Golfen op de Waddeneilanden

Altijd al eens willen golfen op de Waddeneilanden van Nederland? In dit golf artikel een overzicht van een paar leuke bungalowparken op de Waddeneilanden aan de golfbaan of in ieder geval in de buurt. Handige informatie over de diverse golfbanen op de Waddeneilanden en ee paar leuke aanbiedingen voor een weekendje golfen.

Golfen Waddeneiland

Als we het hebben over golfen op de Waddeneilanden dan bedoelen we golfen de bewoonde eilanden die Nederland heeft. 5 bewoonde en 3 onbewoonde eilanden telt Nederland. Op 3 van de 5 bewoonde ei

Huisje aan de golfbaan

In Nederland kennen we eigenlijk 3 grote organisaties met diverse bungalowparken aan golfbanen. Verdeeld over Nederland (en soms ook buitenland) hebben zij vakantieparken. Veel van deze vakantieparken bieden wel iets wat het zo leuk maakt om een huisje te boeken. Bos, zee, strand, heide of golfbanen. Voor iedereen is er wel iets te doen!

Tuurlijk zijn er steeds meer vakantieparken in opkomst maar wij richten onze pijlen even op de grootste van Nederland:

  1. Landal Greenparcs
  2. Center Parcs
  3. Roompot

Landal Greenparcs golfbanen

Landal Greenparcs staat bekend om de vakantieparken aan de golfbaan. Met 11 golfbanen aan bungalowparken voor elke niveau golfer misschien wel de bekendste reisorganisatie. Daarnaast heeft Landal veel vakantieparken die binnen een bereik van ongeveer 2 tot 10 km liggen van diverse golfbanen. In veel gevallen kun je van tevoren een aanvraag doen om op een bepaalde golfbaan te spelen via Landal. Zij boeken een starttijd voor je en je betaalt direct aan de balie je greenfee af. Je gaat naar de golfbaan en levert je voucher in. Een mooi voorbeeld is De Texelse golfbaan.
Je boekt je huisje op Landal de Sluftervallei en je ontvangt 40% korting op je greenfee.

Centerparcs golfbanen

Ook Centerparcs heeft een aantal bungalowparken in de buurt van golfbanen. Wat dacht je van Center Parcs Sandur in Emmen vlakbij Golfparc Sandur? Of een paar kilometer rijden en je kan heerlijk golfen op Golfbaan Zuid Drenthe. Maar ook Center Parcs Eemhof met in de buurt Golfclub Zeewolde, Harderwold en Dorhout Mees!

Roompot golfbanen

De laatste in ons rijtje maar zeker niet de minste zijn de vakantieparken van Roompot. Ook Roompot heeft diverse parken in de buurt van golfbanen. Wat dacht je van Roompot Bospark ’t Wolfsven bij Eindhoven met golfclub de Gulbergen om de hoek en natuurlijk De Swinkelsche.

Vakantieparken Nederland met golfbaan

We hebben ongeveer 215 golfbanen in Nederland dus de kans dat er een golfbaan bij een vakantiepark ligt is groot, en maar goed ook! Ga je op vakantie naar een bungalowpark en je wilt golfen check dan bij ons of deze golfbaan een aanbieding heeft, dat scheelt weer een paar euro’s.

vakantiepark met golfbaan aanbieding

Alle websites hebben tegenwoordig wel een aparte pagina met aanbiedingen, zo ook de diverse vakantieparken met golfbaan. Check op de site deze pagina’s of schrijf je in op hun nieuwsbrief zodat je op de hoogte bent van het laatste nieuws en de actuele aanbiedingen. Een huisje boeken aan de golfbaan kan al vanaf €149.

Golfaanbieder.nl nieuwsbriefGolfen op Texel of gebruik maken van een golf weekend Texel golfarrangement op de schitterende golfbaan van de Texelse? Elke golfer die een weekendje naar Texel is geweest is een rondje gaan golfen op golfbaan de Texelse. Een leuke uitdagende golfbaan tussen de duinen met hoog helmgras die je soms lastige holes bezorgen. De wind maakt golfen op Texel nog moeilijker, want het lijkt alsof je nooit weet welke kant hij opwaait. In dit golfblog willen we je graag wat meer informatie geven over golfen op Texel. We geven je een paar handige tips over greenfees, hebben wat info over de verbouwing naar de 18 holes golfbaan en hebben een paar leuke Texel golfarrangement aanbiedingen. Daarnaast natuurlijk ook even aandacht voor de top 10 plek die Texel behaalde op Lonely Planet. Vanaf dat moment wist elke toerist Texel te vinden.

Golfbaan Texel

De golfbaan van de Texelse golf bied je meer dan alleen dat balletje slaan. Rust, stilte, uitdagend, wind, goed onderhouden, lastige holes, puur natuur, gezelligheid en gewoon omdat het Texel is! Iedereen die wel eens op Texel is geweest weet dat de vakantie al begint op de boot. Om je heen kijken vanaf het dek geeft alweer een schitterende plek in Nederland weer. Op Texel is genoeg te doen en omdat de mensen op Texel ontspannen zijn, ben jij dat vaak ook. Als je dan ook nog eens van golf houdt dan zit je op Texel helemaal goed! De 9-holes golfbaan van Texel was altijd al leuk. Makkelijke en moeilijkere holes wisselen elkaar af, maar je weet dat je moet vechten voor de puntjes. Eenmaal achterin de duinen van de golfbaan lijkt het alsof er bijna niks bestaat op de wereld. Zo stil en rustig en dan ook nog 2 lastige holes. Golfen en genieten!

18 holes golfen op Texel

Sinds een paar jaar, voorjaar 2014 om precies te zijn, heeft de golfbaan de Texelse eindelijk een volwaardige 18 holes golfbaan. Na jarenlang discussiëren, bedenken, ontwerpen en afwachten op een goedkeuring van de gemeente is het zover! We moeten er gelijk bij zeggen, het was het wachten waard. Golfbaan de Texelse had al een leuke golfbaan maar de 2e 9 holes maken het plaatje zeker compleet. De 2e negen holes van de Texelse is totaal anders dan de 1e 9 maar toch Texel. Briljant aangelegd! Afwisselende holes met diverse hoogteverschillen. Daarbij in perfecte staat en zeer uitdagend. Met de 2e 9 holes heeft de Texelse golfbaan er zeker wat moois bijgekregen.

golfbaan texel holes

Golfen op Texel met greenfee korting

Golfbaan de Texelse heeft altijd wel een leuke golfaanbieding of golfarrangement. Veel hotels en recreatieparken hebben ook leuke greenfee kortingen. Landal Greenparcs bijvoorbeeld. Bij Landal Sluftervallei op Texel krijg je altijd 40% korting op je greenfees als je een starttijd boekt via de receptie!

Golfbaan Texel golfarrangement

Texel kent een enorm aanbod wat recreatie en toerisme betreft. In elke plaats op Texel zijn er diverse hotels, studios of campings. En natuurlijk ook vakantieparken aan de golfbaan. Omdat Texel niet heel groot is kun je de golfbaan vanuit alle plaatsen snel bereiken. Kom je echt om te golfen op Texel dan is het wel aan te raden dat je het wat dichterbij opzoekt. Rondom de Golfbaan en vlakbij de Texelse Golfclub zijn er 2 grote parken en diverse hotels. Vakantiepark de Krim en Landal Sluftervallei zijn daarvan de 2 grootste parken. 2 leuke vakantieparken met allebei hun eigen karakter. Via beide parken krijg je korting op je greenfees voor de Texelse golfbaan. Deze kun je eenvoudig boeken bij de receptie van het betreffende park. Perfect voor een golf weekend Texel dus!

landal texel golf
  • Luxe huizen en huisjes
  • Overdekt zwembad
  • Gezellig restaurant
  •  24 persoons huis
  • 8.8 gastwaardering
  • 40% korting op greenfees

Leuke plekken op Texel?

Andere leuke bezienswaardigheden op Texel? Nee , die zijn er niet beste golfer! Jawel hoor… Texel kent enorm veel leuke plekken. Het eiland is de laatste jaren enorm qua toerisme gestegen en dat komt voornamelijk door een artikel op Lonely Planet. Texel belande in de top 10 bestemmingen Europa. Daarmee werd het eiland overspoeld door toeristen. Ik sprak laatst een strandtenthouder en die vertelde dat er nog dagelijks bussen vol toeristen het eiland komen verkennen.

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Ping G430 driver

De nieuwe driver van Ping, de G430! In 2023 de driver waar Ping de markt mee probeert te veroveren. 3 knallers met ieder hun eigen specs. Afstand en vergevingsgezindheid staat voorop!

Callaway Paradym driver

De nieuwe driver van Callaway, de Paradym! Volgens Callaway zelf kan dit de #1 driver van 2023 worden die geschikt is voor elk niveau golfer. Check hier meer info over deze nieuwe modellen.

Golf slice

Heb jij dat ook? Dat je met je dikke golf driver vaak een afwijking naar rechts hebt. Een slice noemen we dat en hier hebben we een oplossing voor!

Duurste golftas

Opzoek naar de duurste golftas oftewel “the most expensive golfbag”? In dit golf artikel geven we je een paar mooie voorbeelden van dure golftassen van diverse golfmerken

Taylormade Stealth driver

Taylormade Stealth driver, alleen naam klinkt al beestachtig! Gelukkig is het niet alleen de naam die krachtig is maar ook de driver zelf.

Beste driver 2022

De beste drivers 2022? In dit golf artikel een handig overzicht van de modellen van afgelopen jaar!

Titleist TSR driver

En daar is ie dan, de nieuwe driver van Titleist, de TSR! Volgens experts is dit een kanon en zal dit de #1 driver van de tour worden! Check hier meer info over de nieuwe modellen.

PGA Tour 2K23

Hij is terug, Tiger Woods, in de nieuwe PGA Tour 2K23 golf game! Wordt dit de beste golf game ooit?