golfen texel

Golfen op Texel

Golfen op Texel? Opzoek naar een Texels golfarrangement om lekker te golfen op de schitterende golfbaan van de Texelse? Elke golfer die een weekendje naar Texel is geweest, is een rondje gaan golfen op golfbaan de Texelse. Een leuke uitdagende golfbaan tussen de duinen met hoog helmgras die je soms lastige holes bezorgen. De wind maakt golfen op Texel nog moeilijker, want het lijkt alsof je nooit weet welke kant het opwaait. In dit golfblog willen we je graag wat meer informatie geven over golfen op Texel. We geven je een paar handige tips over greenfees, over de 18 holes golfbaan en het nieuwe clubhuis van de Texelse golfclub. Daarnaast nog een paar leuke Texel golfarrangement aanbiedingen en tips om leuke dingen te doen. Er is namelijk meer dan alleen maar golf!

Golfbaan Texel

De golfbaan van de Texelse golf is een ervaring! Rust, stilte, uitdagend, wind, goed onderhouden, lastige holes, puur natuur, gezelligheid en gewoon omdat het Texel is. Iedereen die wel eens op Texel is geweest weet dat de vakantie al begint op de boot. Om je heen kijken vanaf het dek geeft alweer een schitterende plek in Nederland weer. Op Texel is genoeg te doen en omdat de mensen op Texel ontspannen zijn, ben jij dat vaak ook. Als je dan ook nog eens van golf houdt dan zit je op Texel helemaal goed! De golfbaan van Texel is geweldig. Makkelijke en moeilijkere holes wisselen elkaar af, maar je weet dat je moet vechten voor de puntjes. Eenmaal achterin de duinen van de golfbaan lijkt het alsof er bijna niks meer bestaat op de wereld. Zo stil en rustig en dan ook nog 2 lastige holes. Golfen en genieten!

18 holes golfen op Texel

Sinds een paar jaar, voorjaar 2014 om precies te zijn, heeft golfbaan de Texelse eindelijk een volwaardige 18 holes golfbaan. Na jarenlang discussiëren, bedenken, ontwerpen en afwachten op een goedkeuring van de gemeente is het zover! We moeten er gelijk bij zeggen, het was het wachten waard. Golfbaan de Texelse had al een leuke golfbaan maar de 2e 9 holes maken het plaatje zeker compleet. De 2e negen holes van de Texelse is totaal anders dan de 1e 9 maar toch Texel. Briljant aangelegd! Afwisselende holes met diverse hoogteverschillen. Daarbij in perfecte staat en zeer uitdagend. Met de 2e 9 holes heeft de Texelse golfbaan er zeker wat moois bijgekregen. Binnenkort meer info over het nieuwe clubhuis!

golfbaan texel holes

Golfen op Texel met greenfee korting

Golfbaan de Texelse heeft altijd wel een leuke golfaanbieding of golfarrangement. Veel hotels en recreatieparken op Texel hebben ook leuke greenfee kortingen. Landal Greenparcs bijvoorbeeld. Bij Landal Sluftervallei op Texel krijg je altijd 40% korting op je greenfees als je een starttijd boekt via de receptie!

Golfbaan Texel golfarrangement

Texel kent een enorm aanbod wat recreatie en toerisme betreft. In elke plaats op Texel zijn er diverse hotels, studios of campings. En natuurlijk ook de bekende vakantieparken aan de golfbaan. Omdat Texel niet heel groot is kun je de golfbaan vanuit alle plaatsen snel bereiken. Kom je echt om te golfen op Texel dan is het wel aan te raden dat je het wat dichterbij opzoekt. Rondom de Golfbaan en vlakbij de Texelse Golfclub zijn er 2 grote parken en diverse hotels. Vakantiepark de Krim en Landal Sluftervallei zijn daarvan de 2 grootste parken. 2 leuke vakantieparken met allebei hun eigen karakter. Via beide parken krijg je korting op je greenfees voor de Texelse golfbaan. Deze kun je eenvoudig boeken bij de receptie van het betreffende park. Perfect voor een golfweekend Texel dus!

landal texel golf
  • Luxe huizen en huisjes
  • Overdekt zwembad
  • Gezellig restaurant
  •  24 persoons huis
  • 8.8 gastwaardering
  • 40% korting op greenfees

Leuke dingen doen op Texel?

