Golfclubs mee in vliegtuig

Je eigen golftas mee op reis en je golfclubs mee in het vliegtuig? Waar moet je aan denken en wat zijn de tarieven van de diverse luchtvaartmaatschappijen? Veel golfers boeken jaarlijks een golfreis. Golfen in het buitenland maakt het vaak extra speciaal en over de hele wereld heb je fantastische plekken waar je kunt golfen. Dit doe je natuurlijk het liefst met je eigen golfset. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk, je eigen golfclubs mee in het vliegtuig? Wat zijn de mogelijkheden en wat kost het om je golftas mee te nemen in het vliegtuig? Wij hebben de antwoorden en nog meer informatie over travelbags!


golfreizen duitsland

Goftas mee op reis

We beginnen bij de vraag of het wel zo praktisch is om je eigen golfclubs mee in het vliegtuig te nemen. Een aantal factoren spelen hierbij een rol:

  • Hoe lang ga je weg?
  • Hoe vaak ga je golfen?
  • Gratis je golfclubs meenemen in het vliegtuig?
  • Heb je al een golf travelbag of golf reistas?

Als je een golfreis hebt geboekt waar je gratis golfclubs mee kunt nemen in het vliegtuig dan hoef je dit artikel niet te lezen. Geen seconde over twijfelen beste golfer, maar gewoon doen. Het enige wat je dan nodig hebt is een golf travelbag (hier later meer over) om je golfset te beschermen. Als je golftas niet gratis mee kan op reis dan is het goed om na te denken over hoe vaak je gaat golfen. De tarieven voor transport van je golfset mee in het vliegtuig liggen al snel rond de €35. Als je dan maar 2x gaat golfen dan is golfclubs huren misschien een goedkopere oplossing en scheelt je gedoe. Ga je meer dan 2x golfen in het buitenland dan gaat de golfset toch wel mee?
Nou, nog niet helemaal zeker. Naast de kosten voor transport van je golftas en golfclubs moet je deze ook beschermen. Dit doe je middels een golf travelbag. Een soort koffer voor je golfclubs die ervoor zorgt dat je golfset heel het vliegtuig uit komen.

golf travel bag

Golfclubs huren in het buitenland

De afgelopen jaren is het huren van golfclubs in het buitenland echt verbeterd. Een paar jaar geleden kreeg je nog een verouderde golfset mee de baan in maar tegenwoordig krijg je mooie huur golfclubs mee van de nieuwe modellen. Een nadeel van golfclubs huren is dat je niet gewend bent om met een andere golfset te spelen. Heb je nou een hoog handicap dan maakt het niet al teveel uit maar bij een gemiddeld en laag handicap vertrouw je toch aardig op je eigen golfclubs. Huren van een golfset is dus prima te doen en is ook wel betaalbaar. Het meenemen van eigen golfclubs kost je geld wat betreft een travelbag en vervoer.

Travelbag golf

Er gaat waarschijnlijk niks boven het golfen met je eigen golfset. Wil je je golfclubs meenemen op reis dan moeten deze worden vervoert in een golf travelbag ofwel een golf reiskoffer. Het is een lange koffer die je golftas en golfclubs beschermt tegen…. achh precies wat je normale koffer ook doet. De golf travelbag is er in diverse maten en prijzen. Een hardcase travelbag is het mooiste en beste maar niet de meest praktische. Je hebt dan altijd een grote koffer in huis die je moet opbergen. Een softcase vouw je op en is makkelijker op te bergen.

golfreistassen

Golf travelbag kopen

Wil je een golf reistas kopen bedenk dan goed welk model je wilt! Wil je een hardcase of softcase. Maar denk ook goed na over;

  • De maat / afmetingen (in vergelijking met je eigen golftas)
  • Opbergvakken
  • Gewicht leeg
  • Vergelijken
  • Merk
Tip! Koop met meerdere golfers een travelbag. Of stop in 1 golftravelbag 2 golftassen.

Kosten golfclubs vliegtuig

De tarieven om je golfclubs of golftas mee te nemen in het vliegtuig verschillen per vliegmaatschappij. Daarnaast zijn er ook aparte regels over het maximaal gewicht of aantal golftassen per vlucht. Hieronder een overzicht van de kosten per enkele reis en de regels voor je golf reistas.

golfclubs vliegtuig kosten

Golfreis boeken?

Tuurlijk wil je het liefst een goedkope golfreis boeken. Niemand wil teveel betalen maar wat is nu eigenlijk je budget? Zoals wij in elk golfblog of artikel schrijven is je budget de basis van je activiteit. Zoek niet eindeloos naar een golfreis waarvoor je geen budget hebt. Zoek in een bepaalde marge waarmee je het zoekvolume beperkt. Op Golfaanbieder.nl promoten wij regelmatig reizen waarop je flinke korting krijgt. Als voorbeeld de Sunweb vroegboekkorting van €250 of bij Corendon de speciale zomer deals. De eerste besparing heb je dan al binnen en dat geld kun je weer gebruiken voor greenfees of iets anders leuks.

golfen portugal

golfen Duitsland

golfen spanje

golfen engeland

golfen frankrijk

golfen belgie

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief