Golfen in het buitenland

Voor veel golfers is golfen in het buitenland het leukste uitje van het jaar. Of je nu gaat golfen in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal of Turkije. Allemaal hebben ze wel parel witte bunkers, groen glooiende fairways en greens zo snel als een biljartlaken. Ik kan nog wel 4 pagina’s doorschrijven als ik ze allemaal de hemel in moet prijzen, maar voor nu richt ik me even op Turkije. Niet alleen omdat ik er zelf al 5 keer ben gaan golfen, maar ook omdat in Turkije het Golfmekka van Europa te vinden is.

Golfen Turkije
Een persoonlijke aanrader is Belek in Turkije. Je vliegt het binnen 3,5 uur en het is ongeveer een half uur rijden vanaf het vliegveld Antalya. In Belek liggen maar liefst 16 golfbanen in een straal van 10 km. En niet de minste banen, want een aantal banen dienen als PGA baan, waar grote toernooien worden gehouden. Alle banen zijn mooi, uitdagend, hebben super mooie fairways en ieder een eigen karakter. Het leuke van de golfbanen in Belek is dat veel banen zijn ontworpen door een bekende golfer. Zo heb je de Montgomerie-Course, de Nick Faldo, en zo zijn er nog een paar. Laatst was zelfs Tiger Woods in Belek! Op sommige banen heb je een bepaald handicap nodig om te kunnen spelen, maar uit eigen ervaring weet ik dat ze vaak niet om een golf vaardigheid bewijs vragen.

TAT International

TAT International

Wat zijn de beste maanden om te golfen in Turkije?
In Turkije is het bijna het hele jaar mooi weer. De beste maanden vind ik februari, maart, oktober en november. Lekker weer is fantastisch maar het hoeft geen 32 graden te zijn. In deze maanden ligt de temperatuur rond de 20 à 25 graden.
Februari is een mooie en voordelige maand om te gaan. Niet alleen is het mooi golfweer, ook is het dan goedkoper om te boeken. De greenfees zijn weer wat duurder maar de prijzen voor de hotels zijn dan extra laag. Zelf heb ik mijn reis geboekt via Corendon, waar ik veel vroegboekkorting heb gekregen en uiteindelijk voor zo’n €550,- per persoon verbleef in het Riu Kaya Belek Hotel. Hierbij zaten 5 overnachtingen ultra all- inclusieve en 3 x 18 holes golfen op 3 verschillende golfbanen. Geen geld wat mij betreft aangezien een gemiddelde greenfee zo’n €80,- kost.

Wij speelden op de Kaya Eagles, National en de Tat International. Zeer uitdagende golfbanen in een uitstekende conditie. Alles ligt er altijd perfect bij. Het mooie van golfen in Turkije is dat je ook heel anders met golf bezig bent. Je bent ontspannen, geconcentreerd en geniet veel meer van het spel.

De laatste keer dat ik ben geweest was in februari 2012 waar ik met 6 vrienden een eigen stableford toernooi heb gespeeld. De winnaar van dit gezellige en spannende toernooi wint een spuuglelijke beker die hij verplicht in de woonkamer moet zetten. Wij dachten dat we de enige waren die een wedstrijd speelde, maar in Belek tref je veel meer groepen golfers die dat ook doen. Echt gezellig om na het golfen in het hotel wat te gaan drinken en dan een praatje te maken met andere golfers.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden, kijk dan even hier voor leuke aanbiedingen. Als je graag informatie of vragen hebt over golfen in Turkije stuur dan een mail naar info@golfaanbieder.nl. Wij kunnen je precies uitleggen wat je moet doen en waar je het beste naartoe kunt gaan.