Wist je dat Texel belande in de top 10 bestemmingen Europa? De top 10 plek die Texel behaalde op Lonely Planet gaf het eiland een toeristische boost. Vanaf dat moment wist elke toerist Texel te vinden. Andere leuke bezienswaardigheden op Texel? Nee, die zijn er niet beste golfer, alleen maar golfen! Jawel hoor… Texel kent enorm veel leuke plekken en dingen om te doen. Het eiland is de laatste jaren enorm gestegen qua toerisme en daar spelen de eilandbewoners op in.

Zelf lekker golfen op Texel en daarnaast andere activiteiten doen?  Wat dacht je van fietsen van dorpje naar dorpje op een elektrische fiets? Of lange strandwandelingen maken en daarna wat drinken bij 1 van de vele strandpalen? Naast deze 2 activiteiten hebben we er nog 6 voor je!

De Vuurtoren

118 treden en zes verdiepingen. Eenmaal boven heb je schitterend uitzicht.

De Slufter

Een groot natuurgebied met een open verbinding naar de Noordzee.

Zeehonden Ecomare

Van dichtbij zeehonden kijken? Zeehondenopvang-centrum Ecomare is zeker een bezoek waard.

De Staatsbossen

Bos, duinen en strand. Voor een unieke wandeling zijn de Staatbossen perfect.

Dorpjes

Verschillende pittoreske dorpjes met gezellige winkelstraten en restaurants.

Schaapjes knuffelen

Texel is schaapjes (lammetjes). Bij verschillende boerderijen kun je ze aaien en zien!


Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke go

Tips voor chippen & pitchen

Chippen en pitchen zijn slagen die tijdens het golfspel veel voorkomen. Vaak wordt de green gemist en moet er een kleine afstand tot de hole overbrugt worden met een chipslag. Toch is de chipslag ook de slag die veel golfers heel moeilijk vinden.

Golfclubs gestolen

Wie helpt Joost mee zoeken naar zijn gestolen golfclubs? Rond 10 augustus zijn de clubs uit zijn auto in Den Haag gestolen.

PGA Tour 2K23

Hij is terug, Tiger Woods, in de nieuwe PGA Tour 2K23 golf game! Wordt dit de beste golf game ooit?

Golfset kopen advies

Golfset kopen? Gebruik deze tips voor de aanschaf van je nieuwe golfclubs!

Duurste golftas

Opzoek naar de duurste golftas oftewel “the most expensive golfbag”? In dit golf artikel geven we je een paar mooie voorbeelden van dure golftassen van diverse golfmerken

Hoe gebruik ik mijn putter?

Je ziet de pro’s op de televisie en je droomt ervan. Een putt van 12 meter midden in de hole! Is het je ook wel eens opgevallen dat deze pro’s bijna geen 3-putts maken? Dat is juist de kracht om een goede score binnen te brengen en je handicap te verlagen. Geen 3-putts meer!
Wil jij weten hoe?

Golfen in het buitenland

Golfen in het buitenland, net even iets anders en misschien wel het leukste uitje van het jaar. Of je nu gaat golfen in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal of Turkije. Heerlijk om er even uit te zijn.

Pitchmark? Hoe irritant!

200 pitchmarks op 1 green? Ierse greenkeepers maakte er foto’s van! Een achtergelaten golf pitchmark staat zeker in de top 5 ergernissen van een golfer. In dit golfartikel meer info over de pitchmark en de beste pitchfork. En aandacht voor de vraag “hoe repareer je een pitchmark tijdens golfen?”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.