Golfswing analyse

Een golfswing analyse, we kunnen bijna niet meer zonder. Handig om je golfspel te verbeteren maar ook handig om golfclubs te fitten als je een nieuwe golfset gaat kopen. In dit artikel geven we je een paar handige golf apps om zelf een golfswing analyse te maken en geven we je advies wat dit doet als je gaat voor de aanschaf van nieuwe golfclubs.

golfkleding trends

Golfswing analyse beginner

Veel beginnende golfers maken gebruik van een golfswing analyse om hun golfspel te verbeteren. Dit om een vaste en constante golfswing op te bouwen en zo de fouten uit je golfswing te halen. Toch profiteert de gevorderde golfer ook van een analyse. Dit middel wordt vaak ingezet bij de aanschaf van nieuwe golfclubs. In deze analyse wordt er sowieso gekeken naar:

 • swingsnelheid
 • stand van de golfclub voor en na de swing
 • de hoek van de clubs
 • het raak moment

Golfswing analyse apps

Als je veel op de drivingrange te vinden bent dan heb je vast weleens een oranje kastje zien staan met de naam “Trackman”. Een kneiterduur apparaat dat veel wordt gebruikt door golf pro’s om diverse metingen te doen. Als je daar nou geen zin in hebt dan zijn er ook veel golf apps met een tool waarmee je ook een paar van dit soort analyses kunt draaien.

 

Swing by Swing

Misschien wel 1 van de meest uitgebreide golfapps van nu. Een app die al 4,5 miljoen keer is gedownload, al 45K reviews heeft een een score kent van 4,7 van de 5. Waarom? Gewoon omdat het een leuke golf app is!

 • Scorekaart
 • GPS
 • Shot tracking
 • Tips en golflessen
 • Training
 • Handicap
 • En zelfs actuele windsnelheid en richting.

Swing by swing

Shottracer om je balvlucht te filmen

Je ziet het tijdens de tour op tv ook, een gekleurd lijntje laat de balvlucht zien. Dit kan nu ook op jouw telefoon met de shottracer golfapp. Naast de balvlucht heeft de app ook leuke effecten zoals het ‘kapotslaan van een virusdeeltje’, “puttinglijn met breaks” en nog veel meer. De app is ervoor Apple en Android en kost €6.
Apple
Android

CamCaddy pro statief

Je filmpt je golfswing maar we weten allemaal dat het beeld trilt of niet vanuit de juiste positie is genomen. De oplossing, een CamCaddy-pro statief. Je had het bijna zelf kunnen bedenken! Een mooi afgewerkt statief voor je smartphone om je swinganalyse-app te gebruiken. CamCaddy pro biedt nu elke golfer, van elk niveau, het gemak om zijn of haar swing op te nemen en te analyseren. Eindelijk is er dus een manier gevonden om het opnemen met je smartphone makkelijk te maken. Voorheen was het je telefoon op de golftas, op een afslagmat of je liet hem vasthouden door je partner. Met als gevolg een bibberend amateur filmpje. Het Camcaddy Pro systeem is simpel, praktisch, sterk en nuttig.

camcaddy golf

Trackman


Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Golf4All nieuw ontwerp

Nieuwe plannen bij Golf4All. Toch een keuze voor een qualifying golfbaan? Check hier het ontwerp!

De beste golfhandschoenen

Afgelopen maanden heeft een jury uit Amerika 45 golfhandschoenen getest. Er werden verschillende testen gedaan die zouden moeten bepalen welke golfhandschoenen de beste zijn. Uiteraard werd er ook gekeken naar de prijs/kwaliteit en dit was verrassend.

Hoe gebruik ik mijn putter?

Je ziet de pro’s op de televisie en je droomt ervan. Een putt van 12 meter midden in de hole! Is het je ook wel eens opgevallen dat deze pro’s bijna geen 3-putts maken? Dat is juist de kracht om een goede score binnen te brengen en je handicap te verlagen. Geen 3-putts meer!
Wil jij weten hoe?

Golf4All gaat niet dicht

Afgelopen tijd gaan er meerdere geruchten over golfbaan Golf4All Harderwijk. Maat wat gaat er precies gebeuren?

Hoe gebruik ik mijn driver?

Heb jij dat ook? Dat je een mooie driver in je golftas hebt, maar deze eigenlijk te weinig gebruikt.

De beste golf poloshirts

Tijdens het mooie weer is er niks lekkerder dan in je poloshirt golfen. Lekker in je korte mouwtjes de baan over en geen enkele belemmering van zware strakke golfkleding in je golfswing. Golf poloshirts zijn niet alleen heel fijn maar op veel golfbanen zelfs verplicht.

De beste golf cadeau tips!

De beste golf cadeaus 2021! Voor de één een dozijn golfballen en voor de ander een nieuwe driver… prijzen vanaf €8,95 tot wel €500. Alle trends leuke golf gadgets op een rij.

KLM Open 2021 wordt Dutch Open

Elk jaar kijken we als fanatieke golfer uit naar “het” golftoernooi van Nederland, het KLM Open. Het KLM Open 2021 zal er echter iets anders uitzien want het heet geen KLM Open meer maar Dutch Open.