complete golfset

Golfset kopen advies

Waar moet je nou op letten bij een golfset kopen? Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van nieuwe golfclubs? De laatste jaren zijn er veel golfers die “fake” golfclubs online hebben gekocht. Wat de boeven met golfschoenen en golfkleding kunnen doen ze namelijk ook met golfclubs. Wij geven je in dit golf artikel advies voor het vinden van originele golfclubs. Gaan het hebben over een tweedehands golfset kopen op Marktplaats en geven je een paar handige tips voor het kopen van een echte golfset! Vaak zie je op het eerste oog geen verschil tussen een imitatie golfset en een originele. Pas als je goed naar de golfclubs of beter gezegd naar de kenmerken kijkt dan zie je het misschien. Er is nu genoeg imitatie golf materiaal te koop, maar dat koop jij toch niet, toch?

halve golfset beginners

Golfset 2e hands

Als we het over een tweedehands golfset hebben dan hebben we het vooral over golfclubs via Marktplaats. Er zijn jaren geweest dat Marktplaats werd overspoeld door imitatie golfsets en met name golf drivers. Vooral merken golfclubs als Callaway en Taylormade waren populair om na te maken en te verkopen. Op het eerste oog zag je geen verschil en dat maakte het vinden van dit soort praktijken erg lastig.

Originele golfset

Als je deze golfclubs niet naast elkaar houdt, dan weet jij echt niet welke fake en welke golfclubs origineel zijn. Zelfs bij het “naast elkaar houden” zie je het niet meteen. Je koopt je golfclubs online, ver weg en lekker goedkoop. Je hebt op dat moment geen idee dat het imitatie golfclubs zijn. Ook als ik deze imitatie R11 Taylormade golfclubs online zou bestellen en binnenkrijg, dan had ik het niet gezien. Ik zou zelfs enthousiast zijn omdat het gewoon mooie golfclubs zijn. Het echte probleem zit ook niet aan de buitenkant maar aan de binnenkant van deze clubs. De echte Golffabrikanten van de beste golfclubs zijn gespecialiseerd om de nieuwste technieken toe te passen in zo’n golfclub en dat zijn de “nep” fabrikanten niet! Het ontwerp en het uiterlijk kunnen ze perfect namaken, maar de binnenkant is vaak echt troep. Waar er bij de originele golfclubs een perfecte gewichtsverdeling is toegepast, is dat bij de imitatie golfset niet zo. Vaak zijn deze golfclubs leeg of zitten de gewichten op de verkeerde plek en zodoende zijn deze golfclubs of golfsets waardeloos!

Golfclubs kopen tips

1- Lees reviews over de verkoper van de golfclubs

Je hebt mooie golfclubs gevonden en het eerste wat je dan doet is de naam van het bedrijf  waar je de golfclubs gaat kopen opzoeken via Google. Liever 30 minuten zoeken naar reviews van golfclubs, dan over 2 maanden een gebroken golfclub of een golfset die je kunt weggooien.

2- Serie nummers op golfclubs

Alle originele golfclubs hebben een serienummer. Vaak zit deze onder de grip of op het clubhead. Probeer ook deze nummers te achterhalen.

3- Te goedkope golfclubs

Je kunt geen originele golfclubs met 80% korting kopen. Al helemaal niet als het een nieuw type betreft. Denk nou niet dat je een perfecte deal hebt gesloten. Dit kan gewoon niet!

4- Bestel eerst 1 golfclub in plaats van een hele golfset

Als de leverancier dit niet doet, dan weet je al bijna genoeg. In Nederland zijn er veel golfshops die jou best een ijzertje willen geven om uit te proberen. Bij de online golfshops is het misschien lastiger, maar als je contact met ze opneemt komt het allemaal goed.

5- Doe de magneettest op de golfclubs

Als de leverancier zegt dat de golfclubs van titanium zijn dan moet je er een magneet tegen houden. Blijft de magneet plakken dan zijn de golfclubs nep. Een magneet blijft namelijk niet plakken op titanium.

6- Complete golfsets in verpakking

Vaak worden van de echte golfmerken geen complete sets verkocht. Dus geen “package deals” van ijzers, putter, woods en een golf driver in één koop. Alles wordt los verkocht. Dus losse golfclubs van PW t/m 5, apart de golf driver, putter etc.

7- Golfclubs van hier tot Tokio

Waar ga je golfclubs kopen? Dat je online om je heen kijkt is prima, maar om nou een deal te sluiten in Tokio voor een golfset. Bedenk goed dat als je golfclubs in Nederland koopt en er is iets mis, dat je dan 9 van de 10 keer garantie hebt bij de golfshop en terug kunt gaan. In Tokio wordt dat lastig. Koop niet bij een site in China, Japan etc.

Golfclubs kopen

Ben je opzoek naar nieuwe golfclubs of wil je een nieuwe golfset kopen? Klik dan op 1 van onze golfmerken!


Shafts golfclubs


We kennen 2 soorten shafts, namelijk de stalen of de graphite shafts. Er gaan verschillende verhalen over de kwaliteit, flexibiliteit en wat voor soort type golfer je bent maar tegenwoordig zie je elk niveau golfer met beide shafts spelen. Vroeger zeiden ze dat de stalen shaft voor de snelle golfswing was en de graphite shaft voor de trage golfswing, maar nu zijn beide types gemaakt voor elk niveau. Je zult het dus echt moeten testen op de drivingrange of bij de golfshop.

IJzers


Het verschilt per golfmerk hoeveel ijzers (zo noem je de golfclubs) er in een golfset zitten. Als we uitgaan van het “gemiddelde” aantal dan zitten de ijzers PW t/m 5 in je golftas. Het komt soms voor dat deze golfsets zijn aangevuld met ijzer 3 en 4 en daarnaast misschien wel een SW oftewel de Sandwedge. Stel je zelf een golfset samen dan kun je net zoveel golfclubs kopen als dat je zelf wilt. Houd er wel rekening mee dat je max. 14 golfclubs in je golftas mag hebben tijdens je rondje golf.

Wedges


Als beginnende golfer zul je de graden wedges niet zo snel aanschaffen en al helemaal niet als er een SW in je golfset zit. Het zijn vaak de gevorderde golfers die deze wedges kopen om hun golfspel te verbeteren. Graden wedges heb je in verschillende graden en zijn bedoelt voor het korte spel. Denk hierbij aan afstanden tussen de 30 en 100 meter..

Putter


De golfclub die het meeste gebruikt tijdens het golfspel wordt is de golf putter. Het is dan ook belangrijk dat je vertrouwen in je golf putter hebt om beter te scoren. Bij de meeste bekende merken wordt er geen putter bij een golfset geleverd, deze dien je los te kopen. Er zijn diverse soorten putters te koop en neem dan ook je tijd om de juiste aan te schaffen.

Fairwaywood


De fairwaywood is de golfclub waarmee veel golfers afslaan voordat ze de grote golf driver gaan gebruiken tijdens hun golfronde. De fairwaywoods zijn er in verschillende graden en zoals de naam al zegt, kun je er makkelijk mee vanaf de fairway slaan. De fairwaywoods zijn een kruising van een kleine driver en een grote rescue club.

Golf driver


De golf driver is de golfclub waar de meeste afstand mee wordt gehaald. Voordat je de driver echt goed onder controle hebt ben je al wat golfrondjes verder. Amateur golfers met een gemiddeld golf handicap slaan tussen de 180 en 200 meter met de driver. Lage handicappers slaan richting de 240 meter en professionals zoals Joost Luiten rond de 270 meter.

Beste Golfset kopen

De enige echte golftip die we je geven is; betaal iets meer en profiteer van kwaliteit. Er zijn ondertussen genoeg deals en aanbiedingen die ervoor zorgen dat je nieuwe golfclubs betaalbaar zijn. Laat je goed informeren, neem de tijd voor het aanschaffen van een nieuwe golfset en ga ook golfclubs vergelijken. Golfer A slaat super met een Mizuno golfset, maar jij hebt misschien wel veel meer gevoel bij een Ping setje. Het beste zou eigenlijk zijn als je golfclubs laat aanmeten. De juiste lengte, lie, gewichten en golfclubs voor jouw lichaam. Dit komt je golfspel alleen maar ten goede.

Titleist

beste titleist golfset

Callaway

beste golfset callway

Taylormade

beste golfset taylormade

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief