5 beste golfbanen in Turkije

Golfen in Turkije? Voor de echte golfliefhebber is er in Turkije maar één plek waar hij echt tot zijn recht komt, Belek. Belek is een relatief nieuwe toeristische bestemming. Toeristen komen ook voor de heerlijke stranden, de prachtige natuur die het stadje omgeeft en voor de overblijfselen van de oudheid die in de omgeving te vinden zijn.
De belangrijkste reden voor een vakantie in Belek is voor velen echter vooral dat Belek een paradijs is voor golfliefhebbers. Er zijn inmiddels al 16 golfbanen geopend, en dat aantal loopt nog steeds op. Bovendien zijn er verschillende golfbanen van topniveau:  de PGA organiseert hier diverse belangrijke toernooien, en spelers als Tiger Woods en Rory McIlroy hebben hier al eens gespeeld. In Belek vind je alle luxe die een golfer zoekt. De beste golfbanen, luxe hotels, all inclusive, de beste service en nog veel meer! We hebben een selectie gemaakt van de beste golf hotels;

gloria golf

Golfen in Turkije

Gloria Golf resorts
Van alle golfresorts in Turkije is er geen zo compleet als het Gloria Golf Resort. Dat heeft in de eerste plaats te maken met de fantastische golffaciliteiten die het resort biedt. Het beschikt over niet één, niet twee, maar drie golfbanen. De eerste werd aangelegd in 1997, de laatste in 2008. Twee van deze banen zijn 18-holes banen, de ander is een 9 holes baan. Van deze drie banen is de Gloria New-baan de meest uitdagende. Zelfs de meest ervaren golfer kan hier zijn tanden op stuk bijten. Naast het golfplezier is het resort ook een genot om in te verblijven. Het resort omschrijft zichzelf als het meest luxueuze van het Midden Oosten. Of dit waar is valt moeilijk te zeggen, maar het is in ieder geval veilig om vol te houden dat het één van de luxueuste hotels van Turkije is.

Cornelia Golf Resort
Het Cornelia Golf Resort doet weinig onder voor het Gloria. Wat betreft comfort is het resort zeer vergelijkbaar, met name de spa-faciliteiten zijn uitmuntend. Ook golfers kunnen hier hun lol niet op. Het resort beschikt over een nieuwe baan, de 27-holes Nick Faldo Championship-baan, die is onderverdeeld in 3 keer 9 holes: The King, The Queen en The Prince, waardoor maar liefst 3 verschillende 18-holes combinaties mogelijk zijn. Midden over het terrein loopt een brede duinenrij, waardoor er diverse verhoogde tees en greens zijn.

cornelia golf

Golfen in Turkije

Royal AdamEve
Zoals u misschien wel gemerkt had is de naam van dit resort een verwijzing naar het paradijs. Dat is niet voor niets. Het complex lijkt werkelijk geïnspireerd op de eeuwige jachtvelden en is van alle denkbare luxe voorzien. Zo zijn er 9 restaurants, waaronder twee speciale: “geheim dineren” en “blind dineren” . Bij blind dineren eet u in het donker, een uniek ervaring waarbij uw hoor- maar vooral uw smaakzintuigen extra goed werken. Na het eten kunt u onder meer terecht bij talloze bars, waaronder de Bluetooth Bar. Dit is de langste bar ter wereld! Tot slot kan er uiteraard ook nog gegolft worden. Het hotel beschikt dan niet over een eigen golfbaan, maar met er zijn genoeg golfbanen in de buurt waar u uit kunt kiezen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de Nobilis-baan: smalle fairways, snelle greens, zeer bosrijk en een fascinerend uniek clubhuis in Romeinse stijl.

TAT Beach Hotel
Heerlijk, ruim opgezet 5 sterren resort omgeven door prachtige golfbanen. Zo zijn er de TAT-banen, een verzameling van 3 fraaie 9-holes banen, stuk voor stuk zeer afwisselend en uitdagend. Daarnaast kunt u ook kiezen voor de nabij gelegen National-baan. Deze baan is de oudste en daarmee de bekendste baan van Belek. De baan is moeilijk, ligt schitterend tussen de bossen en heeft verschillende waterholes. Daarnaast is er een 9-holes Academy baan.

TAT golf

TAT Golf

Voyage Club Belek
Voyage Club Belek beschikt niet over een eigen golfbaan, maar is wel gelinkt aan een prachtige baan: die van de Montgomerie Golf Club. Door de prachtige ligging van de baan tussen de bossen en de kust heeft deze wereldwijde roem vergaard. Daarnaast is het een grote pre van dit resort dat het verantwoord omgaat met zijn omgeving en het milieu. Het complex is op ecologisch verantwoorde wijze gebouwd, en heeft hiervoor inmiddels verschillende prijzen ontvangen.

Meer weten over een golfvakantie in Belek? Check hier en vergelijk vijftig hotels in de mondaine badplaats Belek om te genieten van de perfecte golfreis!

Wil je op de hoogte blijven van nieuw tips en/of leuke acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

[newsletter]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *