Pitchen golf

Pitchen is een slag die je tijdens het golfspel eigenlijk niet te vaak wilt uitvoeren omdat dit een moeilijke slag is. De pitchslag vraagt een bepaalde techniek en wijkt af van de normale golfswing. Toch is het zo dat als je éénmaal de pitch een beetje onder controle hebt je flink kunt scoren. In dit golfartikel geven we je een paar handige golftips om beter te pitchen en leggen we je uit met welke golfclubs je dit het beste kunt doen. Binnen een paar simpele stappen middels het bekijken van een leuke video leer je pitchen als een pro en zullen je golfvrienden jaloers zijn.

Wat is pitchen?

Pitchen is een slag in golf die meestal plaatsvindt tussen de 30 en 80 meter van de hole. Je moet dus nog best wel een afstand tot de vlag overbruggen en dat doe je middels pitchen. Een hele slag kan het meestal niet worden want dan gaat je golfbal te ver. Sommige golfers kiezen er daarom bewust voor om de pitchslag te vermijden en proberen altijd een hele slag over te laten om de green te bereiken. Je kunt de bal dus altijd wel zo ver mogelijk willen slaan maar met een beetje coursemanagement kun je beter scoren.

Hoe moet je pitchen met golf?

Wij zijn zelf helemaal fan van de driekwart methode. Je backswing maar ook je frontswing gaat maar driekwart. Hiermee heb je meer controle over je golfclub en de afstand. Aan de hand van welke golfclub je pakt bepaal je de juiste afstand. Als voorbeeld heb je misschien wel een 58, 54 en 50 graden wedge. Als je dezelfde swing maakt met al deze clubs dan gaat de ene verder dan de ander vanwege de loft op de club.

Welke club gebruik je met pitchen?

Welke golfclub je moet gebruiken hangt, net zoals bij het chippen, af van de ligging. Ook hoe ver je normaal slaat met een golfclub weegt natuurlijk mee in welke golfclub je moet gebruiken bij pitchen. Vaak zie je bij het pitchen dat de ijzers 8, 9, pw en graden wedges favoriet zijn. Heb jij nou een andere golfclub waarmee het beter gaat dan gebruik je die gewoon natuurlijk.

Ligging van de bal

 • Kijk hoe je bal ligt. (hoog of kort gras)
 • Afstand tot de hole.
 • Obstakels? (kan ik de bal meer laten rollen, of moet ik de bal echt door de lucht heen slaan).

Stand en houding

 • Voeten iets dichter bij elkaar (geen normale swingstand).
 • Dik gras nog iets meer open staan.
 • Kort gras zonder obstakels = 11 uur tot recht op het doel.

Controleren en voelen

 • Controle van waar je de bal wilt laten landen.
 • Controle van de punten 1, 2 en 3 hierboven.
 • Oefenswing om te voelen wat de bal en club gaan doen als je slaat.

Uitvoering en doen

 • Zo snel mogelijk na je oefenswing de bal spelen.
 • Focus op de bal.
 • Gewoon doen.

Verschil pitchen en chippen?

Het verschil tussen chippen en pitchen is eigenlijk heel simpel. Een chip is een slag waarmee de bal laag vliegt en redelijk doorrolt. Een pitch is een slag waardoor de bal hoger gaat en waar de golfbal eerder stopt. De pitch is voor de langere afstanden en de chip slag voor kortere afstanden.

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief




Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Goedkope driver

Een goedkope driver kopen maar één die wel goed slaat? Het kan, niet alle goedkope drivers zijn flut! In dit golfartikel een aantal drivers waarmee je best ver kunt slaan, vergevingsgezind zijn en betaalbaar.

Bunkerslag golf

Dikke drive, strak ijzertje naar de green ennnnnn plop, de bunker in. Het ging tot nu toe zo lekker maar voordat je de bal uit de bunker hebt! Steek je kop niet in het zand beste golfer want met deze tips is er hoop.

Chippen golf

Je mist de green op een haartje en moet nog maar een paar meter naar de hole. Putten is geen optie dus dan maar een mooie chip! Je hebt kans om de bal in de hole te chippen maar dan volgt er een slag die je niet in gedachten had….. Wil je beter en makkelijker chippen?

Golfweather app

De Golfweather app! 40.000 golfbanen en een andere manier om data te verzamelen. Steeds meer golfers gebruiken deze app om te zien wat voor weer het is of wordt op de golfbaan waar ze gaan golfen.

Golf Chip Game

Wil je beter chippen in golf of ben je het spel beerpong zat? Dan is er de golf chip game. Daag je vrienden uit en speel dit leuke golfspel. Diverse spelvarianten garanderen een leuke avond!

5 beste golfbanen in Turkije

Voor de echte golfliefhebber is er in Turkije maar één plek waar hij echt tot zijn recht komt: Belek. Belek is een relatief nieuwe toeristische bestemming. Toeristen komen voor de heerlijke stranden, de prachtige natuur en de golfbanen!

Beste driver 2023

De beste drivers 2023? In dit golf artikel een handig overzicht van de modellen van 2023 en we zijn er nog niet he?

De beste golfhandschoenen

Afgelopen maanden heeft een jury uit Amerika 45 golfhandschoenen getest. Er werden verschillende testen gedaan die zouden moeten bepalen welke golfhandschoenen de beste zijn. Uiteraard werd er ook gekeken naar de prijs/kwaliteit en dit was verrassend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *