Ben jij wel goed verzekerd beste golfer?

Ben jij ook iemand die weinig tijd neemt voor een goede warming-up? Je wilt niet weten hoe belangrijk het is om je spieren even goed op te warmen voordat je gaat golfen. In dit golf artikel een klein verhaaltje over de nieuwe sport zorgverzekering 2024 en natuurlijk iemand die je alles kan leren over een goede golf warming-up, Jimenez!

Zorgverzekering 2024

Welke sporten worden vergoed in je nieuwe zorgverzekering 2024? Voordat je het weet beste golfer is het alweer 1 januari 2024 en ben je te laat met het overstappen van je zorgverzekering. Buiten het overstappen, waar je veel geld mee kunt besparen, is het misschien ook wel handig om te weten wat je nieuwe zorgverzekering 2024 precies dekt wat sprot betreft! Er gaan namelijk weer dingen veranderen wat kan betekenen dat fysiobehandelingen, sportblessures en andere opties niet meer in het pakket zitten of extra kosten met zich meebrengen.

independer zorg 2020

Zorgverzekering voor golf?

De eerste vraag die je jezelf natuurlijk stelt is wat heeft een zorgverzekering met golf te maken? Heel simpel, golf is een sport waar vaak blessures optreden. 15 tot wel 20% van alle Nederlandse golfers heeft wel eens een sportblessure. Veel van deze blessures worden op het eerste gezicht nog geen eens verbonden met golfen. Schouders, nek, rug en knieën zijn de meest voorkomende klachten. Bij klachten of blessures komen vaak de termen stress, slechte houding of een verkeerde beweging naar voren. Als het echt om sportblessurses gaat worden deze vaak behandeld door een arts of (sport)fysiotherapeut. Deze behandelingen worden meestal gedeeltelijk of volledig gedekt uit je zorgverzekering. Als jij niet de juiste sport zorgverzekering 2024 hebt afgesloten dan kan het zijn dat deze kosten niet gedekt zijn en dat je alles zelf moet betalen. Zonde, want bij een goede dekking bespaar je zo een paar rondjes golf. Het vergelijken gaat tegenwoordig super snel en simpel met de verschillende zorgvergelijkers. De bekendste zorgvergelijker is natuurlijk Independer. Zelf je zorgverzekering sport vergelijken? Klik hier

Bespaar met vergelijken!

Wat kun je besparen met een zorgverzekering 2024 vergelijken. Als je een beetje goed zoekt dan kun je heel wat geld besparen met vergelijken. De besparing met het vergelijken kan al snel oplopen tot wel €240. Dat is dus al snel een luxe zomerabonnement of omgerekend 5 x 18 holes aan greenfees. De besparing komt tot stand door bepaalde elementen in de zorgverzekering. Denk hierbij aan:

1- De keuze basisverzekering of aanvullende zorgverzekering
2- Bij welke zorgverzekeraar een zorgverzekering afsluiten
3- De hoogte van het eigen risico
4- Het gebruik maken van je zorgverzekering

Welke verzekering vergoed sport?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of de basis zorgverzekering 2024 jouw situatie voldoende dekt. Daarnaast zijn er nog veel meer vragen die jou kunnen helpen. Verwacht je andere zorg nodig te hebben die niet binnen de basis zorgpakketten vallen? Heb je voldoende behandelingen bij de fysio of heb je er meer nodig? Hoe zit het met je golfblessures? Hoe zit het met de polissen van de kinderen bij je huidige zorgverzekeraar? Allemaal vragen die je kunnen helpen bij het zoeken naar de beste zorgverzekering 2024 sport.

Basis zorgverzekering 2024

De basisverzekering is in Nederland verplicht voor alle Nederlanders en per zorgverzekeraar kun je enkele euro’s besparen. Deze enkele euro’s kunnen oplopen tot wel €20 per zorgverzekeraar en zo verdien je toch €240 per jaar.

Aanvullende zorgverzekering 2024

Neem je een aanvullende zorgverzekering 2023 dan valt er echt veel meer te winnen. Soms is het handig, en soms moet je gewoon. Verwacht je extra zorg nodig te hebben dan is een aanvullende zorgverzekering de beste optie. Hierin gaat het niet alleen om geld maar ook gewoon dat je de beste zorgverzekering hebt!

De beste sport zorgverzekering!

Alle zorgverzekeraars hebben er een handje van om te zeggen dat zij de beste sport zorgverzekering hebben. Allemaal marketing natuurlijk. Kies zelf bewust de juiste zorgverzekering doormiddel van vergelijken. Diverse zorgvergelijking sites hebben een handige vergelijkingstool. Hier kun je zelf alles instellen wat je precies nodig denkt te hebben en zie je gelijk wat je aan premie en eigen risico gaat betalen.

Neem de juiste sport zorgverzekering 2024 om goed verzekerd te zijn en om de meest voorkomende blessures en zorgkosten te dekken. Meer weten over zorgverzekeringen die ook sport dekken? Klik hier!

Hoe voorkom je blessures met golf?

Om misschien wel 75% van je blessures te voorkomen is een warming-up heel belangrijk! Ik zie het nog veel te vaak gebeuren dat golfers een koude start toepassen. Ze komen aanlopen, maken 3 oefenswings en slaan een 100% swing. Bij elke sport doen we een warming-up dus waarom bij golf niet? Neem je tijd….. zelfs op de drivingrange moet je aan een rustige warming-up beginnen om zo al je spieren even lekker warm te laten worden. Pas na 5 á 10 minuten opwarmen pas ballen gaan slaan.