golfschoenen-footjoy-dames

Beste golfschoenen kopen? 5 tips

In dit golf artikel geven we je 5 tips voor het kopen van de beste golfschoenen. We hebben een paar leuke golfschoenen aanbiedingen en rare modellen van verschillende golf merken. Elk golfmerk heeft wel speciale producten en zo ook de golfmerken van de beste golfschoenen. De extra dure uitvoering, golfschoenen die in een bepaalde oplage verkrijgbaar zijn (limited edition) of gewoon aparte golfschoenen die je niet vaak op de golfbaan ziet. Golfschoenen van Footjoy, Adidas Golf, Nike, Callaway of Puma, allemaal hebben ze wel een paar “special edition” golfschoenen.

golfschoenen-skechers

Golfschoenen kopen

De laatste jaren zie je een enorme ontwikkeling wat golfschoenen betreft. Waar we voorheen het klassieke model veel kochten heeft het sportievere model golfschoen nu de voorkeur. Nike, Adidas, Footjoy en Puma knallen de golfmarkt vol met trendy en sportieve golfschoenen. Nike bijvoorbeeld die is een hele nieuwe weg ingeslagen met de Nike air max golf golfschoenen. Op basis van het air max model alleen dan met een dikkere zool en spikeless onderkant. Als we het dan toch over een spikeless golfschoen hebben dan vertellen we er maar gelijk bij dat je dat bij andere modellen ook steeds meer ziet. Het loopt beter, minder onderhoud en minder kosten.

nike air max 1G CJ9903

Golfschoenen kopen advies

  1. Kies een kleur die past bij je meest gedragen golfoutfit. Tegenwoordig is het combineren van kleuren best toegestaan op de golfbaan, maar je tegenstander of je flightgenoten hoeven niet verblind te worden!
  2. Niet 1 paar golfschoenen maar 2 paar golfschoenen (zomer en winter). In de zomer wil je niet al te warme voeten hebben (denk aan blaren) en in de winter moeten je golfschoenen waterdicht en warm zijn. Gebruik je oude paar golfschoenen voor op de drivingrange!
  3. Een stabiele golfschoen. Zorg dat je golfschoenen koopt waar je niet alleen lekker op loopt maar ook stabiel op staat. Een goeie golfswing begint natuurlijk bij stabiliteit!
  4. Let op de spikes onder de golfschoenen. Het aantal is belangrijk en spikes die je makkelijk kunt vervangen. Het is namelijk best irritant als je geen grip hebt en ook als je spikes hebt die je bijna niet kunt vervangen of kunt kopen.
  5. Koop golfschoenen die je zelf echt mooi vindt en die lekker lopen. Geen golfschoenen kopen omdat bv. Tiger woods of Rickie Fowler ermee lopen. Zorg voor de juiste maat golfschoen! In de zomer loop je met sokjes en in de winter met sokken.

Beste golfschoenen merken

De golfmarkt wordt tegenwoordig bezet door veel grote spelers. Alle golfmerken doen er van alles aan om de eerste te zijn met een bepaalde techniek, nieuw soort of richt zich volledig op de golftourspelers. Marketing speelt hier natuurlijk een grote rol in. Als voorbeeld noem ik maar Tiger Woods met Nike. In elk toernooi wat hij speelt wordt er wel even ingezoomd op zijn golfschoenen en praten de commentatoren er ook nog even over.
Ook Sergio Garcia met zijn Adidas Golfschoenen of Rickie Fowler met Puma zijn echt van die tv-marketing voorbeelden. De amateur golfspelers kiezen vaak voor onderstaande golfmerken;

– Nike
– Adidas
– Footjoy
– Puma
– Ecco
– Callaway
– Mizuno

Special edition golfschoenen

Bijna elk merk heeft wel een apart model golfschoen, we noemen dit vaak de special edition. Het zijn de extra dure, gekke of juist de meest exclusieve golfschoenen. We hebben een aantal foto’s voor je van aparte golfschoenen…

mizuno-golfschoenen
Adidas-adipower-golfschoenen

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Hoe kan ik verder slaan met me driver?

Recht of ver? Links oplijnen of maakt dat niks uit? Je wil gewoon verder slaan maar dan heb je toch echt een goede basis nodig.

Golfen in de regen? 10 tips!

We gaan weer naar de periode met regen, wind en kou. Toch kan je in deze periode nog steeds perfect golfen.
10 snelle tips!

De beste golfhandschoenen

Afgelopen maanden heeft een jury uit Amerika 45 golfhandschoenen getest. Er werden verschillende testen gedaan die zouden moeten bepalen welke golfhandschoenen de beste zijn. Uiteraard werd er ook gekeken naar de prijs/kwaliteit en dit was verrassend.

Hoe gebruik ik mijn putter?

Je ziet de pro’s op de televisie en je droomt ervan. Een putt van 12 meter midden in de hole! Is het je ook wel eens opgevallen dat deze pro’s bijna geen 3-putts maken? Dat is juist de kracht om een goede score binnen te brengen en je handicap te verlagen. Geen 3-putts meer!
Wil jij weten hoe?

Hoe gebruik ik mijn driver?

Heb jij dat ook? Dat je een mooie driver in je golftas hebt, maar deze eigenlijk te weinig gebruikt.

De beste golf poloshirts

Tijdens het mooie weer is er niks lekkerder dan in je poloshirt golfen. Lekker in je korte mouwtjes de baan over en geen enkele belemmering van zware strakke golfkleding in je golfswing. Golf poloshirts zijn niet alleen heel fijn maar op veel golfbanen zelfs verplicht.

De beste golf cadeau tips!

De beste golf cadeaus 2021! Voor de één een dozijn golfballen en voor de ander een nieuwe driver… prijzen vanaf €8,95 tot wel €500. Alle trends leuke golf gadgets op een rij.

KLM Open 2021 wordt Dutch Open

Elk jaar kijken we als fanatieke golfer uit naar “het” golftoernooi van Nederland, het KLM Open. Het KLM Open 2021 zal er echter iets anders uitzien want het heet geen KLM Open meer maar Dutch Open.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.