12 PGA-tour feiten

De PGA-tour. De golftour met de bekende namen, de mooiste golfbanen, de roddels, de pers/media, maar ook de tour met keiharde “feiten”. In 2013 zijn er weer leuke dingen gebeurt en die willen wij graag met je delen. Weet jij bijvoorbeeld wie er al het meeste prijzengeld heeft binnengesleept? Of wie er de meeste golfballen in het water heeft geslagen en hoeveel dat er zijn?

12 Pga tour feiten!

1- Ryan Moore raakte 40 fairways achter elkaar. Het record stond op 9. Goed gedaan Ryan Moore!

2- Jordan Spieth heeft in totaal 3,5 miljoen euro bij elkaar gespeeld in 2013. Dat is meer dan Gary Player en Arnold Palmer bij elkaar hebben verdiend in hun hele carriere. Jordan Spieth, wie kent hem niet?!

3- Er zijn in totaal 11 5-putts gemaakt en 193 4-putts in 2013. Een 5-putt? Ja het bestaat echt!

4- Phil Mickelson is nog nooit “PGA-player of the year” geworden. 42 overwinningen, 5 majors, lid van the World Golf Hall en 700 weken in de top-10. En dan nog niet!

5- Tiger Woods won 38% van het totale prijzengeld in de toernooien waar hij aan meedeed in 2013. Het overige prijzengeld (62%) moest verdeeld worden onder de andere 180 spelers.

6- Jim Furyk is de eerste speler die een 59 maakte, met een bogey op de kaart. De andere vijf golfers die een 59 maakte hadden een bogey vrije ronde.

7- Tommy Gainey (de golfer met twee golfhandschoenen) heeft afgelopen seizoen 40 golfballen in het water geslagen. Andere golfers gemiddeld 7.

8- Maar 4 golfers hebben de par-3 holes onder par gespeeld. Tiger Woods, Phil Mickelson, Stephen Ames en Richard Lee. Dus alle par-3 holes van alle toernooien bij elkaar opgeteld en dan min het aantal slagen die de golfers hebben gemaakt.

9- Tiger Woods heeft 11 putts van ca. 1 meter gemist dit seizoen. Tiger komt hiermee op de 159e plek van de 180.

10- Billy Horschel sloeg in 1 ronde, 18 greens in regulation en dat op 1 van de moeilijkste golfbanen van de PGA-tour. Tijdens de derde dag van het US-Open gaf hij deze show weg. Het was 20 jaar geleden dat dit een andere golfer was gelukt. Helaas voor Billy kon hij geen ander record breken, de putter werkte niet mee.

11- Steve Stricker staat in de top-3 van 19 verschillende onderdelen. Nauwkeurigheid met zijn driver, greens in regulation, par-5’s met birdie of beter, putten van 2 tot 3 meter en 3 tot 4 meter, en ga zo nog maar even door!

12- Chris Stroud en Brendon de Jonge hadden elk een tee shot die maar o,8 seconden in de lucht bleef. Oftewel een TOPPER. Zo zie je maar dat het ook de pro’s overkomt.

Zo zie je maar dat er altijd wel iets te beleven valt tijdens golftoernooien!