclub) dan moet het gewoon een hele golfset worden.

Wat voor shaft op mijn golfclubs?

Voor vragen over de shaft kun je het beste naar een golfshop die een golfswinganalyse maakt. Hieruit blijkt wat jouw swingsnelheid is en afwijking dat uiteindelijk bepaalt of je een graphite of ijzer golfset moet kopen. Heb je al ervaring met een bepaalde shaft dan kun je die gewoon nemen. Swing je nou niet extreem hard neem dan lekker een ijzeren setje met een regular shaft.

Golf grips

Bij de golfswinganalyse worden ook de grips meegenomen. Zelf kun je ook goed bepalen welke golfgrips het beste bij jou passen.

Titleist driver

De Tileist driver zit in menig golftas. De grote jongen verpakt in een mooie headcover met zwart rood en wit. De hele 900 serie is bij elke golfer wel bekend. De Titleist 905, 907, 909, 910, 915, en de 917 zijn één voor één allemaal top golf drivers. Veel van deze modellen kennen een 1 en 2 versie. De verschillen zitten dan vaak in de vorm of formaat van het clubhead. De nieuwste Titleist golf driver is te verstellen met een sleutel op de verschillende gewichten op het clubhead. Zo kun je de driver afstellen op een draw of fade en kun je bepalen hoeveel spin je de golfbal kunt geven. Handig toch?

Titleist wedges

De Vokey wedges zijn denk ik wel de bekendste en beste golf wedges. Menig tourgolfer heeft de Vokey wedges wel in zijn of haar golftas. Wedges zitten standaard niet in een golfset op de pitching wedge of sandwedge na. De welbekende PW en SW. Echte graden wedges zul je dus apart moeten kopen. Let er wel op dat je de shaft en grip aanpast aan je huidige golfset. Het zou zonde zijn als je een small grip op je wedges hebt en een midsize grip op je overige golfclubs. Voor de beginnende golfer zijn wedges niet echt nodig maar kom je tot een gemiddeld golf handicap dan zijn de graden wedges best interessant.

Titleist Pro V1 golfballen

Titleist heeft misschien ook wel de beste golfbal. De Titleist Pro v1 golfballen worden veel gebruikt door tourspelers. De dimpels in de golfbal, het gewicht en de technologie die in de Titleist golfballen zit schijnt de beste te zijn.

De Pro V1 golfbal maakte zijn debuut op de PGA Tour in Las Vegas op 11 oktober 2000. De eerste week was de Titleist golfbal alleen beschikbaar voor tourspelers. Een Titleist-gebruiker Billy Andrade won dat eerste toernooi met de nieuwe golfbal. De Titleist Pro V1 was eind december van dat zelfde jaar te koop voor het publiek en werd uiteraard als een gek verkocht. Kort na de introductie werd de Titleist Pro V1 de meest gespeelde golfbal op de PGA Tour. Diverse tourspelers stapte over van golfbal of golfmerk. Drie jaar na de eerste doorbraak van Titleist met de Pro V1 kwam de Pro V1x. Een golfbal met 60 minder kuiltjes. De combinatie van een grotere vastere kern en een dunnere cover en 60 minder dimpels resulteerde in een golfbal die hetzelfde zachte gevoel van de Pro V1 behield terwijl de spin en de toenemende afstand werden verminderd.

Golfballen Titleist

Niet alleen de Titleist Pro V1 zijn de bekende golfballen van het merk. Andere bekende golfballen van Titleist zijn:

  • Pro V1
  • Pro V1x
  • NXT Tour
  • NXT Tour
  • DT TruSoft
  • Velocity
  • AVX

Titleist golfset prijzen

De gemiddelde prijs voor een Titleist golfset is een lastige want alle informatie die je hiervoor moet hebben hangt af van bovenstaande vragen. Wel kun je online zoeken naar de beste Titleist golfset aanbieding. Soms zitten er prijsverschillen tussen van rond de €200. Wel moet je goed bedenken waar je de golfset koopt. Garantie, onderhoud of tussentijds golf advies speelt hierbij een belangrijke rol. Kun je makkelijk met je golfclubs terug naar de winkel als er iets mee aan de hand is of stuk gaat?

Titleist golfset aanbieding

Wij promoten vaak Jumbo golfwereld als het gaat om golfclubs, golftassen, golfballen of andere golfartikelen. Jumbo Golf heeft een breed assortiment aan golfspullen, scherpe prijzen, bekende golfmerken en vaak leuke golf aanbiedingen. Daarnaast heeft Jumbo golf ook nog diverse vestigingen in Nederland.

jumbo golf en hockey

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief