driving range

Top 3 golf trainingsmateriaal voor thuis

De top 3 beste golf trainingsmaterialen voor thuis. We geven je een paar leuke golf oefeningen voor in de huiskamer en toch even wat leuke video’s van golfsimulatoren. Golf trainingsmateriaal in allerlei soorten en maten en de beste golfspullen om je golfswing thuis te oefenen.

Blijf je golfswing oefenen

Nu je de golfbaan of drivingrange niet op kan is het wel belangrijk dat je blijft oefenen op bijvoorbeeld je golfswing voor je driver of putten. Dit kan in de vorm van golf fitness om je lichaam soepel te houden maar bijvoorbeeld ook door buiten of binnen te chippen en te pitchen. Veel golfers denken aan een “home drivingrange” gelijk aan een slagkooi of een dikke golfsimulator. Zou natuurlijk fantastisch zijn maar het kan ook wat goedkoper en simpeler. We hebben 3 betaalbare oefengadgets voor je!

Top 3 oefengadgets

Veel golfers denken aan een drivingrange thuis gelijk aan een slagkooi of een dikke golfsimulator waarin ze lekker Zou natuurlijk fantastisch zijn maar het kan ook wat goedkoper en simpeler.

Chippen en pitchen

Loop naar buiten met een wedge en een emmer en ga lekker pitchen of chippen. Dit kan in de achtertuin maar op een grasveldje in de buurt moet het ook lukken. Let wel op de veiligheid van andere mensen natuurlijk en roep FORE! Weet niet of ze het begrijpen maar je hebt wel de aandacht….
De oefening kan ook binnen, zelf als je laminaat, tegels of een houten vloer hebt. Je hebt dan wel een stuk karton of tapijt nodig om vanaf te slaan en een paar dekens onder je emmer voor het geluid en het opvangen van de golfballen. Je zou ook een paar plastic oefen golfballen kunnen kopen.

chiping net golf

Putten

Je hebt geen oefengreen nodig om je putts te oefenen, het zou wel fantastisch zijn. Maar zelfs zonder golf trainingsmateriaal kun je putten. Heb je vloerbedekking gebruik dat dan, of pak een deken en tape deze aan je vloer vast. Knip een wit blaadje rond uit met het formaat van een hole en zo leer je beter putten!

puttmat

Plastic golfballen

Met plastic golfballen loop je geen risico dat je andere dingen kapot maakt. De ballen zijn heel licht maar toch erg fijn om mee te oefenen.

plastic golfballen

Nog meer golf producten?

Golf fitness

Als je elke week golft en nu ineens een aantal weken niet dan is het wel handig om soepel en fit te blijven. In onderstaande video’s krijg je een voorbeeld van bepaalde oefeningen die je prima dagelijks thuis kunt uitvoeren. Ga daarnaast een uurtje wandelen of fietsen en je blijft in vorm.

Golfsimulator

Dan toch de golfsimulator, wie wil hem niet? Als we toch wat ruimte en rond de 25K over zouden hebben dan…… ja dan misschien wel.

driving range

Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

De beste golf poloshirts

Tijdens het mooie weer is er niks lekkerder dan in je poloshirt golfen. Lekker in je korte mouwtjes de baan over en geen enkele belemmering van zware strakke golfkleding in je golfswing. Golf poloshirts zijn niet alleen heel fijn maar op veel golfbanen zelfs verplicht.

Welke golfclub gebruik je wanneer?

Welke golfclub gebruik je wanneer en wat zijn de gemiddelde afstanden die je met deze golfclubs slaat?

Taylormade Stealth driver 2

Taylormade Stealth driver 2? Ja, je leest het goed nummer 2! Waren we net gewend aan de beestachtige TM Stealth driver komt taylorMade gelijk met #2.

Nike Air Max 90 G NRG

De nieuwe Nike Air Max 90 G NRG! Net zoals veel andere modellen zijn ook de nieuwste NRG’s weer beestachtig…

Beste driver voor beginners

De beste driver voor beginners? In dit golf artikel een handig overzicht van de beste modellen golf drivers voor de beginnende golfer!

Goedkope golfschoenen

Als je goedkope golfschoenen koopt dan hoeft dat tegenwoordig niet te betekenen dat die schoenen van een B-merk zijn! Check onze tips en scoor de beste golfpatta’s voor de laagste prijs…

Ping G430 driver

De nieuwe driver van Ping, de G430! In 2023 de driver waar Ping de markt mee probeert te veroveren. 3 knallers met ieder hun eigen specs. Afstand en vergevingsgezindheid staat voorop!

Callaway Paradym driver

De nieuwe driver van Callaway, de Paradym! Volgens Callaway zelf kan dit de #1 driver van 2023 worden die geschikt is voor elk niveau golfer. Check hier meer info over deze nieuwe modellen.

Comments 3


  1. Ik heb ook een mening en wil deze best geven. Zolang er mensen dichtbij op elkaar, of überhaupt, in supermarkten komen, men in het bos mag wandelen, mag fietsen waar je tegenliggers tegen komt, is het volslagen ridicuul om golfbanen dicht te houden. Beperk het voor leden, zet strenge regels voor afstand en houd de golfshop, clubhuis en driving range gesloten en dan is het veiliger dan de supermarkt of apotheek.


  2. Helemaal eens, maar………(en daar komt ie), als het het voor de één doet, moet het het ook voor de ander doen. En dan blijkt dat de gemiddelde (eigenwijze) burger zich nergens aan houdt. Geen afstand van 1,5 meter, naar Ikea of bouwmarkt gaan als “uitje”, op openbare sportplaatsen gewoon je gang gaan en anderen (kunnen) besmetten. Je kunt nog zoveel regels en uitzonderingen bedenken of de Hollander stoort zich er toch niet aan. En in Nederland is al helemaal geen handhaving. Ik sta zelf ook het liefst op de baan, maar ik schik me in dit lot. En bedenk daarnaast dat jouw pleziertje eigenlijk vele malen minder belangrijk is dan al die mensen die vechten voor hun leven (corona-virus en andere ziekten).


  3. Ik voel toch meer voor de redenering van Willem, want het argument “als je het voor de een doet……….”, snijdt m.i. onvoldoende hout, de vergelijking gaat mank en blijft hangen in algemeenheden.
    Willem benadert het vanuit het besmettingsrisico/veiligheidsaspect en relateert het aan het voorkomen van drukte en het kunnen houden van voldoende afstand. Zowel het voorkomen van drukte en het kunnen houden van afstand is op een golfbaan, bespeeld door leden, veel beter te realiseren dan waar ook in Nederland. Ik snap het loyaliteitsgevoel met ander sportorganisaties wel, maar de vraag is of dat moet winnen van feitelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *