2k golf

Beste golf games

Golf games? Als je over het woord nadenkt dan koppel je dat gelijk aan een spelcomputer. Nog even nadenken en je denkt aan een golf app en daarna misschien wel aan een golfsimulator waarop je een golfspelletje kunt spelen. We gaan het in dit golfartikel echter alleen over de gameconsoles hebben en niet over golfsimulatoren of over verschillende vormen van het golfspel. Met welke golf games kun jij je in de Coronaperiode, wintermaanden of donkere dagen vermaken? Welke golf games zijn er tegenwoordig te koop en behoren tot de beste golf spellen? Met welke golf spellen blijf je nog een beetje in beweging ook? We hebben de beste golf games voor je op een rijtje gezet en wat leuke informatie over de diverse spelcomputers opgezocht. Verder geven we je een overzicht van de beste golf games voor de Nintendo Switch, Playstation 4 en Nintendo Wii. Daarnaast kijken we even in de toekomst naar de nieuwe Sony PS5 prijs

Tiger woods golf game

Beste Golf Game?

Voordat we beginnen over golf apps en games moeten we even stilstaan bij Tiger Woods. Ken je het golfspel Tiger Woods nog? Hoe groot is de kans dat we Tiger Woods weer kunnen spelen in EA-sports? Menig golfer heeft het spel Tiger Woods van EA-sports namelijk wel op de Playstation 3 of 4 gespeeld. De EA sports Game gaf je ook echt het golf gevoel. De druk op de eerste tee en de verschillende handelingen maakte dit golfspel tot één van de beste golf games. Zoals je van EA-sport gewend bent speelde het competitie niveau een grote rol. Je begon met een handicap en probeerde steeds beter te worden door de verschillende holes steeds beter te spelen. Als je de holes goed uitspeelde dan kreeg je geld waarmee je materialen kon verbeteren. Een nieuwe golfset, golfhandschoen of golfballen konden worden gekocht in de shop. Eenmaal gekocht kon je verder slaan met je driver en werd je precisie beter. Daardoor kon je op een steeds hoger niveau golfen.

Beste golfspel online?

Maar er was ook een andere zijde van het welbekende spel. Zoals we allemaal weten is golf niet de grootste sport van Nederland en de oudere generatie die golf speelt doet weinig met gameconsoles. Deze generatie heeft dus vaak geen Playstation of Nintendo om golf games te spelen. Probleempje voor EA-sports dus. Ook al had je wel een Playstation dan was Tiger Woods niet het spel waar heel veel actie in zat in vergelijking met andere Playstation Games zo. Dit alles resulteerde in een domper voor EA-sports toen zij de nieuwste golf game gingen promoten. Het trok de jongere Playstation en Nintendo gamers niet. De nieuwste PS4 game PGA Tour Rory Mcllroy werd in 2013 daarom ook heel slecht verkocht. Kwam dit omdat Rory op de cover stond in plaats van Tiger of omdat de Playstation gamer het spel wel heeft gezien en er weinig verandering in zat?

PGA Tour 2K21

Toch zien andere partijen nog wel toekomst in golf gamers. The Golf Club en HB Studios vonden bijvoorbeeld in 2K een nieuwe partner. 2K maakte naam met games als ijshockey (NHL), American Football (NFL), basketbal (NBA) en Amerikaans worstelen (WWE). Komt Tiger of Rory dan weer op de cover? Nee het wordt Justin Thomas. De Amerikaan is uiteraard enthousiast en heel trots. ” Het is een hele eer om als eerste golfer te worden uitgekozen voor de cover van de allereerste PGA TOUR 2K-game”. Wij zijn benieuwd naar het golfspel zelf en naar de verkoopcijfers.

2k golf

Golf op de Nintendo

Nintendo deed het veel beter met de Wii sports. Op de Nintendo Wii kon je namelijk een golf game spelen waarin je echt moest swingen met een controller in je hand. Het spel ging veel sneller dan PGA Tiger Woods en je hoefde niet heel veel moeilijke handelingen te doen. De echte golfer kon zich trouwens niet echt vinden in de Nintendo Wii golf game. Het was een “kinderachtig” spel met niet het echte golf-gevoel, maar beter iets dan niets.

Playstation 5 Golf games

Met de komst van de Playstation 5 is er wel weer hoop voor de golfers. Grote kans dat EA-sports  toch een golf game op de nieuwe Sony gameconsole uitbrengt. De prioriteit is echter niet de hoogste. Als je bedenkt dat EA-Sports ook de spellen FIFA en UFC  in zijn pakket heeft dan staat de golf game niet bovenaan. Er gaan wel diverse geruchten over de Playstation 5 VR in combinatie met een nieuwe Golf game. Sony heeft aangegeven zich meer te willen richten op beweging en samenspel. Even afwachten dus.

Golf games Playstation

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er dus wel Golf games voor de Playstation verschenen maar moeten we nog even wachten op een nieuwe versie. Zodra de Playstation 5 uitkomt zullen we je op de hoogte houden van de nieuwe golf spellen. Tot die tijd is het leuk om de PS3 of 4 erbij te pakken om bijvoorbeeld Tiger Woods te spelen.

Nintendo Golf games

Wereldwijd is de verkoop van de Nintendo Switch aardig maar niet zo groot als die van de Sony Playstation 4. Toch brengt Nintendo altijd leuke familie spelcomputers uit en zo ook de nieuwe Nintendo Switch. Het meest verkochte golfspel op de Nintendo Switch is misschien wel We Love Golf. Een leuk animatie spel voor jong en oud zonder al teveel moeilijke termen. Met de controller kun je een golfswing maken om je bal weg te slaan. Je kunt dus een echte swing maken om een drive te slaan. Putten doe je met een korte beweging en dat geldt ook voor een chip. Met de Nintendo Switch aanbieding zijn de bekende golfspellen binnen handbereik;

Golf Story
3D minigolf
We love golf
Mario Golf

Golf app games

Als laatste onderwerp hebben we de Golf apps. In ons blog over de beste golf apps hebben we je informatie gegeven over leuke golf apps die handig zijn voor in de baan of om je handicap bij te houden. Er zijn echter ook heel veel golf games apps. Leuke golf spelletjes om te spelen op je mobiel of tablet.

Beste Golf games op mobiel

  1. Golf Clash
  2. WGT Golf
  3. Golf Rival
  4. Mini Golf King
  5. Mini Golf Star Retro Golf Game

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Pitchmark? Hoe irritant!

200 pitchmarks op 1 green? Ierse greenkeepers maakte er foto’s van! Een achtergelaten golf pitchmark staat zeker in de top 5 ergernissen van een golfer. In dit golfartikel meer info over de pitchmark en de beste pitchfork. En aandacht voor de vraag “hoe repareer je een pitchmark tijdens golfen?”.

Golfen in de regen? 10 tips!

We gaan weer naar de periode met regen, wind en kou. Toch kan je in deze periode nog steeds perfect golfen.
10 snelle tips!

Hoe gebruik ik mijn driver?

Heb jij dat ook? Dat je een mooie driver in je golftas hebt, maar deze eigenlijk te weinig gebruikt. Of als je hem wel gebruikt dat je vaak de fairway mist?

De beste golfhandschoenen

Afgelopen maanden heeft een jury uit Amerika 45 golfhandschoenen getest. Er werden verschillende testen gedaan die zouden moeten bepalen welke golfhandschoenen de beste zijn. Uiteraard werd er ook gekeken naar de prijs/kwaliteit en dit was verrassend.

Golfen op Texel

De Texelse, een uitdagende 18 holes golfbaan! Vanaf het voorjaar 2014 zijn alle holes te bespelen en heeft de Texelse een volwaardige golfbaan. Ben jij er al geweest.

De beste golf cadeau tips!

De beste golf cadeaus 2022! Voor de één een dozijn golfballen en voor de ander een nieuwe driver… prijzen vanaf €8,95 tot wel €500. Alle trends leuke golf gadgets op een rij.

Hoe kan ik verder slaan met mijn driver?

Recht of ver? Links oplijnen of maakt dat niks uit? Je wil gewoon verder slaan maar dan heb je toch echt een goede basis nodig.

Hoe gebruik ik mijn putter?

Je ziet de pro’s op de televisie en je droomt ervan. Een putt van 12 meter midden in de hole! Is het je ook wel eens opgevallen dat deze pro’s bijna geen 3-putts maken? Dat is juist de kracht om een goede score binnen te brengen en je handicap te verlagen. Geen 3-putts meer!
Wil jij weten hoe?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.