Golfswing analyse

Een golfswing analyse, we kunnen bijna niet meer zonder. Handig om je golfspel te verbeteren maar ook handig om golfclubs te fitten als je een nieuwe golfset gaat kopen. In dit artikel geven we je een paar handige golf apps om zelf een golfswing analyse te maken en geven we je advies wat dit doet als je gaat voor de aanschaf van nieuwe golfclubs.

golfkleding trends

Golfswing analyse beginner

Veel beginnende golfers maken gebruik van een golfswing analyse om hun golfspel te verbeteren. Dit om een vaste en constante golfswing op te bouwen en zo de fouten uit je golfswing te halen. Toch profiteert de gevorderde golfer ook van een analyse. Dit middel wordt vaak ingezet bij de aanschaf van nieuwe golfclubs. In deze analyse wordt er sowieso gekeken naar:

 • swingsnelheid
 • stand van de golfclub voor en na de swing
 • de hoek van de clubs
 • het raak moment

Golfswing analyse apps

Als je veel op de drivingrange te vinden bent dan heb je vast weleens een oranje kastje zien staan met de naam “Trackman”. Een kneiterduur apparaat dat veel wordt gebruikt door golf pro’s om diverse metingen te doen. Als je daar nou geen zin in hebt dan zijn er ook veel golf apps met een tool waarmee je ook een paar van dit soort analyses kunt draaien.

 

Swing by Swing

Misschien wel 1 van de meest uitgebreide golfapps van nu. Een app die al 4,5 miljoen keer is gedownload, al 45K reviews heeft een een score kent van 4,7 van de 5. Waarom? Gewoon omdat het een leuke golf app is!

 • Scorekaart
 • GPS
 • Shot tracking
 • Tips en golflessen
 • Training
 • Handicap
 • En zelfs actuele windsnelheid en richting.

Swing by swing

Shottracer om je balvlucht te filmen

Je ziet het tijdens de tour op tv ook, een gekleurd lijntje laat de balvlucht zien. Dit kan nu ook op jouw telefoon met de shottracer golfapp. Naast de balvlucht heeft de app ook leuke effecten zoals het ‘kapotslaan van een virusdeeltje’, “puttinglijn met breaks” en nog veel meer. De app is ervoor Apple en Android en kost €6.
Apple
Android

CamCaddy pro statief

Je filmpt je golfswing maar we weten allemaal dat het beeld trilt of niet vanuit de juiste positie is genomen. De oplossing, een CamCaddy-pro statief. Je had het bijna zelf kunnen bedenken! Een mooi afgewerkt statief voor je smartphone om je swinganalyse-app te gebruiken. CamCaddy pro biedt nu elke golfer, van elk niveau, het gemak om zijn of haar swing op te nemen en te analyseren. Eindelijk is er dus een manier gevonden om het opnemen met je smartphone makkelijk te maken. Voorheen was het je telefoon op de golftas, op een afslagmat of je liet hem vasthouden door je partner. Met als gevolg een bibberend amateur filmpje. Het Camcaddy Pro systeem is simpel, praktisch, sterk en nuttig.

camcaddy golf

Trackman


Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

New Balance golfschoenen

De nieuwe golfschoenen van New Balance. Hip, trendy, sportief , diverse kleuren en betaalbaar. Meer info?

Nike Air Max 90 G NRG

De nieuwe Nike Air Max 90 G NRG! Net zoals veel andere modellen zijn ook de nieuwste NRG’s weer beestachtig…

Beste driver voor beginners

De beste driver voor beginners? In dit golf artikel een handig overzicht van de beste modellen golf drivers voor de beginnende golfer!

Goedkope golfschoenen

Als je goedkope golfschoenen koopt dan hoeft dat tegenwoordig niet te betekenen dat die schoenen van een B-merk zijn! Check onze tips en scoor de beste golfpatta’s voor de laagste prijs…

Ping G430 driver

De nieuwe driver van Ping, de G430! In 2023 de driver waar Ping de markt mee probeert te veroveren. 3 knallers met ieder hun eigen specs. Afstand en vergevingsgezindheid staat voorop!

Callaway Paradym driver

De nieuwe driver van Callaway, de Paradym! Volgens Callaway zelf kan dit de #1 driver van 2023 worden die geschikt is voor elk niveau golfer. Check hier meer info over deze nieuwe modellen.

Golf slice

Heb jij dat ook? Dat je met je dikke golf driver vaak een afwijking naar rechts hebt. Een slice noemen we dat en hier hebben we een oplossing voor!

Duurste golftas

Opzoek naar de duurste golftas oftewel “the most expensive golfbag”? In dit golf artikel geven we je een paar mooie voorbeelden van dure golftassen van diverse golfmerken