Golf slice

De golf slice! Je slaat vaak een golfbal volledig naar rechts, dat noemen we een slice in golf termen! Veel golfers hebben last van een slice en doen er alles aan om dit te voorkomen. Anders oplijnen, een aanpassing in de golfswing en er worden zelfs diverse gewichten in de golf drivers anders ingesteld om rechte ballen te slaan. In dit golfartikel helpen we je met een paar simpele tips voor een constante golfswing om golf slice te voorkomen tijdens je rondje golf. Naast de golfswing tips hebben we een paar leuke video’s met oefeningen voor de slice en leggen we je uit wat een slice, hook, fade en draw betekenen!

Slice in golf

Er zijn allerlei golftermen die we gebruiken voor de balvlucht. Bekende termen in golf zijn slice, hook, fade en de draw waarvan de slice in golf het meest voorkomt. Wat betekenen deze golftermen eigenlijk en wat doet je balvlucht?

  • Slice – de bal begint op links en gaat volledig naar rechts
  • Hook – de bal begint rechts en gaat volledig naar links
  • Fade – de bal begint links en gaat op het eind rustig iets naar rechts op het doel af
  • Draw – de bal begint rechts en gaat op het eind rustig iets naar links op het doel af

De hook en slice in golf zijn het meest erg aangezien je dit bijna niet kan compenseren met bijvoorbeeld je stand. Iiteraard kun je wel helemaal naar links of rechts oplijnen maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een fade en een draw worden vaak bewust geslagen om bijvoorbeeld een obstakel te omzeilen. Je ligt achter een boom en om toch een bepaalde afstand te halen en de faiway te raken sla je een draw of een fade.

Wat is een slice in golf?

Een golf slice houdt in dat de bal links vertrekt en met een scherpe bocht naar rechts gaat.

Waarom slice bij golf?

Een slice bij golf kan aan verschillende factoren liggen. 1 ding is zeker en dat is dat de golfclub van buiten naar binnen komt in plaats van binnen naar buiten. Je moet dit zien als een soort “buitenkantje voet” bij het voetballen, je geeft de golfbal een bepaald effect.

Hoe komt het dat ik slice met golf?

  • Je staat te dicht op je bal
  • Staat niet in balans
  • Maakt je golfswing niet af geen volledig golfswing
  • Swingsnelheid is te hoog voor de golfclubs waarmee je speelt
  • Je wilt teveel afstand halen met je golfclubs

Hoe kom ik van mijn slice af?

Er zijn allerlei leuke tips om je golfswing te verbeteren en een afzwaaier naar rechts of links te voorkomen. De meeste fouten zien we vooral bij meer afstand met de golf driver willen slaan. Veel te wild en te hard waardoor er bijna geen controle is over de golfclub en golfswing. In onderstaande video een paar handige tips!

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Early bird en twilight acties

We hebben weer een paar leuke early bird en twilight acties voor je op een rijtje gezet. Lekker vroeg of wat later op de dag, maar uiteraard wel goedkoop golfen!

De beste golf poloshirts

Tijdens het mooie weer is er niks lekkerder dan in je poloshirt golfen. Lekker in je korte mouwtjes de baan over en geen enkele belemmering van zware strakke golfkleding in je golfswing. Golf poloshirts zijn niet alleen heel fijn maar op veel golfbanen zelfs verplicht.

Welke golfclub gebruik je wanneer?

Welke golfclub gebruik je wanneer en wat zijn de gemiddelde afstanden die je met deze golfclubs slaat?

Taylormade Stealth driver 2

Taylormade Stealth driver 2? Ja, je leest het goed nummer 2! Waren we net gewend aan de beestachtige TM Stealth driver komt taylorMade gelijk met #2.

Nike Air Max 90 G NRG

De nieuwe Nike Air Max 90 G NRG! Net zoals veel andere modellen zijn ook de nieuwste NRG’s weer beestachtig…

Beste driver voor beginners

De beste driver voor beginners? In dit golf artikel een handig overzicht van de beste modellen golf drivers voor de beginnende golfer!

Goedkope golfschoenen

Als je goedkope golfschoenen koopt dan hoeft dat tegenwoordig niet te betekenen dat die schoenen van een B-merk zijn! Check onze tips en scoor de beste golfpatta’s voor de laagste prijs…

Ping G430 driver

De nieuwe driver van Ping, de G430! In 2023 de driver waar Ping de markt mee probeert te veroveren. 3 knallers met ieder hun eigen specs. Afstand en vergevingsgezindheid staat voorop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *