Golfen in Turkije Belek

Misschien heb je het Turkish airlines Open gekeken of heb je andere golfers weleens horen praten over golfen in Turkije Belek. We hebben het dan over het “golfmekka” van Europa. In dit golfblog geven we je een paar tips voor leuke en goedkope golfreizen naar deze fantastische golfbestemming. En we geven je een kleine indruk hoe het is om te golfen in Turkije, delen onze ervaring en hebben een leuke video om zelfs ’s avonds te golfen op onder andere de verlichte golfbaan van de Carya golfclub.

Golfreizen Turkije

Laten we beginnen met de vliegreis! Binnen 3,5 uur vliegen vanaf Schiphol en ongeveer een half uur rijden vanaf het vliegveld Antalya, ligt Belek. In Belek liggen meer dan 12 golfbanen in een straal van ca. 13 km. Dit zijn niet de minste banen, want een aantal banen dienen als PGA baan, waar grote toernooien worden gehouden, zoals het Turkisch Airlines Open met bekende golfers. Alle golfbanen zijn mooi, uitdagend, hebben super mooie fairways en ieder heeft zijn eigen karakter. Het leuke van sommige banen in Belek, is dat ze zijn ontworpen door een bekende golfer. Zo heb je de Montgomerie-Course, de Nick Faldo, en zo zijn er nog een paar.

Golfbanen in Belek

Fantastische golfbanen, mooi weer, luxe hotels, schitterende fairways en strakke greens mogen het zicht van Belek bedienen. In onderstaand overzicht staan de beste golfbanen in Belek. Schrik niet, sommige golfbanen vragen een zeer hoog greenfee-tarief voor een 18 holes ronde. Hotels (allinn) zijn goed te betalen, maar daarin tegen zijn de greenfee prijzen bijna “te gek” in Belek. Vaak zijn er wel goede deals te sluiten met de golfbanen maar dat ligt eraan met hoeveel golfers je komt, hoe vaak wilt golfen, en in welk hotel je verblijft. Ook het van tevoren reserveren van je greenfee kan je geld besparen. Let vooral op de greenfee package deals

Antalya GC Pasha Course
Antalya GC SultanCourse
Carya Golf Course
Cornelia Faldo Course
Dunes Golf club Sueno
Gloria “New Course”
Gloria “Old Course”
Gloria “Verde Course”
Kaya Golf Course
Montgomerie Golf Club
National Golf Club
Lykia GolfClub
National Golf Club executive 9- holes
Pines Golf Club Sueno
Robinson Club Nobilis
Titanic golf

Beste golfbanen Turkije

Er zijn tal van mooie golfbanen in Turkije Belek met ieder hun eigen karakter. Toch springen er wat ons betreft wel 5 golfbanen uit die tot de top behoren.

 • The Montgomerie Maxx Royal
 • Carya Golfclub
 • Gloria Golf club
 • Çornelia Golfclub
 • The National golf

In deze top 5 beste golfbanen van Turkije staat ook de Carya Golfclub die als eerste een verlichte golfbaan heeft gerealiseerd om ook in de avond te kunnen golfen, heel tof!

Golfreizen Turkije all inclusive

Als Turkije in de reiswereld ergens om bekend staat dan is het de all inclusive formule. Dit geld ook voor de golfvakanties want er worden jaarlijks tienduizenden all inclusive golfreizen naar Turkije geboekt. Wat zit er allemaal in een all inclusive golfvakantie?

 1. Vliegreis naar Turkije inclusief golfbagage
 2. Transfer naar hotel
 3. Overnachtingen
 4. Eten en drinken
 5. Greenfees (soms los te boeken)

In sommige gevallen als hotel niet aan de golfbaan zelf ligt of je gaat een andere baan in de buurt spelen dan moet je zelf een taxi betalen. Het hotel regelt de taxi en deze brengt en haalt je voor een schappelijke prijs.

