complete golfset

Golfset kopen advies

Waar moet je nou op letten bij een golfset kopen? Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van nieuwe golfclubs? De laatste jaren zijn er veel golfers die “fake” golfclubs online hebben gekocht. Wat de boeven met golfschoenen en golfkleding kunnen doen ze namelijk ook met golfclubs. Wij geven je in dit golf artikel advies voor het vinden van originele golfclubs. Gaan het hebben over een tweedehands golfset kopen op Marktplaats en geven je een paar handige tips voor het kopen van een echte golfset! Vaak zie je op het eerste oog geen verschil tussen een imitatie golfset en een originele. Pas als je goed naar de golfclubs of beter gezegd naar de kenmerken kijkt dan zie je het misschien. Er is nu genoeg imitatie golf materiaal te koop, maar dat koop jij toch niet, toch?

Golfset 2e hands

Als we het over een tweedehands golfset hebben dan hebben we het vooral over golfclubs via Marktplaats. Er zijn jaren geweest dat Marktplaats werd overspoeld door imitatie golfsets en met name golf drivers. Vooral merken golfclubs als Callaway en Taylormade waren populair om na te maken en te verkopen. Op het eerste oog zag je geen verschil en dat maakte het vinden van dit soort praktijken erg lastig.

Originele golfset

Als je deze golfclubs niet naast elkaar houdt, dan weet jij echt niet welke fake en welke golfclubs origineel zijn. Zelfs bij het “naast elkaar houden” zie je het niet meteen. Je koopt je golfclubs online, ver weg en lekker goedkoop. Je hebt op dat moment geen idee dat het imitatie golfclubs zijn. Ook als ik deze imitatie R11 Taylormade golfclubs online zou bestellen en binnenkrijg, dan had ik het niet gezien. Ik zou zelfs enthousiast zijn omdat het gewoon mooie golfclubs zijn. Het echte probleem zit ook niet aan de buitenkant maar aan de binnenkant van deze clubs. De echte Golffabrikanten van de beste golfclubs zijn gespecialiseerd om de nieuwste technieken toe te passen in zo’n golfclub en dat zijn de “nep” fabrikanten niet! Het ontwerp en het uiterlijk kunnen ze perfect namaken, maar de binnenkant is vaak echt troep. Waar er bij de originele golfclubs een perfecte gewichtsverdeling is toegepast, is dat bij de imitatie golfset niet zo. Vaak zijn deze golfclubs leeg of zitten de gewichten op de verkeerde plek en zodoende zijn deze golfclubs of golfsets waardeloos!

Golfclubs kopen tips

1- Lees reviews over de verkoper van de golfclubs

Je hebt mooie golfclubs gevonden en het eerste wat je dan doet is de naam van het bedrijf  waar je de golfclubs gaat kopen opzoeken via Google. Liever 30 minuten zoeken naar reviews van golfclubs, dan over 2 maanden een gebroken golfclub of een golfset die je kunt weggooien.

2- Serie nummers op golfclubs

Alle originele golfclubs hebben een serienummer. Vaak zit deze onder de grip of op het clubhead. Probeer ook deze nummers te achterhalen.

3- Te goedkope golfclubs

Je kunt geen originele golfclubs met 80% korting kopen. Al helemaal niet als het een nieuw type betreft. Denk nou niet dat je een perfecte deal hebt gesloten. Dit kan gewoon niet!

4- Bestel eerst 1 golfclub in plaats van een hele golfset

Als de leverancier dit niet doet, dan weet je al bijna genoeg. In Nederland zijn er veel golfshops die jou best een ijzertje willen geven om uit te proberen. Bij de online golfshops is het misschien lastiger, maar als je contact met ze opneemt komt het allemaal goed.

5- Doe de magneettest op de golfclubs

Als de leverancier zegt dat de golfclubs van titanium zijn dan moet je er een magneet tegen houden. Blijft de magneet plakken dan zijn de golfclubs nep. Een magneet blijft namelijk niet plakken op titanium.

6- Complete golfsets in verpakking

Vaak worden van de echte golfmerken geen complete sets verkocht. Dus geen “package deals” van ijzers, putter, woods en een golf driver in één koop. Alles wordt los verkocht. Dus losse golfclubs van PW t/m 5, apart de golf driver, putter etc.

7- Golfclubs van hier tot Tokio

Waar ga je golfclubs kopen? Dat je online om je heen kijkt is prima, maar om nou een deal te sluiten in Tokio voor een golfset. Bedenk goed dat als je golfclubs in Nederland koopt en er is iets mis, dat je dan 9 van de 10 keer garantie hebt bij de golfshop en terug kunt gaan. In Tokio wordt dat lastig. Koop niet bij een site in China, Japan etc.

Beste Golfset kopen

De enige echte golftip die we je geven is; betaal iets meer en profiteer van kwaliteit. Er zijn ondertussen genoeg deals en aanbiedingen die ervoor zorgen dat je nieuwe golfclubs betaalbaar zijn. Laat je goed informeren, neem de tijd voor het aanschaffen van een nieuwe golfset en ga ook golfclubs vergelijken. Golfer A slaat super met een Mizuno golfset, maar jij hebt misschien wel veel meer gevoel bij een Ping setje. Het beste zou eigenlijk zijn als je golfclubs laat aanmeten. De juiste lengte, lie, gewichten en golfclubs voor jouw lichaam. Dit komt je golfspel alleen maar ten goede.

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Ping G430 driver

De nieuwe driver van Ping, de G430! In 2023 de driver waar Ping de markt mee probeert te veroveren. 3 knallers met ieder hun eigen specs. Afstand en vergevingsgezindheid staat voorop!

Callaway Paradym driver

De nieuwe driver van Callaway, de Paradym! Volgens Callaway zelf kan dit de #1 driver van 2023 worden die geschikt is voor elk niveau golfer. Check hier meer info over deze nieuwe modellen.

Golf slice

Heb jij dat ook? Dat je met je dikke golf driver vaak een afwijking naar rechts hebt. Een slice noemen we dat en hier hebben we een oplossing voor!

Duurste golftas

Opzoek naar de duurste golftas oftewel “the most expensive golfbag”? In dit golf artikel geven we je een paar mooie voorbeelden van dure golftassen van diverse golfmerken

Taylormade Stealth driver

Taylormade Stealth driver, alleen naam klinkt al beestachtig! Gelukkig is het niet alleen de naam die krachtig is maar ook de driver zelf.

Beste driver 2022

De beste drivers 2022? In dit golf artikel een handig overzicht van de modellen van afgelopen jaar!

Titleist TSR driver

En daar is ie dan, de nieuwe driver van Titleist, de TSR! Volgens experts is dit een kanon en zal dit de #1 driver van de tour worden! Check hier meer info over de nieuwe modellen.

PGA Tour 2K23

Hij is terug, Tiger Woods, in de nieuwe PGA Tour 2K23 golf game! Wordt dit de beste golf game ooit?