Met welk merk golfclubs golf jij?

In dit golf artikel geven we je advies over de diverse merken golfclubs. We geven je een overzicht van golfclub merken en we geven je informatie over de beste golfclubs. Wil je nieuwe golfclubs kopen dan kijk je vaak eerst online naar prijzen en aanbiedingen. Al snel kom je erachter dat je veel keuze hebt wat golfmerken betreft. Maar welke merk golfclubs is het beste voor jouw golfspel? Er zijn diverse vragen over deze golfclub fabrikanten die je jezelf zou moeten stellen voordat je overgaat tot de aanschaf van golfclubs:

 • Welke merken golfclubs zijn het beste getest?
 • Welke keuze golfclubs kun je maken?
 • Welke goede merken golfclubs hebben aanbiedingen?
 • Waar kun je het beste een golfset kopen?

Beste golfclubs

Om nou direct een uitspraak te kunnen doen wat de beste golfclubs zijn kunnen we niet. Veel verschillende golfclubs, verschillende golfswings en golfers. Wel kunnen we even een check doen waar de rest van de Nederlandse golfers mee speelt? Bijna iedereen heeft een voorkeur voor bepaalde golfclubs. Maar van welk golfmerk zijn jouw golfclubs? Hieronder kun jij aangeven met welk merk golfclubs jij het afgelopen jaar de rondjes golf hebt gelopen. We hebben het nu echt alleen over je ijzers en dus niet over je golf driver, fairwaywoods, hybride of wedges. Behalve als deze van hetzelfde merk zijn!

Golfclubs kopen

Het kopen van golfclubs is eigenlijk helemaal nog niet zo makkelijk betse golfer. Je hebt te maken met een budget, diverse golf merken, lengte, lie, verschillende shafts en niet te vergeten je golfswing.

Voordat je golfclubs gaat kopen moet je eigenlijk een aantal zaken van tevoren op papier zetten. We hebben het dan over welke prijs jij voor je nieuwe golfclubs wil betalen en welke golfset echt het geld waard is. We geven je 5 tips. Op onze pagina golfclubs kopen vind je nog meer handige tips en informatie.

1. Wat is je maximaal te besteden budget?

Bepaal van tevoren je maximaal te besteden budget, dus het bedrag wat je maximaal wilt uitgeven aan nieuwe golfclubs. Dit beperkt je zoekvolume en scheelt je tijd en frustratie. Goedkoop is altijd fijn, maar als je €500 kunt uitgeven dan ga je niet naar een golfset kijken van €100. Dit bespaart je tijd!

2. Wat wil je bereiken met je golf handicap?

Welk golf handicap heb je nu en waar wil je naartoe? Speel je eigenlijk wel prima zo maar ben je opzoek naar een golfset die wat makkelijker slaat geef dit dan aan bij de verkopende partij. Heb je een lager golf handicap en wil je wat meer gevoel bij het golfen kijk dan voor een golfset voor de lage handicapper. Je zal dan eerder in het sigment “blade” golfclubs komen. Allemaal dingen die je wel moet aangeven op het moment van kopen. De verkoper kan zich dan aanpassen aan jouw wensen.

3. Maak een golfswing analyse!

Een golfswing analyse laten maken heeft echt veel voordelen. Er komen allerlei gegevens uit deze analyse die je een goed inzicht geven van je golfswing en dus ook van de golfclubs die bij je passen. Laat je adviseren maar maak wel je eigen keuze! Het is daarbij ook een idee dat je eens in de zoveel tijd een golf analyse laat uitvoeren om te kijken waar de verbeterpunten zitten voor je golfspel. Veel golfshops maar ook golfpro’s hebben wel zo’n golfswing analyse apparaat.

4. Welke voorkeur qua merken golfclubs heb je?

Na de golfswing analyse en de bijbehorende golfclubs ga je eerst online even zoeken naar de goedkoopste aanbieder. Je ziet veel golfshops dit op het moment van verkoop al doen. Analyse is gemaakt en de keuze golfclubs ook en direct pakt de verkoper de laptop/tablet erbij om te kijken wat de online prijzen zijn. Wacht op een goed aanbod en laat de golfclubs niet voor een paar tientjes lopen. Garantie en tussentijds advies is namelijk ook veel waard. Het mooie hiervan is, is dat je gelijk een scherpe prijs voor je golfclubs hebt. Mocht de golfwinkel of verkoper niet willen kijken neem dan zelf even de tijd om dat wel te doen. Dit kan je een hoop geld besparen. Bijna alle merken hebben wel golfclubs voor elk niveau golfer dus daar hoeft het niet aan te liggen.

5. Wat voor type golfset zou je willen kopen?

Beetje rare vraag natuurlijk omdat je nog opzoek bent naar golfclubs, maar soms heb je al eens met golfclubs geslagen van een vriend of kennis en heb je stiekem al een bepaalde keuze gemaakt. De keuze tussen een stalen of een graphite golfset bijvoorbeeld of tussen een hele of halve golfset. Neem deze keuze al mee in de zoektocht naar je nieuwe setje. Ook dit bespaart je tijd en frustratie!

Golfclubs kopen

Ben je opzoek naar golfclubs of wil je nieuwe golfset kopen? Check dan onze pagina golfclubs kopen met handige informatie over een complete golfset, ijzers of golf driver. Wil je direct naar golfclubs aanbiedingen? Klik dan op 1 van onze golfmerken!

Overzicht merken golfclubs

 • Titleist
 • Callaway
 • Mizuno
 • TaylorMade
 • Ping
 • Nike
 • Wilson Staff
 • Cobra
 • Srixon
 • Adams
 • Cleveland
 • Bridgestone
 • Qmax
 • Miura
 • Topflite

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.