Hotels aan de golfbaan Turkije Belek

Als je naar Belek gaat kies dan altijd voor een all inclusive 5 sterren hotel. Lekker luxe, netjes en onbeperkt eten en drinken. Denk nou niet dat je in een “vreetschuur” komt, want alles is netjes, luxe en gezellig ingericht. Je hebt een ruime keuze en het eten is altijd erg goed verzorgd. Ook de kamers zijn bijna altijd ruim en schoon. Wat misschien ook wel belangrijk en makkelijk is, is als je aan een golfbaan zit. Tuurlijk liggen bijna alle hotels dichtbij een golfbaan, maar het zou wel erg prettig zijn dat je binnen 2 minuten op de drivingrange staat.

Voordelen van een hotel aan een golfbaan:

 • speciale greenfee prijzen voor hotelgasten
 • je kunt elke dag even oefenen
 • het scheelt je transfer kosten naar de golfbaan (taxi)
 • veel andere golfers in het hotel
 • in veel gevallen onbeperkt gebruik van golfbaan en faciliteiten

Beste maanden om te golfen in Turkije?

In Turkije is het bijna het hele jaar mooi weer. De beste maanden om te golfen in Turkije zijn februari, maart, oktober en november. Lekker weer is fantastisch maar het hoeft geen 32 graden te zijn op de golfbaan. In deze maanden ligt de temperatuur rond de 20 graden en liggen de golfbanen er fantastisch bij en zijn de prijzen in deze periode goedkoper. Ga je bv. in mei dan betaal je al gauw €300,- p.p. meer voor je hotel.

Carya-golf-belek-turkije

Golfvakantie Belek

De keuze is enorm als het gaat om golfreizen naar Belek. Oneindig veel aanbieders met allemaal een leuk golfpakket. Let hierbij wel op wat je allemaal voor je geld krijgt! Regelmatig zien wij aanbieders met een “addertje onder de fairway”. Lekker goedkoop golfen in Turkije denk je dan, maar dan komen er nog een hoop extra kosten bij.

Waar moet je op letten?

 • aantal dagen
 • vlucht en vluchttijden
 • logies, all inclusive of ultra all inclusive
 • bagage kosten
 • transfers
 • golfbag vervoer en de kosten hiervan
 • 9 of 18 holes golfen en op welke banen
 • welke starttijden?

Om je een voorbeeld te geven gaan wij vaak naar Riu Kaya Belek Hotel en dit boeken we via Corendon. Een soort van sport-hotel met een golfbaan naast de deur (dus veel golfers) tennisbanen, ruime kamers en goed eten. Als je op de baan zelf speelt of wilt oefenen en je loopt met je golftas langs de receptie dan belt de manager al iemand van de golfbaan om je op te halen met een golfbuggy. Echt waar, het is twee minuten lopen maar het hotel wilt dat de klant zich koning voelt. Dit hotel is bij verschillende reisorganisaties te boeken en daar is al winst te behalen. Er zitten prijsverschillen in tussen de €35 en €150. Een klein uurtje online zoeken is geld besparen.

Golfen in het buitenland?

Voordat je een golfreis gaat boeken om te golfen in het buitenland moet je natuurlijk wel over een paar dingen nadenken.

 • Wat is je budget voor een golfreis?
 • In welk land wil je golfen?
 • Golfclubs mee in het vliegtuig?
 • Boek je zelf de greenfees of moet de golfreis aanbieder dit regelen?
 • Wil je een All inclusive golfreis?
 • Hoe vaak wil je golfen op je golfreizen?
 • Huur je een auto tijdens je golfvakantie?
 • Ben je alleen opzoek naar goedkope golfreizen?

Comments 4


 1. Ik ga al 12jaar naar Kaya( 10 jaar met corendon-golf.nl) en sinds 2016 kan ik niet meer boeken langs corendon ,vermits de golfreizen bij corendon zijn stopgezet . Ik ben de laaatste 2 jaar met Tui- reizen geweest, maar dit is duurder, en die bieden ook geen 1persoonskamer aan.


 2. Turkije is erg mooi. Zoals jullie schrijven is Belek echt een golfparadijs voor alle golfers.


 3. Wij gaan al vele jaren naar Belek boeken dan via corendon golfbaan Carya. Aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *