Golfclubs mee in vliegtuig

Je eigen golftas mee op reis en je golfclubs mee in het vliegtuig? Waar moet je aan denken en wat zijn de tarieven van de diverse luchtvaartmaatschappijen? Veel golfers boeken jaarlijks een golfreis. Golfen in het buitenland maakt het vaak extra speciaal en over de hele wereld heb je fantastische plekken waar je kunt golfen. Dit doe je natuurlijk het liefst met je eigen golfset. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk je eigen golfclubs in het vliegtuig? Wat zijn de mogelijkheden en wat kost het om je golfclubs mee te nemen in het vliegtuig?


golfreizen duitsland

Goftas mee op reis

We beginnen bij de vraag of het wel zo praktisch is om je eigen golfclubs mee in het vliegtuig te nemen. Een aantal factoren spelen hierbij een rol:

  • Hoe lang ga je weg?
  • Hoe vaak ga je golfen?
  • Gratis je golfclubs meenemen in het vliegtuig?
  • Heb je al een golf travelbag?

Als je een golfreis hebt geboekt waar je gratis golfclubs mee kunt nemen in het vliegtuig dan hoef je dit artikel niet te lezen. Geen seconde over twijfelen beste golfer maar gewoon doen. Het enige wat je dan nodig hebt is een golf travelbag (hier later meer over). Als je golftas niet gratis mee kan op reis dan is het goed om na te denken over hoe vaak je gaat golfen. De tarieven voor transport van je golfblubs met het vliegtuig liggen al snel rond de €35. Als je dan maar 2x gaat golfen dan is golfclubs huren een goedkopere oplossing. Ga je meer dan 2x golfen in het buitenland dan gaat de golfset toch wel mee?
Nou, nog niet helemaal zeker. Naast de kosten voor transport van je golftas en golfclubs moet je deze ook beschermen. Dit doe je middels een golf travelbag. Een soort koffer voor je golfclubs.

golf travel bag

Golfclubs huren in het buitenland

De afgelopen jaren is het huren van golfclubs in het buitenland echt verbeterd. Een paar jaar geleden kreeg je nog een verouderde golfset mee de baan in maar tegenwoordig krijg je mooie huur golfclubs mee. Een nadeel van golfclubs huren vind ik dat je niet gewend bent om met een andere golfset te spelen. Heb je nou een hoog handicap dan maakt het niet al teveel uit maar bij een gemiddeld en laag handicap vertrouw je toch aardig op je eigen golfclubs. Huren van een golfset is dus prima te doen en is ook wel betaalbaar. Het meenemen van eigen golfclubs kost je geld wat betreft een travelbag en vervoer.
Tip! Koop met meerdere golfers een travelbag. Of stop in 1 golftravelbag 2 golftassen.

golfen portugal

golfen Duitsland

golfen spanje

golfen engeland

golfen frankrijk

golfen belgie

Golfreizen aanbiedingen

Tuurlijk wil je het liefst een goedkope golfreis boeken. Niemand wil teveel betalen maar wat is nu eigenlijk je budget? Zoals wij in elk golfblog of artikel schrijven is je budget de basis van je activiteit. Zoek niet eindeloos naar een golfreis waarvoor je geen budget hebt. Zoek in een bepaalde marge waarmee je het zoekvolume beperkt. Op Golfaanbieder.nl promoten wij regelmatig reizen waarop je flinke korting krijgt. Als voorbeeld de Sunweb vroegboekkorting van €250 of bij Corendon de speciale zomer deals. De eerste besparing heb je dan al binnen en dat geld kun je weer gebruiken voor greenfees of iets anders leuks.

Golfreis met greenfee

In veel verzorgde golfreizen zitten de greenfee in het pakket. Een week in een luxe hotel met een golfbaan naast de deur. Toch is het in sommige gevallen ook prima te doen om je golfvakantie zelf samen te stellen. Zoek een hotel in de buurt van golfbanen. Boek een vlucht en huur een auto waar je golfclubs in passen. Bezoek de websites van de golfbanen in de nabijheid van jouw accommodatie en boek de greenfees. Deze golfbanen kun je eenvoudig vinden via Google Maps. In veel gevallen kun je de greenfees ook pas reserveren als je al op je golfbestemming bent. In Spanje staan bij sommige golfbanen de greenfee acties op grote borden langs de weg! Als je dan een leuke aanbieding ziet kun je er direct van profiteren.

golfreistassen

Volledig verzorgde golfreizen

De laatste jaren is de golfreisbranche enorm gestegen. Diverse reisbureaus die volledig verzorgde golfvakanties naar Spanje of Portugal aanbieden. Mocht je een golfvakantie boeken check dan wel goed de details. Is het met vlucht, hoever is het naar de golfbaan en hoe vaak kun je golfen?

All inclusive golfreizen

Net als de verzorgde golfvakantie is de golfreis met een all inclusive formule zeer populair. De meest bekende golfbestemming voor het All inclusive concept is inmiddels Turkije Belek. Toch zie je de All inclusive golfvakanties ook steeds meer in Portugal en Spanje. Het is ook echt een aanrader beste golfers! Vlucht, hotel, eten en drinken onbeperkt en de greenfees zijn geregeld. Het enige waar je zelf nog voor moet zorgen is;

De transfer naar de luchthaven in Nederland.
Drivingrange om warm te slaan
Eventueel een drankje en een hapje in het clubhuis
Eventuele taxikosten naar de golfbaan toe.

GVB halen op een golfreis

Voor de golfers die nog geen golf vaardigheids bewijs hebben is het tegenwoordig ook mogelijk om het GVB op een golfvakantie te halen. Diverse landen als België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Portugal hebben mogelijkheden voor de GVB golfreis. In een midweek of week haal je een GVB op een buitenlandse golfbaan. De GVB golfvakantie wordt georganiseerd door een Nederlandse reisorganisatie die een volledige golfreis verzorgd. Zowel theorie als praktijkvormen komen er tijdens de GVB golfreis aan bod. Vooral het golfen in de praktijk zal dagelijks plaatsvinden. Na afloop van de golfweek heb je als het een beetje meezit je GVB.

Golfclinics tijdens een golfreis

Ook erg populair onder golfers zijn de golfreis golfclinics. Voor zowel de beginnende als gevorderde golfer zijn er diverse reisaanbieders die leuke golfclinis aanbieden om je golfspel te verbeteren. Een weekend, midweek of een week lang onder begeleiding van een golfprofessional je volledig focussen op je golfspel. Dit uiteraard in combinatie met een mooi hotel en golfbaan. Dit golfarrangement wordt steeds vaker aangeboden met greenfees.

Golfvakantie zoeken

Welke golfreisbureaus raden wij aan als het gaat om een golfvakantie boeken? Als we het hebben over complete golfvakanties dan hebben we het over 1 echte aanbieder en dat is Pin High golf.

Pinhigh

Een bekende golfreis organisatie in Nederland is Pin High. Pinhigh heeft een groot aanbod golfvakanties, misschien wel de meeste van het land. In vrijwel geheel Spanje en een groot deel van de eilanden, waaronder Mallorca, Tenerife en Gran Canaria biedt Pinhigh al bijna 50 golfreizen aan.

golfreizen duitsland

Golfaanbieder.nl nieuwsbriefVoel je je zo verknocht aan je eigen golfclubs dat je ze voor geen goud zou willen missen tijdens je vliegvakantie, dan zit er niets anders op dan ze meenemen. Een golftravelbag wordt bij de meeste luchtvaartmaatschappijen beschouwd als odd-sized baggage. Wat zijn de tarieven?

Hoewel het huren van clubs op je golfbestemming een goede optie is, zijn er natuurlijk genoeg golfers die ook de buitenlandse banen met hun eigen set willen spelen. Die zul je dan mee moeten nemen het vliegtuig in en wordt in de meeste gevallen als bijzondere bagage aangemerkt waarvoor aparte tarieven gelden. Hieronder staan de kosten van een aantal luchtvaartmaatschappijen die naar bekende golfbestemmingen vliegen.

Enkele reis, online geboektEnkele reis, geboekt op luchthavenAantal kilo
Corendon€19€19 + €15Tot 20 kg
Easyjet€42€56Tot 20 kg
KLMGratis voor Flying Blue-member*Gratis voor Flying Blue-memberTot 23 kg
Ryanair€30€35Tot 20 kg
TAP€40**€40Tot 32 kg
Transavia€34€34Tot 15 kg (golftas met clubs + paar golfschoenen)
TUI€20€20Tot 32 kg (golftas met maximaal set clubs en paar golfschoenen)
Turkish AirlinesgratisgratisTot 23 kg (golftas + clubs + paar golfschoenen + ballen + tees)
Vueling€45€55Tot 32 kg

Dit overzicht is voor het laatst bijgewerkt op 8 juli 2019.

* Je kunt kosteloos Flying Blue-member worden.
** Binnen Europa en van en naar Marokko. Op intercontinentale vluchten is het tarief € 80.
NB: Een standaard golftas (standbag) met 14 clubs en een paar schoenen in een travelbag weegt circa 15 kilo.