Bio golfbal uit aardappelzetmeel

Wat is de beste golfbal? 1 die het beste slaat of 1 die het beste voor het milieu is? Bedenk eens hoeveel golfballen je per jaar wegslaat! Eentje in de sloot, in de vijver, het bos, out of bounds en nog vele anderen plekken waar je de golfbal niet meer kunt vinden. Zonde van de bal natuurlijk, maar wat dacht je van het milieu. In zo’n plastic balletje zitten giftige stoffen die niet zo makkelijk of helemaal niet afbreekbaar zijn. Robert de Waal heeft daar een oplossing op bedacht, de Bio golfbal , gemaakt van aardappelzetmeel. Het project staat nu even stil vanwege tijd maar ook het financiële vraagstuk.

Beste golfbal merken

Aaik Rodenburg heeft zo’n 15 jaar geleden het idee om plastic te maken van aardappelzetmeel. Inmiddels wordt dit plastic voor veel doeleinden gebruikt, maar tot op heden nog niet voor een golfbal. Robert de Waal dacht daar anders over en zocht contact met Aaik. Een paar maanden later was daar dus de eerste  Bio golfbal .

Inmiddels zijn er al meer dan 25.000 exemplaren verkocht en komt de golfbal steeds vaker in de media. De meningen verschillen over de kwaliteit, balvlucht etc. maar een heel groot deel van de golfers die de Bio golfbal gebruiken zijn zeer enthousiast.

Wat is de beste golfbal volgens de professionals?

Het spelen met standaard hetzelfde type golfbal is sowieso een goed idee als je al wat langer golft. Zo heb je altijd hetzelfde gevoel en dat is zeker bij putten erg belangrijk. Maar ook bij je balvlucht kan het heel interessant zijn. Als we kijken naar golfprofessionals Rory McIlroy en John Ram dan spelen zij met Taylormade. Joost Luiten en Justin Thomas spelen daarentegen weer met Titleist Pro v1 golfballen. Mooie uitschieter is Tiger Woods met de Bridgestone Tour golfbal. Niet altijd zijn standaard merk geweest maar heeft te maken met sponsoring.
Rory McIlroy met de Taylormade TP5
John Ram met TaylorMade TP5
Dustin Johnson met TaylorMade TP5X
Justin Thomas met Titleist Pro V1X
Joost Luiten met Titleist Pro V1
Brooks Koepka met Titleist Pro V1x
Tiger Woods met Bridgestone Tour B XS

Golfballen vergelijken

Titleist pro V1 golfballen

titleist pro v1 golfbal

Taylormade px5

taylormade golfbal

Bridgestone tour B XS

bridgestone golfbal

Golfballen

Het grote verschil in golfballen is vaak de prijs voor het merk! Toch spelen andere aspecten ook een rol zoals de kwaliteit van een golfbal. Denk hierbij aan materiaal, dimpels (dus de gaatjes) en de opbouw van de lagen. De prijs van de dure golfbal komt vaak door het duurdere materiaal wat wordt gebruikt, urethaan. Dit zorgt onder andere voor dat de golfbal meer spin creëert en je dus veel voordeel en controle hebt bij het korte spel. De merken doen of de afstanden ook enorm toenemen afstand maar dat geeft je misschien een verschil van een paar meter op ten opzichte van een goedkopere golfbal. De meeste winst voor meer afstand zit echt in je golfclubs en met name je golf driver.

titleist golfclubs
titleist prov1 golfbal

Titleist Pro V1X
Vier lagen | Vliegt hoger | Meer spin | Voelt iets harder aan maar wel controle

taylormade golfclubs
taylormade golfbal

Taylormade TP5
Vijf lagen | Zacht gevoel | REACT 83 compressie | Maximale controle

bridgestone golf
bridgestone golfbal

Bridgestone Tour B XS
Vier lagen | Hogere balsnelheid en betere controle | Meer afstand door verbeterde aerodynamica

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief