Golfswing analyse

Een golfswing analyse, we kunnen bijna niet meer zonder. Handig om je golfspel te verbeteren maar ook handig om golfclubs te fitten als je een nieuwe golfset gaat kopen. In dit artikel geven we je een paar handige golf apps om zelf een golfswing analyse te maken en geven we je advies wat dit doet als je gaat voor de aanschaf van nieuwe golfclubs.

golfkleding trends

Golfswing analyse beginner

Veel beginnende golfers maken gebruik van een golfswing analyse om hun golfspel te verbeteren. Dit om een vaste en constante golfswing op te bouwen en zo de fouten uit je golfswing te halen. Toch profiteert de gevorderde golfer ook van een analyse. Dit middel wordt vaak ingezet bij de aanschaf van nieuwe golfclubs. In deze analyse wordt er sowieso gekeken naar:

 • swingsnelheid
 • stand van de golfclub voor en na de swing
 • de hoek van de clubs
 • het raak moment

Golfswing analyse apps

Als je veel op de drivingrange te vinden bent dan heb je vast weleens een oranje kastje zien staan met de naam “Trackman”. Een kneiterduur apparaat dat veel wordt gebruikt door golf pro’s om diverse metingen te doen. Als je daar nou geen zin in hebt dan zijn er ook veel golf apps met een tool waarmee je ook een paar van dit soort analyses kunt draaien.

 

Swing by Swing

Misschien wel 1 van de meest uitgebreide golfapps van nu. Een app die al 4,5 miljoen keer is gedownload, al 45K reviews heeft een een score kent van 4,7 van de 5. Waarom? Gewoon omdat het een leuke golf app is!

 • Scorekaart
 • GPS
 • Shot tracking
 • Tips en golflessen
 • Training
 • Handicap
 • En zelfs actuele windsnelheid en richting.

Swing by swing

Shottracer om je balvlucht te filmen

Je ziet het tijdens de tour op tv ook, een gekleurd lijntje laat de balvlucht zien. Dit kan nu ook op jouw telefoon met de shottracer golfapp. Naast de balvlucht heeft de app ook leuke effecten zoals het ‘kapotslaan van een virusdeeltje’, “puttinglijn met breaks” en nog veel meer. De app is ervoor Apple en Android en kost €6.
Apple
Android

CamCaddy pro statief

Je filmpt je golfswing maar we weten allemaal dat het beeld trilt of niet vanuit de juiste positie is genomen. De oplossing, een CamCaddy-pro statief. Je had het bijna zelf kunnen bedenken! Een mooi afgewerkt statief voor je smartphone om je swinganalyse-app te gebruiken. CamCaddy pro biedt nu elke golfer, van elk niveau, het gemak om zijn of haar swing op te nemen en te analyseren. Eindelijk is er dus een manier gevonden om het opnemen met je smartphone makkelijk te maken. Voorheen was het je telefoon op de golftas, op een afslagmat of je liet hem vasthouden door je partner. Met als gevolg een bibberend amateur filmpje. Het Camcaddy Pro systeem is simpel, praktisch, sterk en nuttig.

camcaddy golf

Trackman


Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Golfen in het buitenland

Golfen in het buitenland, net even iets anders en misschien wel het leukste uitje van het jaar. Of je nu gaat golfen in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal of Turkije. Heerlijk om er even uit te zijn.

Pitchmark? Hoe irritant!

200 pitchmarks op 1 green? Ierse greenkeepers maakte er foto’s van! Een achtergelaten golf pitchmark staat zeker in de top 5 ergernissen van een golfer. In dit golfartikel meer info over de pitchmark en de beste pitchfork. En aandacht voor de vraag “hoe repareer je een pitchmark tijdens golfen?”.

Golfen in de regen? 10 tips!

We gaan weer naar de periode met regen, wind en kou. Toch kan je in deze periode nog steeds perfect golfen.
10 snelle tips!

Hoe gebruik ik mijn driver?

Heb jij dat ook? Dat je een mooie driver in je golftas hebt, maar deze eigenlijk te weinig gebruikt. Of als je hem wel gebruikt dat je vaak de fairway mist?

De beste golfhandschoenen

Afgelopen maanden heeft een jury uit Amerika 45 golfhandschoenen getest. Er werden verschillende testen gedaan die zouden moeten bepalen welke golfhandschoenen de beste zijn. Uiteraard werd er ook gekeken naar de prijs/kwaliteit en dit was verrassend.

Golfen op Texel

De Texelse, een uitdagende 18 holes golfbaan! Vanaf het voorjaar 2014 zijn alle holes te bespelen en heeft de Texelse een volwaardige golfbaan. Ben jij er al geweest.

De beste golf cadeau tips!

De beste golf cadeaus 2022! Voor de één een dozijn golfballen en voor de ander een nieuwe driver… prijzen vanaf €8,95 tot wel €500. Alle trends leuke golf gadgets op een rij.

Hoe kan ik verder slaan met mijn driver?

Recht of ver? Links oplijnen of maakt dat niks uit? Je wil gewoon verder slaan maar dan heb je toch echt een goede basis nodig.