Golfswing analyse

Een golfswing analyse, we kunnen bijna niet meer zonder. Handig om je golfspel te verbeteren maar ook handig om golfclubs te fitten als je een nieuwe golfset gaat kopen. In dit artikel geven we je een paar handige golf apps om zelf een golfswing analyse te maken en geven we je advies wat dit doet als je gaat voor de aanschaf van nieuwe golfclubs.

golfkleding trends

Golfswing analyse beginner

Veel beginnende golfers maken tijdens de golfles gebruik van een golfswing analyse om hun golfspel te verbeteren. Dit om een vaste en constante golfswing op te bouwen en zo de fouten uit je golfswing te halen. Toch profiteert de gevorderde golfer ook van een analyse. Dit middel wordt vaak ingezet bij de aanschaf van nieuwe golfclubs. In deze analyse wordt er sowieso gekeken naar:

 • swingsnelheid
 • stand van de golfclub voor en na de swing
 • de hoek van de clubs
 • het raak moment

Golfswing analyse apps

Als je veel op de drivingrange te vinden bent dan heb je vast weleens een oranje kastje zien staan met de naam “Trackman”. Een kneiterduur apparaat dat veel wordt gebruikt door golf pro’s om diverse metingen te doen. Als je daar nou geen zin in hebt dan zijn er ook veel golf apps met een tool waarmee je ook een paar van dit soort analyses kunt draaien.

Swing by Swing

Misschien wel 1 van de meest uitgebreide golfapps van nu. Een app die al 4,5 miljoen keer is gedownload, al 45K reviews heeft een een score kent van 4,7 van de 5. Waarom? Gewoon omdat het een leuke golf app is!

 • Scorekaart
 • GPS
 • Shot tracking
 • Tips en golflessen
 • Training
 • Handicap
 • En zelfs actuele windsnelheid en richting.

Swing by swing

Shottracer om je balvlucht te filmen

Je ziet het tijdens de tour op tv ook, een gekleurd lijntje laat de balvlucht zien. Dit kan nu ook op jouw telefoon met de shottracer golfapp. Naast de balvlucht heeft de app ook leuke effecten zoals het ‘kapotslaan van een virusdeeltje’, “puttinglijn met breaks” en nog veel meer. De app is ervoor Apple en Android en kost €6.
Apple
Android

CamCaddy pro statief

Je filmpt je golfswing maar we weten allemaal dat het beeld trilt of niet vanuit de juiste positie is genomen. De oplossing, een CamCaddy-pro statief. Je had het bijna zelf kunnen bedenken! Een mooi afgewerkt statief voor je smartphone om je swinganalyse-app te gebruiken. CamCaddy pro biedt nu elke golfer, van elk niveau, het gemak om zijn of haar swing op te nemen en te analyseren. Eindelijk is er dus een manier gevonden om het opnemen met je smartphone makkelijk te maken. Voorheen was het je telefoon op de golftas, op een afslagmat of je liet hem vasthouden door je partner. Met als gevolg een bibberend amateur filmpje. Het Camcaddy Pro systeem is simpel, praktisch, sterk en nuttig.

camcaddy golf

Trackman


Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Goedkope driver

Een goedkope driver kopen maar één die wel goed slaat? Het kan, niet alle goedkope drivers zijn flut! In dit golfartikel een aantal drivers waarmee je best ver kunt slaan, vergevingsgezind zijn en betaalbaar.

Bunkerslag golf

Dikke drive, strak ijzertje naar de green ennnnnn plop, de bunker in. Het ging tot nu toe zo lekker maar voordat je de bal uit de bunker hebt! Steek je kop niet in het zand beste golfer want met deze tips is er hoop.

Pitchen golf

Nog ongeveer 60 meter tot de hole. Een fullswing met een pw kan niet want daarmee sla je 80 meter en dan gaat de bal over de green… Er blijft 1 optie over en dat is pitchen! In dit artikel leggen we je uit hoe je dat het beste kunt doen.

Chippen golf

Je mist de green op een haartje en moet nog maar een paar meter naar de hole. Putten is geen optie dus dan maar een mooie chip! Je hebt kans om de bal in de hole te chippen maar dan volgt er een slag die je niet in gedachten had….. Wil je beter en makkelijker chippen?

Golfweather app

De Golfweather app! 40.000 golfbanen en een andere manier om data te verzamelen. Steeds meer golfers gebruiken deze app om te zien wat voor weer het is of wordt op de golfbaan waar ze gaan golfen.

Golf Chip Game

Wil je beter chippen in golf of ben je het spel beerpong zat? Dan is er de golf chip game. Daag je vrienden uit en speel dit leuke golfspel. Diverse spelvarianten garanderen een leuke avond!

5 beste golfbanen in Turkije

Voor de echte golfliefhebber is er in Turkije maar één plek waar hij echt tot zijn recht komt: Belek. Belek is een relatief nieuwe toeristische bestemming. Toeristen komen voor de heerlijke stranden, de prachtige natuur en de golfbanen!

Beste driver 2023

De beste drivers 2023? In dit golf artikel een handig overzicht van de modellen van 2023 en we zijn er nog niet he?