Beste driver voor beginners

Je bent een beginnende golfer en natuurlijk wil je dan weten wat de beste driver voor beginners is! Allereerst complimenten dat jij die grote rakker wel uit je golftas durft te halen, want veel beginnende golfers slaan nog niet graag met hun driver af. Geen controle, toch een iets andere golfswing, niet geleerd tijdens de golflessen en allerlei andere punten waarom deze golfclub niet gebruikt wordt. In dit golf artikel gaan we het hebben over de beste driver voor beginners, waar je op moet letten bij het kopen van een driver en we geven je een paar handige tips om een rechte drive te slaan.

golfclubs

Beste golf drivers

We beginnen meteen bij de meest gestelde vraag; wat is de beste golf driver? Als we het hebben over de beste golf drivers dan zijn dat drivers die goed uit de reviews komen en getest zijn op verschillende onderdelen. Zijn dit dan ook gelijk de beste drivers voor de beginnende golfer? Nee, niet altijd helaas! Uiteraard zijn de modellen van tegenwoordig niet te vergelijken met die van vroeger en zal je als beginnend golfer sowieso veel voordeel hebben bij de drivers van nu. De technologie in golfclubs is zo veranderd dat bijna elk golfmerk wel goede golfclubs maakt. Een aantal bekende merken is gespecialiseerd in het ontwikkelen van golf drivers en deze behoren toch echt wel tot de beste ter wereld. Denk hierbij Honma, Callaway, Titleist en TaylorMade.

Welke driver voor beginners

Als beginnende golfer wil je vooral een driver die makkelijk slaat. Hiermee bedoelen we een vergevingsgezinde driver, een driver die ervoor zorgt dat als je de bal wat minder raakt toch nog best goed raakt.

Loft driver
Wij adviseren altijd een driver met iets meer loft dan normaal om ervoor te zorgen dat de bal wat makkelijker omhoog gaat. Daarmee haal je wel iets minder afstand maar raak je de bal beter en dat zorgt er weer voor dat je de fairway meer weet te vinden. Drivers kennen vaak een loft tussen de 8.5 en 10. Ga als beginnende golfer voor een driver met minimaal 12 graden loft.

Shaft driver
De flexibiliteit van de shaft is belangrijk in de zoektocht naar een goede driver voor beginners. Heb je echt een snelle golfswing dan is een stiff shaft een aanrader maar anders moet je echt een regular shaft kopen. Minder snel swingen is meer controle!

Hoe kies ik de juiste driver?

Heel simpel, door een paar modellen uit te proberen op de drivingrange of op een golfsimulator. Ga naar bijvoorbeeld JumboSports en probeer eens een aantal modellen uit. Laat je golfswing analyseren en combineer deze 2. Welke golfclub ligt lekker in de hand en met welke golfclub sla je goed volgens de data? Tegenwoordig kun je onder andere bij JumboSports diverse modellen drivers met verschillende shafts en lofts uitproberen om zo het verschil te voelen.

Wel of geen driver beginnende golfer?

WEL! Tuurlijk moet ook een beginnende golfer een driver in de tas hebben. Met een golf driver afslaan is juist superleuk en je leert er heel veel van. Hoe lekker is het dat je vanaf de tee meteen iets meer afstand haalt? Is er dan een merk op de markt die een driver verkoopt waarmee je echt makkelijk kunt slaan? Ja, en dat merk heet Honma! Het golfmerk Honma verkoopt golfclubs die het meest vergevingsgezind zijn en waarmee je de bal echt heel makkelijk kunt raken, ook al raak je deze niet perfect in de sweetspot.

honma golf driver heren

Golf driver kopen tips

Online vind je veel informatie en advies voor het kopen van de juiste driver voor beginners. Het is echter wel zo dat veel van deze zogenaamde (golf) websites belang hebben bij een golfmerk en zich in alle bochten wringen om jou juist dat ene merk golf driver te laten kopen. Mocht je toch de keuze hebben gemaakt check dan de volgende 5 punten;

 1. Golfmerken testen
  Je hele golfset bestaat uit Callaway golfclubs, maar als je makkelijkere drives slaat met een Taylormade driver dan moet je die kopen. Veel tourspelers golfen namelijk ook met diverse golfmerken. Richt je pijlen dus niet op 1 golfmerk maar ga golf drivers vergelijken.
 2. Goedkope golfdriver kopen
  De hoofdprijs betalen voor golfclubs of een golf driver wil niemand, maar investeer die paar extra euro’s toch maar wel in een goeie golf driver. Je krijgt achteraf echt spijt als je de juiste golf driver hiervoor hebt laten lopen.
 3. Advies van een golfshop
  De golfshop! Laat je golfswing analyseren met een simulator. Sla 50 golfballen met 5 verschillende golf drivers die worden aanbevolen door de verkoper. Mocht je 2 drivers hebben gevonden die je wel interessant vindt dan neem je die mee naar de driving range (tip 4). Tijdens zo’n analyse kom je erachter welke loft, shaft en driver je nodig hebt.
 4. Neem een demo driver mee
  Het mooie aan de golfshops op een golfbaan is dat je er gelijk je golfdriver kunt testen op de driving range. Tegenwoordig zie je ook dat veel golfshops die niet aan de golfbanen zitten dit doen. Even een kopietje van je paspoort en borg en slaan maar.
 5. Originele golf driver kopen met garantie
  Een goedkope golf driver uit China, Japan of Amerika kopen kan je veel geld besparen, maar de ellende is vaak ook groot. In de afgelopen 13 jaar dat ik actief ben in de golfsport heb ik veel ellende van replica golf drivers voorbij zien komen. Gebroken shafts na 3x slaan en een clubhead die uit elkaar barst. Golfshop in Nederland = garantie = niet goed geld terug.

Titleist TSI

titleist tsi

Mizuno ST

Mizuno SG driver

Ping G425

Mizuno SG driver

Callaway Rogue


Taylormade Stealth

Taylormade stealth driver

Srixon ZX

Srixon ZX5

Golfdriver kopen

Ben je opzoek naar een nieuwe driver? Met welk golfmerk wil je spelen dan? Klik op 1 van onze golfmerken voor meer informatie.


Golf driver aanbieding?

Wij promoten vaak JumboSports als het gaat om golfclubs, golftassen, golfballen of andere golfartikelen. Jumbo Golf heeft een breed assortiment aan golfspullen, scherpe prijzen, bekende golfmerken en vaak leuke golf aanbiedingen. Daarnaast heeft Jumbo golf ook nog diverse vestigingen in Nederland.

jumbo golf en hockey

Golfaanbieder.nl nieuwsbriefGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *