Golf apps, de beste en leukste!

We kunnen er niet meer omheen, golf apps. Er zijn al veel golf apps te verkrijgen maar welke golf app moet je nou echt even downloaden. De meeste golf apps download je namelijk maar een keer, je bekijkt ze 2 keer en daarna gebruik je ze niet meer! Heel herkenbaar maar er zitten veel golf apps tussen die wel interessant zijn. We richten ons nu even op de beste golf apps. Welke golfapp is makkelijk in gebruik en geven je de juiste informatie? Welke apps kunnen je helpen om je golfspel te verbeteren en zijn leuk om te spelen. In dit golf artikel een blik op de beste golf apps en apps voor je golfhorloge.

Golf apps voor je golfhorloge

Steeds meer golfers hebben een golfhorloge. Een handige klok om je pols om precies de afstanden per hole te bepalen. Naast de afstanden naar de green geven de meeste golfhorloges ook andere afstanden aan. Hoever is het nog naar de rechter fairway bunker of naar de waterhindernis voor de green. Handig he? Inmiddels kun je diverse merken golfhorloges kopen. Garmin, Apple Watch en de Tom Tom golf zijn wel de meest populaire modellen. Prijzig maar dan heb je wel wat!

apple golfhorloge

De beste Golf apps

Er zijn een tal van apps voor golf. Soms lopen de discussies hoog op als het gaat om de beste golf app voor de Apple watch of voor de Garmin S60 golfhorloge. Wij doen lekker eigenwijs en volgens ons zijn dit momenteel de 5 beste golf apps:

 • Shottracer
 • Golfshot
 • Garmin Golf app
 • Hole 19
 • Tag Heuer Golf
 • Golf.nl

Shottracer om je balvlucht te filmen

Je ziet het tijdens de tour op tv ook, een gekleurd lijntje laat de balvlucht zien. Dit kan nu ook op jouw telefoon met de shottracer golfapp. Naast de balvlucht heeft de app ook leuke effecten zoals het ‘kapotslaan van een virusdeeltje’, “puttinglijn met breaks” en nog veel meer. De app is ervoor Apple en Android en kost €6.
Apple
Android

Golfshot

Een handige golf app voor de Apple Watch en Android. Je krijgt een compleet overzicht van de hole. Je kunt ook inzoomen op de green waarbij je ingezoomde satellietbeelden te zien krijgt. Ze zijn niet heel scherp maar best goed te doen. Golfshot berekent de real-time afstanden naar alle obstakels en doelen van meer dan 40.000 golfbanen wereldwijd. Bunkers, water en greens nauwkeurig aangegeven. Je kunt in de app ook je scores bijhouden en statistieken aflezen om je golfspel te verbeteren. Na elke ronde krijg je een samenvatting van je scores. De app zelf is gratis te downloaden maar je betaalt per jaar voor het gebruik van de app.

golfshot

Garmin Golf app

Het Garmin golfhorloge zie je steeds meer om de polsen bij golfers. Terecht want de Garmin golfhorloge series geven je interessante informatie. Wat kun je met de app en het golfhorloge?

 • Geef elke ronde een toernooigevoel; ga de strijd aan met uw vrienden en andere golfers op meer dan 41.000 banen wereldwijd.
 • Biedt een analyse van bereikte slagen om uw spel te verbeteren plus extra statistieken op bepaalde Garmin toestellen.
 • Zet je eigen toernooi op en nodig meerdere vrienden uit voor een wedstrijdje.
 • Spelers kunnen hun resultaten publiceren en gegevens, ranglijsten en statistieken vergelijken in de app.
 • Gebruik de app om deel te nemen aan wekelijkse klassementen en toernooien, zelfs als je geen Garmin golftoestel hebt.

Garmin S60 golfhorloge

Hole 19

De Hole 19 app is een van de meest gebruikte en gedownloade golfapps op de Apple Watch. Je kunt je scores kunt bijhouden en delen. Je krijgt tijdens het golfen de afstanden te zien tot de green. De golfapp Hole 19 kent ook meer dan 40.000 golfbanen wereldwijd. De app is iets minder uitgebreid dan Golfshot maar is wel gratis.

hole 19

Swing by Swing

Misschien wel 1 van de meest uitgebreide golfapps van nu. Een app die al 4,5 miljoen keer is gedownload, al 45K reviews heeft een een score kent van 4,7 van de 5. Waarom? Gewoon omdat het een leuke golf app is!

 • Scorekaart
 • GPS
 • Shot tracking
 • Tips en golflessen
 • Training
 • Handicap
 • En zelfs actuele windsnelheid en richting.

Swing by swing

Golf.nl app

Dan de beste golf app van eigen bodem, de Golf.nl app. Gebruiksvriendelijk en zeer praktisch. Sinds kort vernieuwd met handige extra”s.

 • Handicap
 • Scores en scorekaarten
 • Vrienden en sociaal
 • Golfbanen
 • Digitale NGF pas.

golf.nl

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Hoe kan ik verder slaan met me driver?

Recht of ver? Links oplijnen of maakt dat niks uit? Je wil gewoon verder slaan maar dan heb je toch echt een goede basis nodig.

Golfen in de regen? 10 tips!

We gaan weer naar de periode met regen, wind en kou. Toch kan je in deze periode nog steeds perfect golfen.
10 snelle tips!

De beste golfhandschoenen

Afgelopen maanden heeft een jury uit Amerika 45 golfhandschoenen getest. Er werden verschillende testen gedaan die zouden moeten bepalen welke golfhandschoenen de beste zijn. Uiteraard werd er ook gekeken naar de prijs/kwaliteit en dit was verrassend.

Hoe gebruik ik mijn putter?

Je ziet de pro’s op de televisie en je droomt ervan. Een putt van 12 meter midden in de hole! Is het je ook wel eens opgevallen dat deze pro’s bijna geen 3-putts maken? Dat is juist de kracht om een goede score binnen te brengen en je handicap te verlagen. Geen 3-putts meer!
Wil jij weten hoe?

Hoe gebruik ik mijn driver?

Heb jij dat ook? Dat je een mooie driver in je golftas hebt, maar deze eigenlijk te weinig gebruikt.

De beste golf poloshirts

Tijdens het mooie weer is er niks lekkerder dan in je poloshirt golfen. Lekker in je korte mouwtjes de baan over en geen enkele belemmering van zware strakke golfkleding in je golfswing. Golf poloshirts zijn niet alleen heel fijn maar op veel golfbanen zelfs verplicht.

De beste golf cadeau tips!

De beste golf cadeaus 2021! Voor de één een dozijn golfballen en voor de ander een nieuwe driver… prijzen vanaf €8,95 tot wel €500. Alle trends leuke golf gadgets op een rij.

KLM Open 2021 wordt Dutch Open

Elk jaar kijken we als fanatieke golfer uit naar “het” golftoernooi van Nederland, het KLM Open. Het KLM Open 2021 zal er echter iets anders uitzien want het heet geen KLM Open meer maar Dutch Open.

Comments 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.