Golf apps, de beste en leukste!

We kunnen er niet meer omheen, golf apps. Er zijn al veel golf apps te verkrijgen maar welke golf app moet je nou echt even downloaden. De meeste golf apps download je namelijk maar een keer, je bekijkt ze 2 keer en daarna gebruik je ze niet meer! Heel herkenbaar maar er zitten veel golf apps tussen die wel interessant zijn. We richten ons nu even op de beste golf apps. Welke golfapp is makkelijk in gebruik en geven je de juiste informatie? Welke apps kunnen je helpen om je golfspel te verbeteren en zijn leuk om te spelen. In dit golf artikel een blik op de beste golf apps en apps voor je golfhorloge.

Golf apps voor je golfhorloge

Steeds meer golfers hebben een golfhorloge. Een handige klok om je pols om precies de afstanden per hole te bepalen. Naast de afstanden naar de green geven de meeste golfhorloges ook andere afstanden aan. Hoever is het nog naar de rechter fairway bunker of naar de waterhindernis voor de green. Handig he? Inmiddels kun je diverse merken golfhorloges kopen. Garmin, Apple Watch en de Tom Tom golf zijn wel de meest populaire modellen. Prijzig maar dan heb je wel wat!

apple golfhorloge

De beste Golf apps

Er zijn een tal van apps voor golf. Soms lopen de discussies hoog op als het gaat om de beste golf app voor de Apple watch of voor de Garmin S60 golfhorloge. Wij doen lekker eigenwijs en volgens ons zijn dit momenteel de 5 beste golf apps:

 • Shottracer
 • Golfshot
 • Garmin Golf app
 • Hole 19
 • Tag Heuer Golf
 • Golf.nl

Shottracer om je balvlucht te filmen

Je ziet het tijdens de tour op tv ook, een gekleurd lijntje laat de balvlucht zien. Dit kan nu ook op jouw telefoon met de shottracer golfapp. Naast de balvlucht heeft de app ook leuke effecten zoals het ‘kapotslaan van een virusdeeltje’, “puttinglijn met breaks” en nog veel meer. De app is ervoor Apple en Android en kost €6.
Apple
Android

Golfshot

Een handige golf app voor de Apple Watch en Android. Je krijgt een compleet overzicht van de hole. Je kunt ook inzoomen op de green waarbij je ingezoomde satellietbeelden te zien krijgt. Ze zijn niet heel scherp maar best goed te doen. Golfshot berekent de real-time afstanden naar alle obstakels en doelen van meer dan 40.000 golfbanen wereldwijd. Bunkers, water en greens nauwkeurig aangegeven. Je kunt in de app ook je scores bijhouden en statistieken aflezen om je golfspel te verbeteren. Na elke ronde krijg je een samenvatting van je scores. De app zelf is gratis te downloaden maar je betaalt per jaar voor het gebruik van de app.

golfshot

Garmin Golf app

Het Garmin golfhorloge zie je steeds meer om de polsen bij golfers. Terecht want de Garmin golfhorloge series geven je interessante informatie. Wat kun je met de app en het golfhorloge?

 • Geef elke ronde een toernooigevoel; ga de strijd aan met uw vrienden en andere golfers op meer dan 41.000 banen wereldwijd.
 • Biedt een analyse van bereikte slagen om uw spel te verbeteren plus extra statistieken op bepaalde Garmin toestellen.
 • Zet je eigen toernooi op en nodig meerdere vrienden uit voor een wedstrijdje.
 • Spelers kunnen hun resultaten publiceren en gegevens, ranglijsten en statistieken vergelijken in de app.
 • Gebruik de app om deel te nemen aan wekelijkse klassementen en toernooien, zelfs als je geen Garmin golftoestel hebt.

Garmin S60 golfhorloge

Hole 19

De Hole 19 app is een van de meest gebruikte en gedownloade golfapps op de Apple Watch. Je kunt je scores kunt bijhouden en delen. Je krijgt tijdens het golfen de afstanden te zien tot de green. De golfapp Hole 19 kent ook meer dan 40.000 golfbanen wereldwijd. De app is iets minder uitgebreid dan Golfshot maar is wel gratis.

hole 19

Swing by Swing

Misschien wel 1 van de meest uitgebreide golfapps van nu. Een app die al 4,5 miljoen keer is gedownload, al 45K reviews heeft een een score kent van 4,7 van de 5. Waarom? Gewoon omdat het een leuke golf app is!

 • Scorekaart
 • GPS
 • Shot tracking
 • Tips en golflessen
 • Training
 • Handicap
 • En zelfs actuele windsnelheid en richting.

Swing by swing

Golf.nl app

Dan de beste golf app van eigen bodem, de Golf.nl app. Gebruiksvriendelijk en zeer praktisch. Sinds kort vernieuwd met handige extra”s.

 • Handicap
 • Scores en scorekaarten
 • Vrienden en sociaal
 • Golfbanen
 • Digitale NGF pas.

golf.nl

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Ping G430 driver

De nieuwe driver van Ping, de G430! In 2023 de driver waar Ping de markt mee probeert te veroveren. 3 knallers met ieder hun eigen specs. Afstand en vergevingsgezindheid staat voorop!

Callaway Paradym driver

De nieuwe driver van Callaway, de Paradym! Volgens Callaway zelf kan dit de #1 driver van 2023 worden die geschikt is voor elk niveau golfer. Check hier meer info over deze nieuwe modellen.

Golf slice

Heb jij dat ook? Dat je met je dikke golf driver vaak een afwijking naar rechts hebt. Een slice noemen we dat en hier hebben we een oplossing voor!

Duurste golftas

Opzoek naar de duurste golftas oftewel “the most expensive golfbag”? In dit golf artikel geven we je een paar mooie voorbeelden van dure golftassen van diverse golfmerken

Taylormade Stealth driver

Taylormade Stealth driver, alleen naam klinkt al beestachtig! Gelukkig is het niet alleen de naam die krachtig is maar ook de driver zelf.

Beste driver 2022

De beste drivers 2022? In dit golf artikel een handig overzicht van de modellen van afgelopen jaar!

Titleist TSR driver

En daar is ie dan, de nieuwe driver van Titleist, de TSR! Volgens experts is dit een kanon en zal dit de #1 driver van de tour worden! Check hier meer info over de nieuwe modellen.

PGA Tour 2K23

Hij is terug, Tiger Woods, in de nieuwe PGA Tour 2K23 golf game! Wordt dit de beste golf game ooit?

Comments 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *