Hole in One met golfen

Een hole in one maken met golfen is zeer bijzonder en niet heel veel golfers maken het in hun golf carrière mee. Er zijn veel golfers die nooit van hun leven een hole in one slaan, maar er zijn ook golfers die er meerdere op hun naam hebben staan. Wat het mooie van een hole in one maken is, is dat het niet uitmaakt hoe goed je op het moment zelf golft, hoe vaak je golft of hoe lang je de golfsport al beoefent. In dit golfartikel geven we je een paar weetjes en feiten over de “hole in one”  en uiteraard ook een paar leuke filmpjes!

Een hole in one

Een hole in one betekent dat een golfer in één slag de bal vanaf de afslagplaats (tee) in de hole slaat. Het is een hele eer voor een golfer om een hole-in-one te slaan, maar er is ook een nadeel aan verbonden. De etiquette in het golfen schrijven namelijk voor dat een golfer na het maken van een hole-in-one de hele golfclub een rondje geeft (of de mensen die op dat moment in het clubhuis aanwezig zijn). Men kan zich hier zelfs tegen verzekeren. Heeft iemand eenmaal een hole-in-one geslagen, dan kan hij lid worden van de BOLS hole-in-one-club. Hier horen een certificaat en een prijs bij. Dit marketing-initiatief van de firma Bols registreerde sinds de oprichting in 1927 meer dan 18.000 holes-in-ones.

 

Bols Hole in One Golfclub

Een hole in one op de professionele golftoernooien:
Op grote golftoernooien kunnen er op sommige holes grote prijzen gewonnen worden als er een hole-in-one geslagen wordt. Denk hierbij aan een auto, Rolex-horloge, reizen en grote geldprijzen. Het verschilt per golfbaan/toernooi of er veel holes in one worden geslagen. Soms vallen er 4 per golftoernooi en soms valt er geen één.

Kans op het maken van een hole in one:
Actuarissen hebben de kans op een hole-in-one berekend op circa 1 tegen 12700 voor een gemiddelde golfspeler en op circa 1 tegen 3720 voor een golfprofessional. Je hebt dus gewoon nog kans!

De eerste hole in one van de wereld:
Wanneer deze is gemaakt weet men niet en  men weet ook niet wanneer dit was op een officieel golftoernooi. Wat men wel weet is dat in 1973 de eerste hole-in-one in de geschiedenis van de Ryder Cup gemaakt is door Peter Butler op hole 16 van de Muirfield Golf Links.

De beste hole in one video’s?
Op Youtube.com staan wel honderden filmpjes en compilaties van verschillende holes in one. Lucky-shots, in één x erin, via een boom, van 200 meter en ga zo maar door!

Watch Full Movie Streaming Online and Download

Misschien geen hole in one golfswing tips, maar wel andere leuke golfblogs om je golfspel te verbeteren!

Watch Full Movie Streaming Online and Download

Wil je op de hoogte blijven van nieuw tips en/of leuke acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

 Watch Full Movie Streaming Online and Download

Watch Full Movie Streaming Online and Download

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *