Bio golfbal uit aardappelzetmeel

Bedenk eens hoeveel golfballen je per jaar wegslaat! Eentje in de sloot, eentje in de vijver, het bos, out of bounds en nog vele anderen plekken waar je de bal niet meer kunt vinden. Zonde van de bal natuurlijk, maar wat dacht je van het milieu. In zo’n plastic balletje zitten giftige stoffen die niet zo makkelijk of helemaal niet afbreekbaar zijn. Robert de Waal heeft daar een oplossing op bedacht, de Bio golfbal , gemaakt van aardappelzetmeel.

Bio-golfbal-aardappel zetmeel

Bio golfbal

Aaik Rodenburg heeft zo’n 15 jaar geleden het idee om plastic te maken van aardappelzetmeel. Inmiddels wordt dit plastic voor veel doeleinden gebruikt, maar tot op heden nog niet voor een golfbal. Robert de Waal dacht daar anders over en zocht contact met Aaik. Een paar maanden later was daar dus de eerste  Bio golfbal .

Inmiddels zijn er al meer dan 25.000 exemplaren verkocht en komt de golfbal steeds vaker in de media. De meningen verschillen over de kwaliteit, balvlucht etc. maar een heel groot deel van de golfers die de Bio golfbal gebruiken zijn zeer enthousiast.

 

Check hier de site van BioGolf.nl