Golfen in het buitenland

Voor veel golfers is golfen in het buitenland het leukste uitje van het jaar. Of je nu gaat golfen in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal of Turkije. Overal vind je mooie bunkers, groen glooiende fairways en greens zo strak als een biljartlaken. Of je nu met vrienden een golf weekend een huisje op een vakantiepark boekt of je gaat voor een hotel aan de golfbaan, je bent er even lekker uit! In dit golfartikel richten we onze golfclubs op golfen in Turkije , Spanje en Portugal.

Golfen in Turkije

Een aanrader is Golfen in Belek Turkije, iets wat elke golfer een keer in zijn leven moet doen. Je vliegt het binnen 3,5 uur en het is ongeveer een half uur rijden vanaf het vliegveld Antalya. In Belek liggen maar liefst 16 golfbanen in een straal van 10 km. En niet de minste banen, want een aantal banen dienen als PGA baan, waar grote golftoernooien worden gehouden. Alle golfbanen in Belek zijn mooi en uitdagend. Ze hebben super mooie fairways en iedere golfbaan heeft een eigen karakter. Het leuke van de golfbanen in Belek is dat veel banen zijn ontworpen door een bekende golfer. Zo heb je de Montgomerie-Course en de Nick Faldo. Een tijdje geleden was zelfs Tiger Woods in Belek! Op sommige banen heb je een bepaald handicap nodig om te kunnen spelen, maar uit eigen ervaring weet ik dat ze vaak niet om een golf vaardigheid bewijs vragen. Inmiddels heeft Belek zelfs een golfbaan die in de avond verlicht is.

De greenfees zijn weer wat duurder dan in andere landen maar de prijzen voor de hotels zijn weer lager. Een golfreis boeken met vroegboekkorting scheelt je een hoop geld en zo zit je al voor €650 per persoon in het Riu Kaya Belek Hotel. Hierbij zitten dan 5 overnachtingen ultra all- inclusieve en 3 x 18 holes golfen op 3 verschillende golfbanen in Belek.

Golfen in Spanje

Als we het dan toch over golfen in het buitenland hebben, Spanje! Menig golfliefhebber heeft weleens een golfvakantie gehouden aan een golfbaan in Spanje. Een perfecte omgeving om te golfen in Spanje is de Costa del Sol, Andalusie. Bijna het hele jaar door golf je hier in je korte broek en golf shirt met korte mouwtjes. Met meer dan 25 golfbanen voor elk niveau golfer een groot feest. In deze omgeving is het boeken van een villa, huisje of hotel binnen enkele minuten geregeld. Vliegen op Malaga, golfclubs mee, auto huren en gaan….
Het mooie aan de golfen in Spanje is, is dat de greenfeeprijzen heel schappelijk zijn. In sommige gevallen zelfs echt goedkoop. Diverse golfbanen hebben leuke greenfee acties en combi deals. 18 holes golfen tussen 13:00 en 16:00 uur met golfbuggy voor 2 personen slechts €80. En dan speel je echt een topbaan!

Golfen in de Algavre Portugal

Als we het dan toch over zonnige bestemmingen met mooie golfbanen hebben dan mag de Algarve in Portugal niet ontbreken als favoriete golfbestemming. Bekende golfbanen als Pine Cliffs, Monte Rei en Oceanico kennen we allemaal wel van foto’s en mooie plaatsjes. De prijzen voor de meeste golfbanen in Portugal liggen wel wat hoger. Toch kun je zeker in de maanden januari, februari, maart, oktober en november hier leuke aanbiedingen scoren.

Golfen in het buitenland?

Voordat je een golfreis gaat boeken om te golfen in het buitenland moet je natuurlijk wel over een paar dingen nadenken.

  • Wat is je budget voor een golfreis?
  • In welk land wil je golfen?
  • Golfclubs mee in het vliegtuig?
  • Boek je zelf de greenfees of moet de golfreis aanbieder dit regelen?
  • Wil je een All inclusive golfreis?
  • Hoe vaak wil je golfen op je golfreizen?
  • Huur je een auto tijdens je golfvakantie?
  • Ben je alleen opzoek naar goedkope golfreizen?

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Golfbaan Naarderbos open?

Golfbaan Naarderbos open in 2022? Zoals de plannen er nu liggen gaan de deuren weer open in 2022, maar er is nog wel veel werk aan de winkel.

Gratis golfen met gratis greenfees

Gratis greenfees of golftas winnen? Check dan hoe jij kans maakt. We verloten een leuk setje greenfees of golftas onder onze ethousiaste golfers.

Pitchmark? Hoe irritant!

200 pitchmarks op 1 green? Ierse greenkeepers maakte er foto’s van! Een achtergelaten golf pitchmark staat zeker in de top 5 ergernissen van een golfer. In dit golfartikel meer info over de pitchmark en de beste pitchfork. En aandacht voor de vraag “hoe repareer je een pitchmark tijdens golfen?”.

Hoe gebruik ik mijn putter?

Je ziet de pro’s op de televisie en je droomt ervan. Een putt van 12 meter midden in de hole! Is het je ook wel eens opgevallen dat deze pro’s bijna geen 3-putts maken? Dat is juist de kracht om een goede score binnen te brengen en je handicap te verlagen. Geen 3-putts meer!
Wil jij weten hoe?

Hoe gebruik ik mijn driver?

Heb jij dat ook? Dat je een mooie driver in je golftas hebt, maar deze eigenlijk te weinig gebruikt.

Golfen op Texel

De Texelse, een uitdagende 18 holes golfbaan! Vanaf het voorjaar 2014 zijn alle holes te bespelen en heeft de Texelse een volwaardige golfbaan. Ben jij er al geweest.

Golfset kopen advies

Golfset kopen? Gebruik deze tips voor de aanschaf van je nieuwe golfclubs!

Golf abonnement en lidmaatschap

Wat kies jij dit jaar? Een abonnement, losse greenfee acties of een volledig lidmaatschap?