golfschoenen-footjoy-dames

Golfschoenen kopen tips

In dit golf artikel geven we je 5 tips voor het kopen van de beste golfschoenen. We hebben een paar leuke golfschoenen aanbiedingen en rare modellen van verschillende golf merken. Elk golfmerk heeft wel speciale producten en zo ook de golfmerken van de beste schoenen om te golfen. De extra dure uitvoering, schoenen die in een bepaalde oplage verkrijgbaar zijn (limited edition) of gewoon aparte die je niet vaak op de golfbaan ziet.

Beste golfschoenen

Uiteraard wil je alleen maar de beste golfschoenen kopen die het beste uit de test komen. Dit moeten toch gewoon schoenen zijn die lekker zitten, van goede kwaliteit en betaalbaar zijn? Bijna alle golfmerken hebben uiteenlopende prijzen van betaalbaar tot heel duur. Welke top merken kennen we;

 1. Footjoy
 2. Adidas Golf
 3. Nike
 4. Callaway
 5. Puma
 6. Ecco
nike Jordan ADG zwart golfschoenen
waterdichte golfschoenen footjoy

Golfschoenen kopen

De laatste jaren zie je een enorme ontwikkeling wat golfschoenen betreft. Waar we voorheen het klassieke model veel over de golfbaan zagen schuiven, heeft het sportievere model golfschoen nu de voorkeur. Nike, Adidas, Footjoy en Puma knallen de golfmarkt vol met trendy en sportieve golfschoenen. Nike bijvoorbeeld, die is een hele nieuwe weg ingeslagen met de Nike air golfschoenen. Op basis van het air max model alleen dan met een dikkere zool en spikeless onderkant. Als we het dan toch over een spikeless golfschoen hebben dan vertellen we er maar gelijk bij dat je dat bij andere modellen ook steeds meer ziet. Het loopt beter, minder onderhoud en minder kosten.

nike air max 1G CJ9903

Golfschoenen kopen advies

 1. Kies een kleur die past bij je meest gedragen golfoutfit. Tegenwoordig is het combineren van kleuren best toegestaan op de golfbaan, maar je tegenstander of je flightgenoten hoeven niet verblind te worden!
 2. Niet 1 paar schoenen maar 2 paar golfschoenen (zomer en winter). In de zomer wil je niet al te warme voeten hebben (denk aan blaren) en in de winter moeten je golfschoenen waterdicht en warm zijn. Gebruik je oude paar golfschoenen voor op de drivingrange!
 3. Een stabiele golfschoen. Zorg dat je golfschoenen koopt waar je niet alleen lekker op loopt maar ook stabiel op staat. Een goeie golfswing begint natuurlijk bij stabiliteit!
 4. Let op de spikes onder de golfschoenen. Het aantal is belangrijk en spikes die je makkelijk kunt vervangen. Het is namelijk best irritant als je geen grip hebt en ook als je spikes hebt die je bijna niet kunt vervangen of kunt kopen.
 5. Koop golfschoenen die je zelf echt mooi vindt en die lekker lopen. Geen golfschoenen kopen omdat bv. Tiger woods of Rickie Fowler ermee lopen. Zorg voor de juiste maat golfschoen! In de zomer loop je met sokjes en in de winter met sokken.

Special edition schoenen

Bijna elk merk heeft wel een apart model golfschoen, we noemen dit vaak de special edition. Het zijn de extra dure, gekke of juist de meest exclusieve schoen. We hebben een aantal foto’s voor je van aparte modellen voor op de golfbaan;

mizuno-golfschoenen
Adidas-adipower-golfschoenen

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Goedkoopste energie 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste smartwatch 2024? Check hier de modellen!

Beste smartwatch 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste smartwatch 2024? Check hier de modellen!

Beste koffiebonen 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste koffiebonen 2024? Check hier de boontjes!

Beste kerstcadeaus 2023

GOLF&BUSINESS:
De beste kerstcadeaus 2023? Check hier de cadeaus!

Beste laptop 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste laptop 2024? Check hier de modellen!

Beste tablet 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste tablet 2024? Check hier de modellen!

Gratis golftas

Dit keer verloten we een gratis golftas twv max. €200 naar keuze…

Beste airfryer 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste airfryer 2024? Check hier de modellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *