golfclubs

Top 10 golfclubs

Je bent opzoek naar de beste golfset of misschien wel de beste golfclubs. Maar voordat je overstapt naar nieuwe golfclubs heb je toch nog een paar vragen. Heel goed hoor want een nieuwe golfset kopen doe je niet zomaar. Zonde als je zometeen met een golfset speelt die eigenlijk helemaal niet bij jouw golfswing past. In dit golf artikel gaan we het over een paar dingen hebben. Wat zijn de beste merken golfclubs, wat is de beste golfset, wat kosten goede golfclubs en hoe zorg je ervoor dat je kan profiteren van de beste golfset aanbieding?

Beste golfmerken

De bekende golfmerken van golfclubs brengen jaarlijks hun nieuwste snufjes en technieken uit. Golfclubs van Titleist, Ping, Mizuno, Callaway en ga zo maar door, willen allemaal de golfmarkt veroveren. Sommige golfmerken hebben een compleet nieuwe style gekozen en andere houden het gewoon bij de clubs die ze al hadden, want daar was niks mis mee toch? Er zijn een tal van golfmerken maar wat ons betreft is dit de top van de beste golfclubs;

 • Mizuno
 • Titleist
 • TaylorMade
 • Ping
 • Nike
 • Wilson Staff
 • Cobra
 • Srixon
 • Adams
 • Cleveland

Golfclubs kopen

Ben je opzoek naar golfclubs of wil je nieuwe golfset kopen? Check dan onze pagina golfclubs kopenmet handige informatie over een complete golfset, ijzers of golf driver. Wil je direct naar golfclubs aanbiedingen? Klik dan op 1 van onze golfmerken!


Beste golfset

Welke golfset is het beste is een vraag die geen golfer kan beantwoorden. Voor elke golfer is dit namelijk anders. Als er websites of golfshops zeggen die het wel weten dan hebben ze waarschijnlijk een zware voorkeur voor dat ene golfmerk. Voor de ene golfer is een Titleist golfset het beste en voor de ander zijn dat Mizuno golfclubs. Misschien moeten we gewoon de vraag anders formuleren. Wat zijn de beste golfclubs voor mij? Goeie clubs vinden heeft namelijk wel met een aantal andere punten te maken;

 • Ben je een beginnende of gevorderde golfer?
 • Wat is je swingsnelheid?
 • Wat is je lengte?

Ben je een beginnende golfer dan heb je veel voordeel aan golfclubs die vergevingsgezind zijn. Dit houdt in, dat als je de bal niet heel goed raakt, dat de club toch wat kan corrigeren.
Ben je een gevorderde golfer dan is het fijn dat je de golfbal wat meer kunt sturen. Bijna alle golfclub merken hebben tegenwoordig wel golfclubs voor beginners en gevorderde golfers.

Golfclubs kopen

Wil je nou een nieuwe golfset kopen bedenk dan even goed wat je precies wil. Ga eens voor de grap naar een golfshop en laat je golfswing opnemen. Aan de hand hiervan kun je kijken welke clubs het beste bij je passen. Neem eens een paar ijzertjes mee naar de drivingrange of sla met verschillende merken. Ben je eruit welke het moeten zijn? Vergelijk dan online de golfset prijzen.

Bedenk ook goed welke clubs je in je golftas wilt hebben. Ga je voor een standaard pw of ga je over op graden wedges? Neem je ook een ijzer 3 en 4 of koop je hybrids?

Shafts golfclubs


We kennen 2 soorten shafts, namelijk de stalen of de graphite shafts. Er gaan verschillende verhalen over de kwaliteit, flexibiliteit en wat voor soort type golfer je bent maar tegenwoordig zie je elk niveau golfer met beide shafts spelen. Vroeger zeiden ze dat de stalen shaft voor de snelle golfswing was en de graphite shaft voor de trage golfswing, maar nu zijn beide types gemaakt voor elk niveau. Je zult het dus echt moeten testen op de drivingrange of bij de golfshop.

IJzers


Het verschilt per golfmerk hoeveel ijzers (zo noem je de golfclubs) er in een golfset zitten. Als we uitgaan van het “gemiddelde” aantal dan zitten de ijzers PW t/m 5 in je golftas. Het komt soms voor dat deze golfsets zijn aangevuld met ijzer 3 en 4 en daarnaast misschien wel een SW oftewel de Sandwedge. Stel je zelf een golfset samen dan kun je net zoveel golfclubs kopen als dat je zelf wilt. Houd er wel rekening mee dat je max. 14 golfclubs in je golftas mag hebben tijdens je rondje golf.

Wedges


Als beginnende golfer zul je de graden wedges niet zo snel aanschaffen en al helemaal niet als er een SW in je golfset zit. Het zijn vaak de gevorderde golfers die deze wedges kopen om hun golfspel te verbeteren. Graden wedges heb je in verschillende graden en zijn bedoelt voor het korte spel. Denk hierbij aan afstanden tussen de 30 en 100 meter..

Putter


De golfclub die het meeste gebruikt tijdens het golfspel wordt is de golf putter. Het is dan ook belangrijk dat je vertrouwen in je golf putter hebt om beter te scoren. Bij de meeste bekende merken wordt er geen putter bij een golfset geleverd, deze dien je los te kopen. Er zijn diverse soorten putters te koop en neem dan ook je tijd om de juiste aan te schaffen.

Fairwaywood


De fairwaywood is de golfclub waarmee veel golfers afslaan voordat ze de grote golf driver gaan gebruiken tijdens hun golfronde. De fairwaywoods zijn er in verschillende graden en zoals de naam al zegt, kun je er makkelijk mee vanaf de fairway slaan. De fairwaywoods zijn een kruising van een kleine driver en een grote rescue club.

Golf driver


De golf driver is de golfclub waar de meeste afstand mee wordt gehaald. Voordat je de driver echt goed onder controle hebt ben je al wat golfrondjes verder. Amateur golfers met een gemiddeld golf handicap slaan tussen de 180 en 200 meter met de driver. Lage handicappers slaan richting de 240 meter en professionals zoals Joost Luiten rond de 270 meter.

ping golf set

Veel beginnende golfers weten al aardig wat voor soorten golfclubs er zijn en wat de verschillen hierin doen. Toch hebben we hieronder een handig overzicht voor je om de vraag “welke golfclubs zijn er?” te beantwoorden. Als voorbeeld hebben we onze eigen golfclubs genomen:

Goedkope complete golfset

Je weet nu de verschillen tussen golfclubs en je hebt een opzetje gemaakt om nieuwe golfclubs te kopen. Je weet wat daarbij komt kijken en je hebt de verschillende golf merken in beeld. Veel sites promoten dan de zogenaamde beste beginners golfset en je krijgt dan 3 goedkope golfsetjes te zien. Zoals eerder vermeld gaan wij er vanuit dat je langer blijft spelen en zo ook met je nieuwe golfset. Voordeel hiervan is dat je deze altijd nog goed kunt verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats. Wil je niet al teveel geld kwijt zijn maar toch een complete golfset kopen dan zijn er wel mogelijkheden om onder de €400 te blijven!

Heren

beginners golfset

Dames

golfset beginnende golfer

Golfclubs kopen

Ben je opzoek naar nieuwe golfclubs of wil je een nieuwe golfset kopen? Klik dan op 1 van onze golfmerken!


Denk je echt de smaak te pakken te hebben en ben je eigenlijk wel toe aan een set voor een nog langere periode? Of heb je wel het budget voor een duurdere golfset waarmee je waarschijnlijk nog meer progressie boekt dan zijn er nog 2 mogelijkheden.

 1. Een golfset zelf samenstellen. (ijzers, putter, driver en golftas)
 2. Een dure complete golfset kopen

Complete golfset

complete beginners golfset

Hele golfset

complete golfset

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Goedkoopste energie 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste smartwatch 2024? Check hier de modellen!

Beste smartwatch 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste smartwatch 2024? Check hier de modellen!

Beste koffiebonen 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste koffiebonen 2024? Check hier de boontjes!

Beste kerstcadeaus 2023

GOLF&BUSINESS:
De beste kerstcadeaus 2023? Check hier de cadeaus!

Beste laptop 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste laptop 2024? Check hier de modellen!

Beste tablet 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste tablet 2024? Check hier de modellen!

Gratis golftas

Dit keer verloten we een gratis golftas twv max. €200 naar keuze…

Beste airfryer 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste airfryer 2024? Check hier de modellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *