Bunkerslag golf

Je doet er natuurlijk alles aan om een bunker en daarmee de bunkerslag in golf te voorkomen, want we weten als golfers allemaal dat dit onderdeel ons punten kan kosten! We oefenen de bunkerslag veel te weinig en het is ook gewoon een moeilijke slag om uit te voeren. Houding, balpositie, clubblad open, niet mogen grounden en dan ook nog doorslaan terwijl we misschien maar een paar meter van de hole af liggen maken de bunker golfswing lastig. Maar steek niet je kop in het zand beste golfer want wij hebben natuurlijk de beste bunkerslag tips. Tuurlijk vraagt het even wat oefening maar binnen een paar sessies aan golf tips zal je zien dat je niet meer staat te graven en te harken, behalve als je klaar bent met je slag!

Wat is een bunker in golf?

Toch maar voor de zekerheid even een kleine uitleg wat een bunker is. Een bunker is een obstakel in de golfbaan en is eigenlijk een soort zandbak. Een gat met daarin zand en verhoogde randen om het je moeilijk te maken. De golf bunker is vaak te vinden om de green waar de vlag staat maar ook regelmatig aan de randen of in het midden van de fairway.

Hoe sla ik een bunkerslag in golf?

Zoals je net hebt kunnen lezen kennen we 2 bunkers, de fairwaybunker en de greenbunker. Laten we beginnen bij de bunker het dichtste bij de green. Laten we ons ook eerst focussen om uit een bunker te komen en geen slagen te verliezen. Het is in sommige gevallen zelfs een betere optie om de laagste kant van de bunker op te zoeken dan direct voor de vlag te gaan, dan heb je namelijk meer kans om de bal uit de bunker te slaan.

Welke golfclub gebruik je voor de bunker?

In de video hierboven zag je het al, een golfclub met veel graden. De naam van een SW zegt het al, de sandwedge. De sandwedge is de meest gebruikte golfclub om uit een diepe bunker te slaan. De loft van deze club ligt meestal rond de 54 á 56 en perfect om een bunkerslag in golf te maken. Het heeft geen zin om een ijzer 7 of 6  te gebruiken bij bunker om de green.

Fairway bunker tips

Dan zijn er natuurlijk ook de fairwaybunkers. Sla je een schitterende drive en beland de bal toch nog in zo’n irritante bunker langs of op de fairway! Geen paniek want dit hoeft niet direct te betekenen dat je punten laat liggen. Ook hier is het weer de bedoeling dat je in zo min mogelijk slagen uit de bunker komt dus kies je de veiligste optie. Ligt je bal goed en kan je afstand maken sla dan een ijzer 6 of 7. Niet grounden en lekker doorslaan!

Bunker golf tips

Nog 1 golf bunker tip dan! We hebben het gehad over de bunkers rondom de green, faiway bunker, houding, welke golfclub wanneer en doorslaan. Er is echter nog een simpele manier om uit de bunker te komen, en dat is met je putter! Helaas lukt het niet altijd want de rand van de bunker kan te hoog zijn. Maar check deze video’s eens:

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Goedkope driver

Een goedkope driver kopen maar één die wel goed slaat? Het kan, niet alle goedkope drivers zijn flut! In dit golfartikel een aantal drivers waarmee je best ver kunt slaan, vergevingsgezind zijn en betaalbaar.

Pitchen golf

Nog ongeveer 60 meter tot de hole. Een fullswing met een pw kan niet want daarmee sla je 80 meter en dan gaat de bal over de green… Er blijft 1 optie over en dat is pitchen! In dit artikel leggen we je uit hoe je dat het beste kunt doen.

Chippen golf

Je mist de green op een haartje en moet nog maar een paar meter naar de hole. Putten is geen optie dus dan maar een mooie chip! Je hebt kans om de bal in de hole te chippen maar dan volgt er een slag die je niet in gedachten had….. Wil je beter en makkelijker chippen?

Golfweather app

De Golfweather app! 40.000 golfbanen en een andere manier om data te verzamelen. Steeds meer golfers gebruiken deze app om te zien wat voor weer het is of wordt op de golfbaan waar ze gaan golfen.

Golf Chip Game

Wil je beter chippen in golf of ben je het spel beerpong zat? Dan is er de golf chip game. Daag je vrienden uit en speel dit leuke golfspel. Diverse spelvarianten garanderen een leuke avond!

5 beste golfbanen in Turkije

Voor de echte golfliefhebber is er in Turkije maar één plek waar hij echt tot zijn recht komt: Belek. Belek is een relatief nieuwe toeristische bestemming. Toeristen komen voor de heerlijke stranden, de prachtige natuur en de golfbanen!

Beste driver 2023

De beste drivers 2023? In dit golf artikel een handig overzicht van de modellen van 2023 en we zijn er nog niet he?

De beste golfhandschoenen

Afgelopen maanden heeft een jury uit Amerika 45 golfhandschoenen getest. Er werden verschillende testen gedaan die zouden moeten bepalen welke golfhandschoenen de beste zijn. Uiteraard werd er ook gekeken naar de prijs/kwaliteit en dit was verrassend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *