golfschoenen-footjoy-dames

Golfschoenen kopen? 5 tips

In dit golf artikel geven we je 5 tips voor het kopen van de beste golfschoenen. We hebben een paar leuke golfschoenen aanbiedingen en rare modellen van verschillende golf merken.
Elk golfmerk heeft wel speciale producten en zo ook de golfmerken van golfschoenen. De extra dure uitvoering, golfschoenen die in een bepaalde oplage verkrijgbaar zijn (limited edition) of gewoon aparte golfschoenen die je niet vaak op de golfbaan ziet. Golfschoenen van Footjoy, Adidas Golf, Nike, Callaway of Puma, allemaal hebben ze wel een paar “special edition” golfschoenen.

golfschoenen-skechers

Golfschoenen kopen

De laatste jaren zie je een enorme ontwikkeling wat golfschoenen betreft. Waar we voorheen het klassieke model veel kochten heeft het sportievere model golfschoen nu de voorkeur. Nike, Adidas, Footjoy en Puma knallen de golfmarkt vol met trendy en sportieve golfschoenen. Nike bijvoorbeeld die is een hele nieuwe weg ingeslagen met de Nike air max golf golfschoenen. Op basis van het air max model alleen dan met een dikkere zool en spikeless onderkant. Als we het dan toch over een spikeless golfschoen hebben dan vertellen we er maar gelijk bij dat je dat bij andere modellen ook steeds meer ziet. Het loopt beter, minder onderhoud en minder kosten.

nike air max 1G CJ9903

Golfschoenen kopen advies

  1. Kies een kleur die past bij je meest gedragen golfoutfit. Tegenwoordig is het combineren van kleuren best toegestaan op de golfbaan, maar je tegenstander of je flightgenoten hoeven niet verblind te worden!
  2. Niet 1 paar golfschoenen maar 2 paar golfschoenen (zomer en winter). In de zomer wil je niet al te warme voeten hebben (denk aan blaren) en in de winter moeten je golfschoenen waterdicht en warm zijn. Gebruik je oude paar golfschoenen voor op de drivingrange!
  3. Een stabiele golfschoen. Zorg dat je golfschoenen koopt waar je niet alleen lekker op loopt maar ook stabiel op staat. Een goeie golfswing begint natuurlijk bij stabiliteit!
  4. Let op de spikes onder de golfschoenen. Het aantal is belangrijk en spikes die je makkelijk kunt vervangen. Het is namelijk best irritant als je geen grip hebt en ook als je spikes hebt die je bijna niet kunt vervangen of kunt kopen.
  5. Koop golfschoenen die je zelf echt mooi vindt en die lekker lopen. Geen golfschoenen kopen omdat bv. Tiger woods of Rickie Fowler ermee lopen. Zorg voor de juiste maat golfschoen! In de zomer loop je met sokjes en in de winter met sokken.

Golfschoenen merken

De golfmarkt wordt tegenwoordig bezet door veel grote spelers. Alle golfmerken doen er van alles aan om de eerste te zijn met een bepaalde techniek, nieuw soort of richt zich volledig op de golftourspelers. Marketing speelt hier natuurlijk een grote rol in. Als voorbeeld noem ik maar Tiger Woods met Nike. In elk toernooi wat hij speelt wordt er wel even ingezoomd op zijn golfschoenen en praten de commentatoren er ook nog even over.
Ook Sergio Garcia met zijn Adidas Golfschoenen of Rickie Fowler met Puma zijn echt van die tv-marketing voorbeelden. De amateur golfspelers kiezen vaak voor onderstaande golfmerken;

– Nike
– Adidas
– Footjoy
– Puma
– Ecco
– Callaway
– Mizuno

Special edition golfschoenen

Bijna elk merk heeft wel een apart model golfschoen, we noemen dit vaak de special edition. Het zijn de extra dure, gekke of juist de meest exclusieve golfschoenen. We hebben een aantal foto’s voor je van aparte golfschoenen…

mizuno-golfschoenen
Adidas-adipower-golfschoenen

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Golfset kopen advies

Golfset kopen? Gebruik deze tips voor de aanschaf van je nieuwe golfclubs!

Golf abonnement en lidmaatschap

Wat kies jij dit jaar? Een abonnement, losse greenfee acties of een volledig lidmaatschap?

Ben jij wel goed verzekerd beste golfer?

In dit artikel info over de nieuwe zorgverzekeringen 2021 en natuurlijk iemand die je alles kan leren over een warming-up, Jimenez!

Luxe golf cadeaus

Luxe golf cadeaus 2020? Ach, of je nou €150 uitgeeft voor een swinganalyser of €2100 voor een golfscooter.

De beste golf cadeau tips!

De beste golf cadeaus 2019! Voor de één een dozijn golfballen en voor de ander een nieuwe driver… prijzen vanaf €8,95 tot wel €500

Golfen in de regen? 10 tips!

We gaan weer naar de periode met regen, wind en kou. Toch kan je in deze periode nog steeds perfect golfen.
10 snelle tips!

Hoe gebruik ik mijn putter?

Je ziet de pro’s op de televisie en je droomt ervan. Een putt van 12 meter midden in de hole! Is het je ook wel eens opgevallen dat deze pro’s bijna geen 3-putts maken? Dat is juist de kracht om een goede score binnen te brengen en je handicap te verlagen. Geen 3-putts meer!
Wil jij weten hoe?

GolfGo

Golf.nl lanceert in samenwerking met de NGF en NVG een eigen reserveringstool om je starttijden te boeken. In dit artikel meer over GolfGo en de kosten voor golfbanen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.