driver golf

Hoe gebruik ik mijn driver?

Je hebt een mooie golf driver in je golftas, maar deze gebruik je veel te weinig. Of je gebruikt je golf driver wel, maar je slaat de golfbal overal naar toe behalve de juiste richting, namelijk de fairway op. Misschien swing je wel lekker maar zou je iets meer afstand met je driver willen slaan. Geen paniek dit zijn veel voorkomende problemen met een golf driver. In dit golf artikel de beste golf driver tips en en aandacht voor de term golf driver slaan. Daarnaast gaan we in op “makkelijke drivers” want een driver moet natuurlijk wel bij je passen!

golf-driver

Een rechte drive slaan

Toch is de golf driver golfswing geen extreem moeilijke slag om onder controle te krijgen. Het zou eigenlijk makkelijker moeten zijn want het clubhead van de golf driver is veel groter dan van al je andere golfclubs. Het ligt dan ook niet aan de grote van je clubhead maar aan de lengte van je shaft en de graden van je golfclub. Des te lager het aantal graden des te moeilijker! Als je zoekt op golf driver swing of verder slaan met driver dan kom je al snel een aantal golffilmpjes tegen van de jongens MeandMy-golf. Zij laten in enkele stappen zien hoe je de golfbal makkelijk en goed kon raken met je driver.

Golf driver golfswing tips

1- Bredere stand bij gebruik van je driver
Je voeten staan iets verder uit elkaar dan een golfswing met een ijzer. Hierdoor sta je stabieler en heb je meer evenwicht en balans. Door die stabiliteit heb je meer controle over je lichaam waardoor je je golfswing makkelijker kunt maken.

2- Vaste routine met je golfclubs
Doe een standaard ritueel voordat je gaat slaan. Maak bijvoorbeeld een oefenswing of iets waardoor je weet dat je meer ontspannen bent. Dit helpt om je te concentreren. Veel golfers veranderen hun vaste patroon zodra ze de grote jongen uit de tas halen.

3- Veeg de golfclub weg
Door te vegen blijft het clubblad de eerste 30 centimeter laag boven de grond waardoor je een soepelere swingbaan creëert. Door die soepelere swingbaan is je lichaam meer ontspannen en swing / routeer je veel makkelijker.

4- Blijf kijken naar de bal
Dit geldt bij alle slagen! Het is toch de beste golftip die er is. Door te blijven kijken concentreer je jezelf en vergeet je de rest. Sla maar eens 3 ballen weg en denk daarbij maar aan 1 ding; blijven kijken.

Makkelijke golf driver swing

4 makkelijke golf driver swing tips zonder je golfswing te veranderen of een andere golf driver te kopen. Geen ingewikkelde toepassingen waardoor je het hele golfswing gevoel kwijt bent. Wat wel helpt is het juiste materiaal.
Heb je bijvoorbeeld een hoge swingsnelheid, dan helpt een club met een stiff-flex shaft beter. De meeste nieuwe drivers helpen je natuurlijk ook een handje om de bal makkelijker en beter te raken. De vergevingsgezindheid is van de nieuwere golfclubs veel hoger dan de golfclubs van vroeger. Maar zoals Seve Ballesteros zei; Je kan golfen of je kan het niet! Iedereen heeft zijn of haar eigen golfswing. Kijk maar naar de eigenaardige swings van Jim Furyk en John Daly in vergelijking met de stabiele golf swing van Rory McIlroy.

Driver kopen

Ben je opzoek naar golfclubs of wil je nieuwe golfset kopen? Check dan onze pagina golfclubs kopenmet handige informatie over een complete golfset, ijzers of golf driver. Wil je direct naar golfclubs aanbiedingen? Klik dan op 1 van onze golfmerken!


Golf driver kopen?

Wil je echt geld besparen bij de aanschaf van een nieuwe golf driver dan moet je toch even opzoek naar de beste aanbiedingen. Meestal heeft Golfaanbieder.nl al de beste deals en aanbiedingen van golfclubs voor je gezocht. Wil je voordat je overgaat tot de aanschaf van nieuwe golfclubs toch meer informatie willen? Check dan de pagina golf driver kopen

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Goedkoopste energie 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste smartwatch 2024? Check hier de modellen!

Beste smartwatch 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste smartwatch 2024? Check hier de modellen!

Beste koffiebonen 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste koffiebonen 2024? Check hier de boontjes!

Beste kerstcadeaus 2023

GOLF&BUSINESS:
De beste kerstcadeaus 2023? Check hier de cadeaus!

Beste laptop 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste laptop 2024? Check hier de modellen!

Beste tablet 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste tablet 2024? Check hier de modellen!

Gratis golftas

Dit keer verloten we een gratis golftas twv max. €200 naar keuze…

Beste airfryer 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste airfryer 2024? Check hier de modellen!

Comments 4


  1. Hoi, super dit! Vooral het vegen werk goed. Ik denk dat als je daar aan denkt dat je de rest vergeet. Des te minder gedachten hoe beter. Ik wil ook meer afstand halen! Graag een volgende tip. groet. Thomas handicap 32


  2. Leuk artikel!
    Als je video bekijkt lijkt het makkelijk. Praktijk is toch anders maar blijf oefenen.


  3. Is een golfboard in Nederland te koop en xo ja , wat is de prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *