golfclubs

Met welk merk golfclubs golf jij?

In dit golf artikel geven we je advies over de diverse merken golfclubs. We geven je een overzicht van golfclub merken en hebben informatie over de zogenaamde beste golfclubs. Ook kun je mee stemmen met welk merk jij speelt en hebben we een paar handige tips om een golfsetje te kopen.
Wil je nieuwe golfclubs kopen dan kijk je vaak eerst online naar prijzen en aanbiedingen. Al snel kom je erachter dat je veel keuze hebt wat golfmerken betreft. Maar welke merk golfclubs zijn het beste voor jouw golfspel? Er zijn diverse vragen over deze golfclub fabrikanten die je jezelf zou moeten stellen voordat je overgaat tot de aanschaf van golfclubs:

 • Welke merken golfclubs zijn het beste getest?
 • Welke keuze golfclubs kun je maken?
 • Welke merken golfclubs hebben aanbiedingen?
 • Waar kun je het beste een golfset kopen?

Met welk merk golfclubs golf je nu?

Golfclubs kopen

Het kopen van golfclubs is eigenlijk helemaal nog niet zo makkelijk. Je hebt te maken met een budget, diverse golf merken, lengte, lie, verschillende shafts en niet te vergeten je golfswing. Voordat je golfclubs gaat kopen moet je eigenlijk een aantal zaken op papier zetten. We hebben het dan over welke prijs jij voor je nieuwe golfclubs wil betalen en welke golfset echt het geld waard is. We geven je 5 tips. Op onze pagina golfclubs kopen vind je nog meer handige tips en informatie.

1. Wat is je maximaal te besteden budget?

Bepaal van tevoren je maximaal te besteden budget, dus het bedrag wat je maximaal wilt uitgeven aan nieuwe golfclubs. Dit beperkt je zoekvolume en scheelt je tijd en frustratie. Goedkoop is altijd fijn, maar als je €500 kunt uitgeven dan ga je niet naar een golfset kijken van €100. Dit bespaart je tijd! Andersom geldt dit natuurlijk ook. Niet naar €500 kijken terwijl je maar €100 kunt uitgeven…

2. Wat wil je bereiken met je golf handicap?

Welk golf handicap heb je nu en waar wil je naartoe? Speel je eigenlijk wel prima zo maar ben je opzoek naar een golfset die wat makkelijker slaat? Geef dit dan aan bij de verkopende partij. Heb je een lager golf handicap en wil je wat meer gevoel bij het golfen kijk dan voor een golfset voor de lage handicapper. Je zal dan eerder in het sigment “blade” golfclubs komen. Allemaal dingen die je wel moet aangeven op het moment van kopen. De verkoper kan zich dan aanpassen aan jouw wensen.

3. Maak een golfswing analyse!

Een golfswing analyse laten maken heeft echt veel voordelen en wordt steeds belangrijker om de juiste keuze te maken. Er komen allerlei gegevens uit deze analyse die je een goed inzicht geven van je golfswing en dus ook van de golfclubs die bij je passen. Laat je adviseren maar maak wel je eigen keuze! Het is daarbij ook een idee dat je eens in de zoveel tijd een golf analyse laat uitvoeren om te kijken waar de verbeterpunten zitten voor je golfspel, maar dit is voor later. Veel golfshops maar ook golfpro’s hebben wel zo’n golfswing analyse apparaat.

4. Welke voorkeur qua merk golfclubs heb je?

Na de golfswing analyse en de bijbehorende golfclubs ga je eerst online even zoeken naar de goedkoopste aanbieder. Je ziet veel golfshops dit op het moment van verkoop al doen. Analyse is gemaakt en de keuze golfclubs ook en direct pakt de verkoper de laptop/tablet erbij om te kijken wat de online prijzen zijn. Wacht op een goed aanbod en laat de golfclubs niet voor een paar tientjes lopen. Garantie en tussentijds advies is namelijk ook veel waard. Het mooie hiervan is, is dat je gelijk een scherpe prijs voor je golfclubs hebt. Mocht de golfwinkel of verkoper niet willen kijken neem dan zelf even de tijd om dat wel te doen. Dit kan je een hoop geld besparen. Bijna alle merken hebben wel golfclubs voor elk niveau golfer dus daar hoeft het niet aan te liggen.

5. Wat voor type golfset zou je willen kopen?

Beetje rare vraag natuurlijk omdat je nog opzoek bent naar golfclubs, maar soms heb je al eens met golfclubs geslagen van een vriend of kennis en heb je stiekem al een bepaalde keuze gemaakt. De keuze tussen een stalen of een graphite golfset bijvoorbeeld of tussen een hele of halve golfset. Neem deze keuze al mee in de zoektocht naar je nieuwe setje. Ook dit bespaart je tijd en frustratie! Dan maar geen golfswing analyse.

Golfclubs kopen

Ben je opzoek naar golfclubs of wil je nieuwe golfset kopen? Check dan onze pagina golfclubs kopen met handige informatie over een complete golfset, ijzers of golf driver. Wil je direct naar golfclubs aanbiedingen? Klik dan op 1 van onze golfmerken!


Overzicht merken golfclubs

Er zijn op de golfmarkt ongeveer 16, 17 en misschien wel meer golfmerken als we het hebben over golfclub fabrikanten. Daarvan zijn er een paar marktleiders die diverse golfprofs hebben gecontracteerd. Door een bekend gezicht met deze golfclubs te laten golfen op de verschillende golftoernooien maken zij naamsbekendheid en proberen ze jou te overtuigen dat zij de beste golfclubs verkopen. Daarnaast bestaan deze fabrikanten al heel wat jaren en mogen ze best roepen dat ze de beste golfclubs maken.

 • Titleist
 • Callaway
 • Mizuno
 • TaylorMade
 • Ping
 • Nike
 • Wilson Staff
 • Cobra
 • Srixon
 • Adams
 • Cleveland
 • Bridgestone
 • Qmax
 • Miura
 • Topflite

Merk golfclubs aanbiedingen

Vroeger betaalde je vaak de volle prijs, maar tegenwoordig heb je diverse merk golfclubs aanbiedingen. De ene online golfshop is nog goedkoper dan de ander en daar kun jij je voordeel mee doen. Voordat je overgaat tot aanschaf van die ene golfset check dan nog wel even een paar dingen, want er kunnen addertjes onder de fairway zitten:

 1. Wat krijg je nu echt voor die prijs. Mail de online golfshop met een aantal vragen over het product en wacht totdat ze antwoord geven. Zo heb je bewijs en loop je minder risico op een miskoop.
 2. Levertijden. Check de levertijden en maak ook hier duidelijke afspraken over. Daarnaast zijn de leveringsvoorwaarden ook belangrijk!
 3. Laat je niet verleiden door de eerste de beste online golfshop. Dit hoeft namelijk geen voordeel te zijn. Wel zijn er golfshops die bekend staan om hun kwaliteit, kennis en vooral hun service.

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Golfen in het buitenland

Golfen in het buitenland, net even iets anders en misschien wel het leukste uitje van het jaar. Of je nu gaat golfen in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal of Turkije. Heerlijk om er even uit te zijn.

Pitchmark? Hoe irritant!

200 pitchmarks op 1 green? Ierse greenkeepers maakte er foto’s van! Een achtergelaten golf pitchmark staat zeker in de top 5 ergernissen van een golfer. In dit golfartikel meer info over de pitchmark en de beste pitchfork. En aandacht voor de vraag “hoe repareer je een pitchmark tijdens golfen?”.

Golfen in de regen? 10 tips!

We gaan weer naar de periode met regen, wind en kou. Toch kan je in deze periode nog steeds perfect golfen.
10 snelle tips!

Hoe gebruik ik mijn driver?

Heb jij dat ook? Dat je een mooie driver in je golftas hebt, maar deze eigenlijk te weinig gebruikt. Of als je hem wel gebruikt dat je vaak de fairway mist?

De beste golfhandschoenen

Afgelopen maanden heeft een jury uit Amerika 45 golfhandschoenen getest. Er werden verschillende testen gedaan die zouden moeten bepalen welke golfhandschoenen de beste zijn. Uiteraard werd er ook gekeken naar de prijs/kwaliteit en dit was verrassend.

Golfen op Texel

De Texelse, een uitdagende 18 holes golfbaan! Vanaf het voorjaar 2014 zijn alle holes te bespelen en heeft de Texelse een volwaardige golfbaan. Ben jij er al geweest.

De beste golf cadeau tips!

De beste golf cadeaus 2022! Voor de één een dozijn golfballen en voor de ander een nieuwe driver… prijzen vanaf €8,95 tot wel €500. Alle trends leuke golf gadgets op een rij.

Hoe kan ik verder slaan met mijn driver?

Recht of ver? Links oplijnen of maakt dat niks uit? Je wil gewoon verder slaan maar dan heb je toch echt een goede basis nodig.