Golf Chip Game

Kan je niet genoeg krijgen van het golfspelletje en wil je dit ook in huis halen? Dan is er sinds kort een nieuw spel beschikbaar in Nederland. Naast dat het hartstikke leuk is om met vrienden en familie te spelen, zorgt het spel er ook voor dat je beter wordt in chippen. Deze golf chipgames zijn een ideaal spel voor jong en oud. Je kan het gemakkelijk overal mee naar toe nemen en zo dus ook spelen op vakantie, op het strand of in de tuin. In dit golfartikel vertellen we je meer over het spel, de spelvarianten e natuurlijk waar je de Golf Chip game kunt kopen.

Golf Chip Game spel

De game bestaat uit een mat met verschillende vakken. Elk vak heeft zijn eigen waarde aan punten. Scoor zoveel mogelijk punten door de fairway en de green te raken of direct een hole-in-one te slaan. Maar pas op, er zijn ook bunkers en water in het spel. Een bal die landt op een bunker of waterhindernis zal je minpunten opleveren.

Golf Chip Game kopen

Op dit moment zijn de chipgames enkel nog maar te bestellen via bol.com. De game bestaat uit het
volgende:

  • Mat (150×80 cm of 180×120 cm)
  • Kunstgras afslagmat – zo kan je de vloer niet beschadigen.
  • 4 x 4 gekleurde ballen inclusief klittenband – Zo blijft deze hangen op de mat.
  • Opbergtasje om alles in op te ruimen of mee op reis te nemen.

Golfbaan mat


Ballen + afslagmat


Reistas


Spelmogelijkheden

Bij dit spel kunnen er meerdere speelvarianten gespeeld worden. Bepaal zelf de afstand van het chippen. Hoe verder je moet chippen, hoe moeilijker het wordt. Wanneer je buiten speelt en je besluit een grotere afstand aan te houden, kan de wind een extra uitdaging mee brengen aan het spel.

Standaard drie rondes:
De standaard variant van dit spel bestaat uit drie rondes. Elk kleur heeft 4 ballen per ronde om te slaan. Elk ronde worden de punten bij elkaar opgeteld. Diegene die aan het einde van de drie rondes de meeste punten heeft wint. Je kan er voor kiezen om elke keer één bal te slaan of gelijk alle vier de ballen achter elkaar te slaan en dan het speelveld weer vrij te maken voor de volgende speler.

Afvalrondes
Elke kleur heeft weer vier ballen beschikbaar en daarmee probeer je weer zoveel mogelijk punten te halen. Diegene die het minst aantal punten haalt in die ronde valt af. De twee over gebleven spelers staan in de finale ronde tegen elkaar.

De neary
Degene die het dichtste bij de hole slaat, wint. Bepaal zelf het aantal ballen dat een speler mag slaan. Bij een hole-in-one is er direct een winnaar.

Op tijd – variant 1
Geef een speler alle beschikbare ballen. Stel een timer in die ingaat bij de eerste slag en stop deze bij de laatste slag. Indien het gelijkspel is, wint diegene met de kortste tijd. Ga jij voor snelheid of nauwkeurigheid?

Op tijd – variant 2
Zet een stopwatch aan op een zelf te bepalen tijd. De speler mag in deze tijd zoveel mogelijk ballen spelen. Ballen die op de mat terecht komen mag je niet meer terug pakken. De ballen die naast de mat zijn gechipt mag je halen en opnieuw spelen. Als de tijd om is, tel je de punten op de mat. Ook
hier de vraag: Ga je voor snelheid of nauwkeurigheid? Daarnaast kan je natuurlijk ook de varianten combineren of je eigen spelvariant bedenken. De meeste spelen dit spel door de mat op de grond te leggen. Echter kan je er ook voor kiezen om de mat op te hangen. Door de mat op te hangen zorg je er voor dat je nog nauwkeuriger moet chippen. De bal kan dan namelijk niet meer rollen of stuiteren op de mat.

Golf Chip game prijs

Het golfspel is te koop voor €59,95 en geeft je urenlang speelplezier! Naast dat je perfect je chip skills kunt trainen is het ook een leuk spel om samen met je vrienden op een avondje te spelen.

Golfaanbieder.nl nieuwsbriefGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *