Hoe gebruik ik mijn putter?

Beter putten tijdens het golfen en opzoek naar handige putt tips? Met putten in golf draait het niet alleen om techniek maar ook om concentratie en vooral oefenen. Er zijn duizenden golf tips om beter te putten maar wat zijn nou de beste golf putt tips voor jou? In dit golfblog geven we je een paar golf oefeningen om beter te putten en een aantal voorbeelden hoe het in de praktijk tot nu toe verloopt. Daarnaast aandacht voor de beste golf putter voor heren en dames, en handige oefenmaterialen voor thuis. Kortom, hoe gebruik ik mijn putter?

Beste putter golf

Je ziet de pro’s op televisie en je droomt ervan, een putt van 12 meter midden in de hole! Jij bent al blij als je de golfbal in de buurt van de hole putt. Is het je ook weleens opgevallen dat deze pro’s bijna geen 3-putts maken? Dat is juist de kracht om een goede score te halen en je handicap te verlagen. Geen 3-putts meer maken met je putter.
De recreatie golfers proberen van alles; Een 2-ball putter, een Belly putter, de Phil Mickelson blade putter want hij putt er ook zo goed mee, een streepje van viltstift op onze golfbal en zo zijn er nog wel honderd varianten die de golfer bedenkt om maar beter te putten tijdens het golfen. Zullen we niet gewoon gaan oefenen beste golfer? Prima om van alles te proberen eat putters betreft, maar we moeten ook oefenen he? We slaan wel 4, 5, of misschien wel 6 drukjes golfballen weg op de driving-range maar we staan daarna maar slechts 20 minuten op de oefengreen! Elke golfer roept wel “het korte golfspel is belangrijk” maar we oefenen het minimaal, en dat weten we zelf ook wel!

Tips om beter te putten in golf

Voordat we beginnen met de putter training, eerst 3 focus-tips. Je gaat zo meteen oefenen en neemt onderstaande tips mee in de oefeningen.

1- Bekijk de hole van minimaal 2 kanten

Ga niet een meter achter je bal staan om te lijnen maar neem minimaal een meter of 3-4 de ruimte. Als je denkt dat je het van achter je bal goed hebt gezien ga dan naar de andere kant van de hole en bekijk de slope van de andere kant. Dit kun je allemaal al bekijken als je de green op komt lopen.

2- Niet meer twijfelen na het oplijnen

Als je boven je bal staat en je twijfelt over de lijn, bekijk hem dan opnieuw. Als je de richting hebt bepaald en je bent zeker van je zaak, putt dan gewoon. Dit geldt ook voor je ijzerslagen. Als je twijfelt om wat voor reden dan ook, doe dan gewoon je routine opnieuw!

3- Op gevoel met een doel

Als je een oefenswing of putt maakt voel dan hoe hard je de bal moet raken om de bal daar te krijgen waar je hem wilt hebben. Vergelijk het met als er iemand tegenover je staat en je moet een bal naar diegene gooien, dan weet je ook precies hoe hard je hem moet gooien om de bal bij hem/haar te krijgen. Zo ga je nu ook putten, alsof je de golfbal onderhands bij de hole gooit.

4- Een merk golfbal

Het is bekend dat de beste golfballen ook zorgen voor de beste putts. Niet alleen omdat deze golfballen je meer gevoel geven maar ook vertrouwen. De betere merk golfballen zullen ervoor zorgen dat je constanter gaat putten.

Beter putten tips

Toen ik deze tips ging proberen in de baan voelde en zag ik meteen verschil. Alle putts lagen bij de hole of gingen er soms in. Dat gaf me een goed gevoel waardoor ik meteen weer vertrouwen had in het putten. Geen 3-putts meer en putts van een meter of 2 vielen nu wel! Dus in het kort:

1- Bekijken van de hole.
2- Lijnen en dan niet meer twijfelen tijdens het putten.
3- Rol/gooi de bal bij de hole, alles op gevoel.

Nog meer tips ontvangen?Oefeningen om beter te putten

Stel je hebt het licht gezien en je gaat serieus oefenen. We hebben het dan over 40 minuten keiharde focus op de green en de bovenstaande 3 tips. (Kijken, doen en voelen)

1- Tee in de grond
Steek een tee in de grond en maak je putts naar de tee. Van 9, 6 en 3 meter ga je nu putten naar de tee toe. Een tee is veel kleiner dan een hole, dus je moet nu veel meer moeite doen. Als je moeite hebt dan concentreer je jezelf beter en wordt je dus ook een betere putter.
Als je na deze oefening weer naar de hole speelt, dan lijkt de hole wel een emmer en is dus niet te missen.

2- Ronde van 4 in 8
Neem 1 bal en kies 4 holes uit waar je naartoe wilt spelen. Je mag in totaal maar 8 slagen over deze 4 holes doen. Maak je een 3-putt dan begin je opnieuw. Zorg er natuurlijk wel voor dat de holes niet 2 meter van elkaar vandaan liggen, maar kies er een paar van een metertje of 5.
Elke keer de 2 putt!

3- 2 tees bij de hole
Steek ca. 40cm voor en achter de hole een tee in de grond. Niet in je puttinglijn, maar ca. 20cm daarnaast. Putt 3 keer een bal van 4 meter, dan van 6 meter en dan 8 meter. De ballen moeten binnen de tees eindigen. Als je een bal binnen de 40cm van de hole speelt dan maak je 9 van de 10 keer deze putt. Als je de bal zo dicht mogelijk bij de hole kan spelen dan is die 2e putt makkelijker te maken.

Dus de oefeningen zijn;
1- Tee in de grond
2- Ronde van 4 in 8
3- 2tees bij de hole

Als je deze putt oefeningen de komende 3 weken probeert te oefenen op de oefengreen en je neemt de putt tips mee de baan in, dan weet ik zeker dat het niet meer aan het putten ligt. Misschien nog wel aan je putter…

Thuis oefenen

Je hoeft natuurlijk niet altijd naar de oefenfaciliteiten van de golfclub om beter te leren putten. Ook thuis kun je prima oefenen om een betere putter te worden. Tegenwoordig heb je diverse leuke putt en golf oefenmaterialen voor thuis. Elke minuut dat je even de focus op het putten legt is meegenomen en dat zal je terugzien in een betere score.

Met welk merk golf putter spelen de tourspelers? Bij de heren is er een duidelijke voorkeur voor de merken Scotty Cameron, Odyssey en Taylormade. Het zijn dan ook de merken die zich alleen maar specialiseren in golf putters. Taylormade heeft naast putters ook andere golfclubs. Bij de dames is er een voorkeur voor Scotty Cameron en Taylormade, maar is ook het merk Ping een favoriete putter.

Beste putters heren

 • Tiger Woods – Scotty Cameron Newport
 • Joost Luiten – Scotty Cameron Phantom X
 • Dustin Johnson – Taylormade Spider X
 • Justing Thomas – Scotty Cameron Phantom X
 • Brooks Koepka – Scotty Cameron SC Newport
 • John Ram – Taylormade Spider X Tour
 • Rory McIlroy – TaylorMade Spider X Copper
 • Jason Day – TaylorMade Spider X
 • Bryson Dechambeau – Odyssey Exo | Sik blade
 • Rickie Fowler – Scotty Cameron Newport 2
 • Phil Mickelson – Odyssey Stroke Lab

Beste putters dames

 • Anne van Dam – Scotty Cameron
 • Jin Young Ko – TaylorMade Spider X
 • Sung Hyun Park – TaylorMade Spider X
 • Nelly Korda – Scotty Cameron Concept X CX-02
 • Nasa Hataoka – Ping Scottsdale TR Piper C
 • Danielle Kang – Scotty Cameron Circle T FB+
 • Brooke M. Henderson – Ping Sigma 2

Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Goedkoopste energie 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste smartwatch 2024? Check hier de modellen!

Beste smartwatch 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste smartwatch 2024? Check hier de modellen!

Beste koffiebonen 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste koffiebonen 2024? Check hier de boontjes!

Beste kerstcadeaus 2023

GOLF&BUSINESS:
De beste kerstcadeaus 2023? Check hier de cadeaus!

Beste laptop 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste laptop 2024? Check hier de modellen!

Beste tablet 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste tablet 2024? Check hier de modellen!

Gratis golftas

Dit keer verloten we een gratis golftas twv max. €200 naar keuze…

Beste airfryer 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste airfryer 2024? Check hier de modellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *