Hoe kan ik verder slaan met mijn driver?

1 van de meest gestelde vragen die wij krijgen gaat over het verder slaan met een golf driver. Het verder slaan met een driver is eigenlijk niet echt het probleem want dat komt wel goed, maar blijft de golfbal dan wel recht en raak je de fairway wel? In dit golfartikel geven we je graag wat handige tips voor het slaan van een rechte drive en beantwoorden we de vraag; Hoe kan ik verder slaan met mijn driver? Daarnaast nog aandacht voor de beste golf drivers van nu en een paar golf driver aanbiedingen. Hoe ver kun je slaan met een driver en wat is de gemiddelde afstand komen ook voorbij. Kortom, rammen met die grote knots!

golf driver swing

Hoe sla ik een goede drive?

Een goed drive slaan tijdens je golfronde gaat eigenlijk meer over het recht slaan van een bal, dan daadwerkelijk meer afstand maken. Verder slaan is leuk maar dan hebben we het over maximaal 20 á 25 meter? Met rechte drives scoor je het meeste en dat weten we alle golfers. Een rechte drive slaan zorgt ervoor dat je punten scoort maar vaak ook dat je al meer afstand maakt omdat je de bal beter raakt. Je hebt er niks aan dat je op elke hole met knikkende knieën staat en maar de hoop hebt dat de bal wel op de fairway beland. Uiteindelijk zie je de bal 5 van de 9 holes de bosjes ingaan en dat alleen maar omdat je verder wilt slaan. Recht slaan is dus verder….

Golf driver recht slaan

We beginnen dus met de basis en dat is recht slaan en dan stappen we zo meteen over naar verder slaan. Zonder onderstaande golf driver swing tips zal je nooit verder slaan! Eerst de basis goed en dan afstand.

   1. Bredere stand bij gebruik van je driver

    Je voeten staan iets verder uit elkaar dan een golfswing met een golf ijzer. Hierdoor sta je stabieler en heb je meer evenwicht en balans. Door die stabiliteit heb je meer controle over je lichaam waardoor je je golfswing makkelijker kunt maken.

   2. Vaste routine met je golfclubs

    Doe een standaard ritueel voordat je gaat slaan. Maak bijvoorbeeld een oefenswing of iets waardoor je weet dat je meer ontspannen bent. Dit helpt om je te concentreren. Veel golfers veranderen hun vaste patroon zodra ze de grote jongen uit de tas halen.

   3. Veeg de golfclub weg

    Door je golfclub rustig weg te vegen blijft het clubblad de eerste 20 á 30 centimeter laag boven de grond waardoor je een soepelere swingbaan creëert. Door die soepelere swingbaan is je lichaam meer ontspannen en swing je veel makkelijker. Resultaat is een betere drive.

   4. Blijf kijken

    Dit geldt eigenlijk voor alle slagen! Het is toch de beste golftip die er is. Door te blijven kijken concentreer je jezelf en vergeet je de rest. Sla maar eens 3 ballen weg en denk daarbij maar aan 1 ding, blijven kijken

Verder slaan met een driver

Nu de basis stabiel is merk je al dat je de golfballen verder slaat. Dus niet alleen recht maar ook verder. Dit komt omdat je de bal beter raakt in de sweetspot. Je vertrouwen neemt toe dus het wordt tijd om er iets meer kracht op te zetten. Naast de 4 basis tip volgen hier nog 3 simpele tips om die bal nog iets verder weg te leggen.

Let op! Krijg je hierdoor (weer) een afwijking in je balvlucht dan gaan we weer terug naar de eerste 4 basistips.

   1. Bal opwaarts raken

    Probeer de bal niet neerwaarts maar juist meer opwaarts te raken. Je maakt een golfswing, en in plaats van dat je de bal raakt als je golfclub nog naar beneden gaat, moet je de bal juist raken als je golfclub weer omhoog gaat. Leg je bal nog iets verder naar je linkervoet als je hier moeite mee hebt.

   2. Sneller swingen

    Als alles lekker gaat dan mag je best iets sneller gaan swingen, of een klein beetje kracht zetten. Door sneller te swingen zal je lichaam een bepaalde torsie opbouwen wat ervoor zorgt dat er meer kracht achter het draaien ontstaat. Vergelijk het met een elastiekje die je opdraait en loslaat.

   3. Gewicht iets verplaatsen

    Bredere stand, focus op de bal, vegen, iets sneller weghalen maar gecontroleerd en zo stil mogelijk blijven staan bij de backswing. Je voelt je gewicht naar je rechterkant (voor de rechtshandige golfer) verplaatsen. Als je aan het einde van je backswing bent dan duw je het gewicht rustig naar je linkervoet en je zult zien dat je op deze manier iets meer kracht kunt zetten.

Beste Golf driver

Kun je verder slaan met een nieuwe driver? Ja, tuurlijk kan dat maar dat hoeft niet. Wel is het zo dat de nieuwe golf drivers makkelijker slaan! Een goede shaft op basis van je swingsnelheid en een nieuwe driver met de laatste technieken kan verdere afstanden creëren. Dit geeft weer vertrouwen en betere prestaties. Ook opzoek naar de beste golf driver? Check dan onderstaande modellen;

Golf driver aanbieding

Een driver kopen is niet goedkoop en profiteren van een aanbieding zou dus een goede optie zijn. Een golf driver kost al snel €350 á €400. Het beste is als je geen haast hebt met het kopen van een driver. Wacht gewoon rustig een aanbieding af en profiteer van hoge kortingen. Check regelmatig Golfaanbieder.nl voor golf driver aanbiedingen.

Afstanden golf driver

Vaak praten golfers vol trots over de afstanden die zij slaan met een driver. In de meeste gevallen zijn dit de ballen die zij 1 á 2 keer per ronde echt goed raken. Om je gemiddelde afstand te meten is het handig dat je van alle ballen die de fairway raken de afstand noteert. Deze afstanden tel je bij elkaar en deel je door het aantal keer dat je de fairway raakte. Doe dit een aantal golfrondes en bereken daarop je gemiddelde. Je kunt ook gebruik maken van afstandsmeter op bijvoorbeeld een drivingrange. sla 20 ballen en check je gemiddelde.

driver afstanden heren en dames

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Goedkoopste energie 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste smartwatch 2024? Check hier de modellen!

Beste smartwatch 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste smartwatch 2024? Check hier de modellen!

Beste koffiebonen 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste koffiebonen 2024? Check hier de boontjes!

Beste kerstcadeaus 2023

GOLF&BUSINESS:
De beste kerstcadeaus 2023? Check hier de cadeaus!

Beste laptop 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste laptop 2024? Check hier de modellen!

Beste tablet 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste tablet 2024? Check hier de modellen!

Gratis golftas

Dit keer verloten we een gratis golftas twv max. €200 naar keuze…

Beste airfryer 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste airfryer 2024? Check hier de modellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *