Dutch Open golf

KLM Open 2021 wordt Dutch Open

Elk jaar kijken we als fanatieke golfer uit naar “het” golftoernooi van Nederland, het KLM Open. Het KLM Open 2021 zal er echter iets anders uitzien want het heet geen KLM Open meer maar Dutch Open. Naast de naamswijziging zal de prijzenpot ook anders gevuld zijn en wat doet dit met het spelersveld?

Dutch Open

Dutch Open, dat wordt de officiële naam van het European Tour-toernooi dat in 2021 van 16 t/m 19 september gespeeld gaat worden op Bernardus Golf in Cromvoirt. Het voelt even vreemd want sinds 2004 gaat het grootste golftoernooi van Nederland dus geen het KLM Open meer heten. Ook van 1981 tot 1990 was KLM ook al hoofdsponsor dus eigenlijk was elke golfer wel gewend aan de titel KLM Open.

Rol KLM tijden Dutch Open

De KLM is hard geraakt door de Coronacrisis en dat speelt mee in de keuze om geen hoofdsponsor meer te zijn van de Dutch Open. De aankondiging drie maanden voor de start van het toernooi moet bij de organisator toch wel even landen. Jarenlang werk je aan iets moois. Dat KLM het iets rustiger aan moet doen komt natuurlijk ook door de staatslening die de maatschappij  is aangegaan.

Relatie met de toernooidirecteur

Golf.nl schrijft dat Daan Slooter, toernooidirecteur van het Dutch Open, aangeeft alle begrip te hebben voor de beslissing van KLM. “Mede dankzij KLM is het Dutch Open uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en best bezochte toernooien van de European Tour. Die kwaliteit blijven we nastreven, met al onze andere partners zoals ING en de NGF en KLM in een iets gewijzigde maar nog steeds heel belangrijke rol.”

Prijzengeld Dutch Open 2021

Het toernooi gaat gewoon door maar er hangen wel consequenties aan dat KLM een stapje terug doet. Het budget zal namelijk wel aangepast worden! Vorig jaar werd het KLM Open vanwege corona geannuleerd. In 2019 bij de honderdste editie van het toernooi was het het prijzengeld twee miljoen euro, maar dat is dit jaar anders. De Dutch Open kent een bedrag van 1 miljoen aan prijzengeld en daarmee de helft van 2019.