pitchmark repareren

Pitchmark? Hoe irritant!

Pitchmark golf repareren, moet dat? Een achtergelaten golf pitchmark staat zeker in de top 5 ergernissen van een golfer. Het staat niet mooi en het putten wordt er niet beter van. Als golfer klaag je over het weer of over de greenkeeper, maar het is juist de greenkeeper die de golfgreen herstelt en de golfbaan er beter uit laat zien. We hebben diverse etiquette en afspraken gemaakt over het herstellen van de pitchmark tijdens golf maar veel golfers houden zich er niet aan! In dit golfartikel meer info over de pitchmark en de beste pitchfork. We geven je advies en tips en aandacht voor de vraag “hoe repareer je een pitchmark tijdens golfen?”.

pitchmark golf

Pitchmark golf

Een golf pitchmark is een inslag van de golfbal op de green, dus een soort van krater of gat. Je speelt de bal hoog aan en deze landt op de green en dit creëert een inslag. Als je deze pitchmark niet op de juiste manier herstelt duurt het heel lang voordat het gat weg is, of het gras weer mooi gaat groeien. Buiten het feit dat een pitchmark op de green niet mooi staat is het irritant als je moet putten. Stel je hebt alleen maar gaten in de green en daardoor mis je een putt dan zou dat heel zonde zijn.

Wat doet een pitchmark met de green?

Op een drukke zomerdag kunnen er zomaar 190 golfers over de green heenlopen. Naast het lopen en het putten hebben we dus de pitchmark inslag. Niet elke golfer slaat de bal op de green maar stel dit is zo’n 60% dan hebben we het nog over 114 pitchmarks per dag. 20% van deze golfers vergeet zijn of haar golf pitchmark te herstellen, wij denken meer, maar dan blijven er 23 pitchmark ofwel inslagen over. Een green of het gras van de green doet er ongeveer 2 weken over om de schade te herstellen.

Op 16 januari 2018 plaatste greenkeeper Gary Byrne op twitter een foto van de vierde hole van de par-3 baan bij Galway Bay Golf Resort aan de westkust van Ierland. Om duidelijk te maken hoeveel pitchmarks er op deze green niet of nauwelijks gerepareerd worden.

golfballs on green

Hoe repareer je een pitchmark met golfen?

Voor sommige golfers is het maar beter dat zij hun pitchmark vergeten te repareren. Als je hen een pitchvork in de handen geeft dan blijft er maar weinig green over. Alsof ze een bord met aardappelen aan het prakken zijn! Soms als je over een green loopt dan zie je van die pitchmarks die wel gerepareerd zijn maar niet op de juiste manier. Wat is dan wel de juiste manier? De juiste manier is niet lepelen maar drukken.

pitchmark repareren

Pitchmark golf repareren

Pitchfork voor pitchmarks

Een pitchfork is een handige tool om de pitchmark te repareren. Op bijna alle golfbanen is deze pitchfork verplicht en dat komt ook vaker terug in de etiquette. Daarnaast hoort een pitchfork op zak hebben tijdens je rondje golf wel een beetje onder de noemer “normen en waarden”.

pitchfork golf

Pitchmarks en golfers

Regelmatig kijk ik naar andere golfers in de baan en let dan specifiek op hun regelkennis. Ik ben zelf iemand die regels en etiquette belangrijk vindt, maar nog belangrijker vind ik dat de golfbaan er gezond en zo onbeschadigd mogelijk bij moet liggen. Het is mij opgevallen dat er meerdere redenen zijn waarom golfers pitchmarks niet te repareren;

  1. gewoon echt vergeten
  2. te enthousiast over hun approach ( weer vergeten )
  3. denken dat hun bal niet op de green was neergekomen
  4. kunnen hun eigen pitchmark niet vinden

Tip voor een mooie green!

Een snelle en simpele manier om er met elkaar voor te zorgen dat de green er als een biljartlaken uit ziet? Het maakt niet uit wat voor slag je had, je moet een pitchmark repareren! Ook al is deze niet van jou. Je loopt de green op, markeert je bal en zoekt een pitchmark. Als je er echt geen één kan vinden dan zou dat heel mooi zijn, maar in de meeste gevallen zie je er zo een paar op de green. Je hoeft ook niet gelijk van je hobby je werk te maken, maar dit is wel een prettige manier om te golfen.

pitchmark repareren

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Goedkoopste energie 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste smartwatch 2024? Check hier de modellen!

Beste smartwatch 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste smartwatch 2024? Check hier de modellen!

Beste koffiebonen 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste koffiebonen 2024? Check hier de boontjes!

Beste kerstcadeaus 2023

GOLF&BUSINESS:
De beste kerstcadeaus 2023? Check hier de cadeaus!

Beste laptop 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste laptop 2024? Check hier de modellen!

Beste tablet 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste tablet 2024? Check hier de modellen!

Gratis golftas

Dit keer verloten we een gratis golftas twv max. €200 naar keuze…

Beste airfryer 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste airfryer 2024? Check hier de modellen!