Hoe gebruik ik mijn driver?

Golfswing driver

Heb jij dat ook, dat je een mooie golf driver in je golftas hebt, maar deze eigenlijk te weinig gebruikt. Of je gebruikt je golf driver wel, maar je slaat de golfbal overal naar toe behalve de juiste richting (fairway) op? Geen paniek dit zijn veel voorkomende problemen met een golf driver waar ik zelf ook jaren mee op de golfbaan stond. Ik zal je zeggen, ik heb de eerste 2 jaar dat ik golf speelde bijna nooit mijn golf driver gebruikt. Domweg omdat ik er geen vertrouwen in had en geen goeie golfswing voor de driver kon vinden. Op de drivingrange sloeg ik de ballen meestal wel goed, maar als ik een rondje liep dan liet ik mijn driver na 2 holes alweer in me golftas! In dit golf blog geven we je een paar golfswing tips. Deze tips helpen je om je makkelijker die rechte drives te slaan met je driver. Je krijgt hierdoor meer vertrouwen in je golf driver en dat helpt je die slice en die fade te voorkomen.

Een rechte drive slaan

Toch is de golf driver golfswing geen extreem moeilijke slag om onder controle te krijgen. Het zou eigenlijk makkelijker moeten zijn want het clubhead van de golf driver is veel groter als die van al je andere golfclubs. Ik ben eerst een paar golfboekjes gaan uitpluizen en kwam al snel op een artikel in Golfers Magazine met een uitleg van tourspeler Michael Campbell. Hij liet in 4 stappen zien hoe je de bal makkelijk en goed kon raken. Ik ben met deze 4 punten naar de driving-range gegaan en het werkte. Kijk hier naar de swing van Michael Campbell. Kijk hoe hij staat, de club wegveegt en blijft kijken naar de bal, zo simpel!

 

Golf driver golfswing tips

1- Bredere stand bij gebruik golf driver
Je voeten staan iets verder uit elkaar dan een golfswing met een ijzer. Hierdoor sta je stabieler en heb je meer evenwicht en balans. Door die stabiliteit heb je meer controle over je lichaam waardoor je je golfswing makkelijker kunt maken.

2- Vaste routine met je golfclubs
Doe een standaard ritueel voordat je gaat slaan. Maak bijvoorbeeld een oefenswing of iets waardoor je weet dat je meer ontspannen bent. Dit helpt om je te concentreren. Veel golfers veranderen hun vaste patroon zodra ze de grote jongen uit de tas halen.

3- Veeg de golfclub weg
Door te vegen blijft het clubblad de eerste 30 centimeter laag boven de grond waardoor je een soepelere swingbaan creeƫrt. Door die soepelere swingbaan is je lichaam meer ontspannen en swing / routeer je veel makkelijker.

4- Blijf kijken naar de bal
Dit geldt bij alle slagen! Het is toch de beste golftip die er is. Door te blijven kijken concentreer je jezelf en vergeet je de rest. Sla maar eens 3 ballen weg en denk daarbij maar aan 1 ding; blijven kijken.

Dit zijn dus 4 makkelijke golf driver swing tips zonder je golfswing te veranderen of een andere golf driver te kopen. Geen ingewikkelde toepassingen waardoor je het hele golfswing gevoel kwijt bent. Wat wel helpt is het juiste materiaal. Heb je bijvoorbeeld een hoge swingsnelheid, dan helpt een club met een stiff-flex shaft beter. De meeste nieuwe drivers helpen je natuurlijk ook een handje om de bal makkelijker en beter te raken. De vergevingsgezindheid is van de nieuwere golfclubs veel hoger dan de golfclubs van vroeger. Maar zoals Seve Ballesteros zei; Je kan golfen of je kan het niet! Iedereen heeft zijn of haar eigen golfswing. Kijk maar naar de eigenaardige swings van Jim Furyk en John Daly in vergelijking met de stabiele golf swing van Rory Mclroy.

Golf driver kopen?

Wil je echt geld besparen bij de aanschaf van een nieuwe golf driver? Dan moet je toch even opzoek naar de beste aanbiedingen. Meestal heeft Golfaanbieder.nl al de beste deals en aanbiedingen van golfclubs voor je gezocht. Wil je voordat je overgaat tot de aanschaf van nieuwe golfclubs toch meer informatie willen? Check dan de pagina golfdriver kopen

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Comments 3

  1. Hoi, super dit! Vooral het vegen werk goed. Ik denk dat als je daar aan denkt dat je de rest vergeet. Des te minder gedachten hoe beter. Ik wil ook meer afstand halen! Graag een volgende tip. groet. Thomas handicap 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.